De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone 13 niet in september en pas op met de AirTag (iPhone-nieuws #30)

Michel van 't Klaphek
31 juli 2021, 16:22
2 min leestijd
iPhone 13 niet in september en pas op met de AirTag (iPhone-nieuws #30)

Apple waarschuwt voorzichtig dat de iPhone 13 misschien niet in september komt. Ook moet je oppassen bij het vervangen van je AirTag-batterij. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe software-updates: iOS 14.7.1 en meer

iOS 14

Afgelopen week heeft Apple nieuwe software-updates voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac uitgebracht. Met deze updates worden een paar problemen opgelost, zoals de bug waarbij Apple Watch-bezitters hun horloge niet konden ontgrendelen via Touch ID.

Jammer genoeg weten we niet zeker of de batterijproblemen van iOS 14.6 nu verleden tijd zijn. Voor de Mac en Apple Watch heeft Apple vooral beveiligingsproblemen opgelost.

Lees verder over iOS 14.7.1, watchOS 7.6.1 en macOS 11.5.1

‘iPhone van 2022 is niet kapot te krijgen dankzij titanium behuizing’

iPhone 13 Pro concept

Onhandige mensen opgelet. De iPhone van 2022 schijnt een titanium behuizing te krijgen. Daardoor moet ‘ie veel steviger worden dan de huidige modellen.

Analisten van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase hebben van hun bronnen opgevangen dat Apple grootse plannen heeft voor 2022. De duurdere iPhone Pro-modellen schijnen namelijk een titanium behuizing te krijgen. Fabrikant Foxconn zou de stevige frames gaan leveren.

Lees verder over de ‘titanium’ iPhone van 2022

De iPhone 13 komt misschien niet in september uit: dit is waarom

Apple presenteerde afgelopen week de kwartaalcijfers. De sfeer was opperbest, want het gaat goed met het bedrijf. Heel goed, zelfs. Er werden 50 procent meer iPhones verkocht in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar en de omzet steeg wederom.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Aan het eind van de presentatie waarschuwde Luca Maestri, de financiële man bij Apple, dat het bedrijf vreest voor productieproblemen. Deze zouden vooral de iPhone- en iPad-tak van het bedrijf raken.

Dit is waarom de iPhone 13 misschien niet in september komt

Apple waarschuwt: doe dit niet bij vervangen AirTag-batterij

welke AirTag batterij

In de AirTag zit een kleine, muntstukvormige batterij. Je kunt ‘m gemakkelijk inslikken en dit kan een zeer gevaarlijke chemische reactie veroorzaken. Sommige batterijfabrikanten (waaronder Duracell) hebben daarom een bittere laag aangebracht op de batterij, om te voorkomen dat kinderen ze opeten.

Zo’n knoopcelbatterij met coating is dus wel zo veilig als je jonge kinderen hebt, maar voor de AirTag kun je beter andere batterijen in huis halen. Daarvoor waarschuwde Apple afgelopen week.

Deze AirTag-batterijen kun je beter niet gebruiken

‘Grotere nieuwe iMac komt pas in 2022 op de markt’

iMac

Volgens een tweet van dylandkt heeft Apple besloten om de nieuwe high-end iMac niet in 2021 op de markt te brengen. Het bedrijf wil voorkomen dat het apparaat gaat concurreren met andere producten die nog in de pijplijn zitten. Dit is slecht nieuws voor gebruikers die al lang wachten op een nieuwe Pro-iMac.

Apple heeft naast de nieuwe iMac volgens geruchten ook nog verschillende MacBooks, een nieuwe iPhone, een Apple Watch en een iPad mini in de maak. Teveel lanceringen zorgen voor minder aandacht per product.

Komt de grotere iMac pas in 2022?

Video van de week: iPhone-foto’s verbergen

Zo kun je iPhone-foto's verbergen!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu