De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 30: iPhone 6S foto, App Store sale en thuisdeling in iOS 9

Gijs Ettes
25 juli 2015, 13:30
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 30: iPhone 6S foto, App Store sale en thuisdeling in iOS 9

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Foto’s van iPhone 6S voorkant gelekt: lijkt op de iPhone 6

iphone 6s voorkant iphone nieuws

De nieuwe iPhone zal pas over enkele maanden officieel gepresenteerd worden, maar in aanloop daarvan lekken traditiegetrouw foto’s van de productie. Zo ook van de iPhone 6S. Op de plaatjes zijn beelden van de fabriek te zien waar de displays worden gemaakt. Waar eerder al afbeeldingen van de iPhone 6S achterkant lekten, is nu de voorkant te zien. En die lijkt enorm op die van de iPhone 6. Dat mag geen verrassing heten. Een S-model van de iPhone lijkt altijd op zijn voorganger en dat zal bij de iPhone 6S niet anders zijn. Misschien voert Apple kleine veranderingen door, maar die zijn nog niet op deze foto’s te ontdekken. Volgens bronnen zijn de nieuwe iPhones inmiddels in productie en zijn op de foto’s displaypanelen te zien voor de witte en gouden toestellen die momenteel gemaakt worden en klaar zijn om verstuurd te worden naar een fabriek waar ze in elkaar gezet kunnen worden.

Dit zijn de 6 belangrijkste iPhone 6S (Plus) geruchten.

Dit moet je weten over de kwartaalcijfers van Apple

apple logo iphone nieuws

Het derde financiële kwartaal van Apple (in het tweede kwartaal van het kalenderjaar) zit er weer op en het bedrijf kan tevreden terugkijken. De omzet van de afgelopen maanden bedroeg 49,6 miljard dollar en de winst 10,7 miljard dollar. Dat is bijna 40 procent meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Nooit eerder maakte Apple zoveel winst in een tweede kwartaal en ook de omzet steeg, bijna met een derde. Apple verkocht de laatste drie maanden wereldwijd maar liefst 47,5 miljoen iPhones. Dat is een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen er 35,2 miljoen exemplaren werden verkocht. Het bedrijf uit Cupertino denkt dat dat vooral komt omdat gebruikers meer dan ooit overstapten van Android naar Apple. Over de Apple Watch geeft Apple nog geen cijfers prijs, al zou de smartphone ‘beter dan verwacht’ hebben verkocht. De verkoop van iPads steeg het afgelopen kwartaal wederom, terwijl er meer Macs en MacBooks over de toonbank gingen.

Nieuwe iOS 9 bèta brengt thuisdeling terug

thuisdeling

De functie thuisdeling verdween als sneeuw voor de zon in iOS 8.4, maar is inmiddels terug. Tenminste, in de nieuwste versie van de iOS 9 bèta. Met thuisdeling was het voor gebruikers mogelijk om hun iTunes-bibliotheek via wifi naar een iOS-apparaat te streamen. De functie, die ooit op iOS 4.3 debuteerde, bleek nog heel populair toen Apple besloot het uit iOS 8.4 te halen. Op fora regende het klachten over het ontbreken van de functie in de nieuwste versie van het besturingssysteem. Naast de terugkeer van thuisdeling zijn ook andere kleine verbeteringen in Apple Music doorgevoerd in de laatste iOS 9 bèta. Zo is het artwork van een albumhoes groter en zijn er nieuwe opties om liedjes een hartje te geven en een radiostation te maken. In Spotlight is het nu mogelijk om webresultaten van Bing uit te schakelen. Als laatste zijn ook kleine verbeteringen in de Instellingen doorgevoerd. Zo is het notificaties-icoon nu rood en ziet Handoff er iets anders uit.

App Store sale: 100 apps en games voor een euro

App Store sale

Het is niet op de voorpagina van de App Store op iOS te zien, maar Apple heeft maar liefst 100 apps en games in de aanbieding gezet. Dat heeft het bedrijf uit Cupertino zonder bombarie gedaan, dus de uitverkoop komt als een verrassing. Heb je altijd al een app willen hebben, maar vond je hem te duur? Grote kans dat hij nu flink in prijs is verlaagd. Onder het kopje 100 Apps and Games, te vinden via deze link in iTunes, presenteert Apple enorm veel aanbiedingen. Ze worden in verschillende categorieën getoond, zodat je gemakkelijk kan zoeken. Ook zijn er steeds enkele apps uit de categorie uitgelicht, zodat de meest populaire apps en games direct in beeld staan.

Hoeft de iPhone 7 niet meer opgeladen te worden?

iphone 7 zonnepanelen

Een nieuw Apple-patent voor iPhones kan er voor zorgen dat het toestel nooit meer opgeladen hoeft te worden. De zonnepanelen zouden niet te zien zijn en achter het touchscreen geïmplementeerd worden. De panelen kunnen niet alleen gebruikt worden in iPhones, maar ook in accessoires die batterijen nodig hebben, zoals de Magic Mouse en het bluetooth-toetsenbord van Apple. De techniek is niet nieuw en werkt. Horlogemakers stoppen al jaren kleine zonnecellen in de uurwerken om het leven van de accu met jaren te kunnen verlengen. Een mogelijkheid is ook dat de panelen uiteindelijk in de Apple Watch te vinden te zijn, zodat hij wellicht niet meer dagelijks aan de lader hoeft. In de omschrijving van het patent staat: “Het draadloze apparaat heeft een aanraakgevoelige sensor en een zonnecel die omgevingslicht omzet in elektriciteit.” Volgens het patent is het mogelijk om de energie op te slaan in de accu, het hoeft dus niet meteen verbruikt te worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen