Nieuwsoverzicht week 30: iOS 12.4 en nieuwe MacBook-geruchten

Florence Peeters
27 juli 2019, 15:59
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 30: iOS 12.4 en nieuwe MacBook-geruchten

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt iOS 12.4 uit: draadloos iPhone-data overzetten nu mogelijk

wat zijn teraflops

Terwijl we vooral kijken naar alle toekomstige functies van iOS 13, brengt Apple nog een update uit voor iOS 12. De update naar iOS 12.4 is nu te downloaden en voegt een paar verbeteringen toe. De belangrijkste is dat je voortaan rechtstreeks en draadloos je gegevens kan overzetten van je oude naar je nieuwe iPhone. Het was al mogelijk om middels een scan draadloos een reservekopie over te zetten. Nu kun je simpelweg een migratie doen van gegevens van je oude naar je nieuwe iPhone, zodat deze instellen zo gepiept is. Ook is er een oplossing voor de afluisterbug in de Walkie Talkie-app op de Apple Watch.

Lees verder over iOS 12.4

watchOS 5.3 en updates voor macOS, tvOS en HomePod rollen uit

Apple Watch afluisterbug

Naast iOS 12.4 heeft Apple ook updates uitgebracht voor de Apple Watch, Mac, Apple TV en HomePod. Met watchOS 5.3 dicht Apple nogmaals het afluisterlek in de Walkie Talkie-app, die hierdoor tijdelijk niet beschikbaar was. Daarnaast zijn er voor de Apple TV en Macs twee updates verschenen die eveneens verschillende problemen en bugs oplossen. Het zijn vermoedelijk de laatste updates die Apple uitrolt voor de huidige softwareversies. De release van de nieuwe versies komt namelijk steeds dichterbij.

Lees verder over watchOS 5.3 en de andere updates

Gerucht: Apple brengt dit jaar nóg een nieuwe set MacBooks uit

Tweede MacBook Pro 2019

Betrouwbare bronnen beweren dat Apple later dit jaar een nieuwe MacBook Pro en Air introduceert. Dat zou opmerkelijk nieuws zijn, omdat Apple onlangs al een vernieuwde MacBook Pro uitbracht. Een model zou de meermaals in geruchten genoemde 16 inch-MacBook Pro zijn, terwijl er ook nog een verbeterde MacBook Air met een 13 inch-display op de planning zou staan. De 15 inch-MacBook Pro wordt niet genoemd. Als Apple in oktober daadwerkelijk met nieuwe MacBooks komt, betekent dit dat het bedrijf de huidige modellen al na drie maanden weer ‘vervangt’.

Lees verder over de MacBook-geruchten

Brekend: Apple neemt Intels modemdivisie over voor 1 miljard dollar

Apple Intel overname

Apple heeft bijna de volledige Intel-divisie overgenomen die smartphonemodems maakt. De overname van 1 miljard dollar zorgt ervoor dat meer dan 2200 werknemers van Intel nu bij Apple werken. Zij vormen de smartphone modem-divisie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van 5G-chips. De overname is een grote stap voor Apple om zich voor te bereiden op de eerste 5G iPhone. Apple is door de overname niet meer afhankelijk van Qualcomm voor de hardware. Een eerder gerucht van Bloomberg stelde dat Apples zelfontworpen 5G modems ongeveer drie jaar op zich laten wachten.

Lees verder over Apples Intel-overname

‘iPhone 11 krijgt A13-chip, Lightning-poort en betere selfiecamera’

iPhone 11 concept

De geruchten gingen al dat Apple dit jaar opnieuw met drie 2019 iPhones zou komen, en die worden nu opnieuw bevestigd. 9to5Mac schrijft dat bronnen die de toestellen hebben gezien, bevestigen dat ze beschikken over een Lightning-aansluiting en dus niet usb-c. De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max hebben naar verluidt een driedubbele camera, waarbij sowieso een groothoeklens wordt toegevoegd. Met deze camera is het mogelijk om een bredere foto te maken, om zo meer op beeld te zetten. Apple zou de ‘Smart Frame’-feature introduceren, waarmee de iPhone 11-camera ook de omgeving buiten het frame van je foto vastlegt. Vervolgens kun je er achteraf voor kiezen om de foto bij te snijden.

Lees verder over de iPhone 11-verbeteringen

Bron afbeelding: Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu