Wanneer komt iOS 16 uit? (iPhone-nieuws #30)

Michel van 't Klaphek
30 juli 2022, 16:22
3 min leestijd
Wanneer komt iOS 16 uit? (iPhone-nieuws #30)

De release date van iOS 16 en de iPhone 13 Pro is nu goedkoper dan ooit. Dit is het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van de week.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer komt iOS 16 uit?

iOS 16 functies

Afgelopen juni kondigde Apple iOS 16 aan. De volgende iPhone-versie voegt onder meer een fris toegangsscherm toe, met daarin veel meer opties om het lockscreen persoonlijk te maken.

iOS 16 is momenteel in bèta, maar op de definitieve versie is het nog even wachten. Buiten Apple weet niemand precies wanneer je deze kunt downloaden, maar wel is het mogelijk om een onderbouwde voorspelling te doen. Dat hebben wij dus voor je gedaan.

→ Dit is de waarschijnlijke release date van iOS 16

iPhone 14 Pro krijgt sneller werkgeheugen (en wordt krachtiger dan ooit)

Het moge duidelijk zijn dat de iPhone 14 (Pro) krachtiger wordt dan de iPhone 13 (Pro). De vraag is echter altijd: hoeveel sneller wordt het nieuwe model? Een afgelopen week verschenen gerucht probeert hier duidelijkheid over te geven.

Zo zouden de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max sneller werkgeheugen krijgen (om daarmee taken efficiënter uit te voeren). Verder schijnen de Pro-modellen een A16-chip te krijgen, terwijl de ‘gewone’ versies het met een A15-processor moeten doen.

→ Dit moet je weten over het werkgeheugen van de iPhone 14 Pro

‘Apple Watch Pro krijgt nieuw uiterlijk (en wordt groter)’

apple watch series 7 officieel

De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman vertelt in zijn meest recente nieuwsbrief meer over de Apple Watch Pro. De high-end Apple Watch, die waarschijnlijk ergens dit jaar gaat verschijnen, wordt volgens Gurman een stukje groter.

Daarnaast schijnt het klokje een nieuw uiterlijk te krijgen. Dat is opvallend, want sinds de Series 4 uit 2018 zien alle Apple-smartwatches er ongeveer hetzelfde uit.

→ Lees verder over de Apple Watch Pro

iPhone 13 Pro nu enorm in prijs gedaald: zo goedkoop was hij nog nooit!

De Bizarre Belsimpel Dagen zijn er weer! En dat betekent dat er ook weer veel aanbiedingen rondom de iPhone te vinden zijn. De keer is het de beurt aan de iPhone 13 Pro.

De iPhone 13 Pro heeft een 6,1-inch oled-scherm, komt in vijf verschillende kleuren en op de achterkant vind je een drie camera’s. Daarnaast heeft de iPhone 13 Pro een ProMotion-scherm, waarbij de pixels 120 keer per seconde verversen.

→ Zo goedkoop is de iPhone 13 Pro nu

Deze 3 Google Maps-functies komen straks naar je iPhone

Navigeren in Google Maps

Ook deze zomer introduceert het al zeer uitgebreide Google Maps nieuwe functies. Het gaat om opties voor het delen van locaties, verbeteringen aan fietsroutes en een manier om bezienswaardigheden te verkennen.

Zo kun je bijvoorbeeld gaan genieten van fotorealistische luchtfoto’s van trekpleisters in steden als Barcelona, New York en Tokio. Ook tof: Google Maps gaat meer informatie over fietsroutes geven, zoals de steilheid van hellingen.

→ Deze functies krijgt Google Maps in de zomer

Vijf Apple-producten krijgen binnenkort usb-c (en dit betekent dat voor jou)

usb c voordelen iphone 14 pro concept

Hoewel de iPhone voorlopig nog gebruikmaakt van de beroemde Lightning-connector, heeft de Europese Unie in het kader van klimaatverandering en duurzaamheid met nieuwe wetten anders besloten. Alle elektronische apparaten moeten straks dezelfde universele aansluiting krijgen: usb-c.

Veel Apple-producten hebben deze aansluiting al gekregen, maar er volgen nog meer. De usb-c-connector is duurzamer en zorgt dat alle apparaten in Europa binnenkort met dezelfde kabel opgeladen kunnen worden. Lees in dit artikel bij welke Apple-producten we nog een usb-c-aansluiting mogen verwachten.

→ Deze Apple-producten krijgen usb-c

Het laatste Apple- en iPhone-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu