Nieuwsoverzicht week 31: iPhone 7 in actie, nieuwe emoji en Apples TV-gids

Lars Paijmans
6 augustus 2016, 15:55
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 31: iPhone 7 in actie, nieuwe emoji en Apples TV-gids

Het is weer zaterdag en dat betekent dat ons nieuwsoverzicht klaar staat om gelezen te worden. Al het belangrijkste Apple- en iPhone nieuws van de afgelopen week zetten we hier op een rij, zodat je zeker weet dat je niets gemist hebt.

Lees verder na de advertentie.

Eerste functionele iPhone 7 opgedoken

Functionele-iPhone-7

Er blijven maar geruchten over de iPhone 7 opduiken, en dat was deze week niet anders. Wel kregen we zowel in foto’s als video’s een volledig functioneel exemplaar te zien. Het toestel draait op speciale testsoftware van Apple, waarmee de verschillende onderdelen (zoals de camera) grondig uitgeprobeerd kunnen worden. Met de onthulling in september voor de deur, lijkt het hier om het echte werk te gaan.

Apple werkt aan TV-gids voor streamingdiensten

Apple TV-gids

Bij het horen van het woord tv-gids denk je waarschijnlijk aan een dun boekje met uitzendtijden, maar Apple gaat dit begrip nieuw leven in blazen. Volgens geruchten is het bedrijf vergevorderd met een nieuwe iOS- en Apple TV-app die het aanbod van diensten als Netflix en HBO met elkaar combineert. De vraag is nu alleen nog wanneer wij er mee aan de slag kunnen.

Apple gaat ontdekkers van bugs belonen

privacy veiligheid item

Google en Facebook doen het al langer, maar ook Apple gaat de ontdekkers van bugs in iOS belonen met forse geldbedragen. Dit moet hackers aanmoedigen om deze fouten bij Apple aan te geven, zodat op den duur de beveiliging en kwaliteit van Apples software er een stuk beter op wordt. Apple maakte dit bekend tijdens de Black Hat-hackersconferentie in Las Vegas. Vanaf september gaat een selecte groep met dit nieuwe project aan de slag.

Juli was een recordmaand voor de App Store

Pokémon GO functies

Goed nieuws voor app-ontwikkelaars en Apple zelf: nog nooit werd er zoveel omzet gedraaid in de App Store. Dit had voornamelijk te maken met het immense succes van Pokémon GO, dat ondanks het gratis prijskaartje via in-app aankomen blijkbaar heel wat geld heeft binnengehaald. De afgelopen week kreeg het spel echter de nodige kritiek over zich heen, dus we zijn benieuwd of de game deze maand Apples app-winkel wederom naar een hoger niveau tilt.

Vierde iOS 10-bèta en nieuwe emoji

ios 10 beta 4

Begin deze week verschenen nieuwe iOS 10-bèta’s voor publieke testers en ontwikkelaars. Het belangrijkste wat Apple aanpaste waren de emoji, die er ineens heel anders uitzien. Zo ogen de bekende gezichtjes een stuk glimmender en vervangt Apple de revolver met een waterpistool. Ook zijn er voortaan meer verschillende geslachten beschikbaar als je een beroep of sport wilt uitbeelden. Deze nieuwe emoji zijn onderdeel van de iOS 10-update die in september samen met de iPhone 7 verschijnt.

Categorieën: Apple, Devices, iOS
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen