Nieuwsoverzicht week 30: Apple Pay en systeemcrashes op MacBook Pro 2018

Florence Peeters
28 juli 2018, 16:13
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 30: Apple Pay en systeemcrashes op MacBook Pro 2018

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apples website hint naar komst van Apple Pay in Nederland

Apple Pay Nederlandse taal

Apples website voor ontwikkelaars geeft ons nieuwe hoop dat Apple Pay spoedig naar Nederland komt. Daarmee zou het eindelijk mogelijk worden om hier met de dienst te betalen. Apples betaaldienst Apple Pay komt geleidelijk in steeds meer landen beschikbaar, maar tot nu toe is Nederland nog niet aan de beurt gekomen. Daar lijkt echter verandering in te komen, als we naar een pagina op Apples Developer-website kijken. Deze pagina werd in juni 2018 gepubliceerd en legt uit hoe je een Apple Pay-donatieknop aan websites toevoegt. Inmiddels heeft Apple de verwijzing naar de Nederlandse taal verwijderd.

→ Lees verder over de mogelijke komst van Apple Pay naar Nederland

‘Defect MacBook Pro 2018-moederbord niet meer te herstellen door Apple’

MacBook Pro 2018 moederbord

In tegenstelling tot de MacBook Pro uit 2016 en 2017 lijkt Apple niet meer te kunnen helpen als het MacBook Pro 2018-moederbord het begeeft. Met als gevolg dat jij je data voorgoed kwijt bent. MacRumors ontdekte iets opmerkelijks bij de nieuwe MacBook Pro. Een speciale connector op het moederbord is verdwenen, terwijl deze op zowel de 2016- als de 2017-versie een belangrijke rol speelde. Deze connector heeft Apple nodig om een zogenaamde Customer Data Migration Tool op aan te sluiten. Dit zwarte kastje kan de gebruikersdata van een MacBook met een defect moederbord overzetten naar een nieuw apparaat, zodat er geen gegevens verloren gaan.

→ Lees verder over waarom een kapot moederbord van de Macbook Pro 2018 niet te herstellen is

‘6,1-inch iPhone 2018 verschijnt in deze zes verschillende kleuren’

iPhone 2018 kleuren

Hoewel de drie iPhones die in september verschijnen veel op elkaar lijken, springt de 6,1 inch-iPhone 2018 eruit door de zes verschillende (felle) kleuren waar je uit kunt kiezen. Naast de iPhone X 2018 en iPhone X Plus verschijnt over iets meer dan een maand ook een nieuwe budget-iPhone. Deze iPhone 2018 met een 6,1 inch-scherm brengt ons terug naar de dagen van de iPhone 5C, toen dit goedkopere toestel ook in allerlei felle kleuren verscheen. Een tijdje terug stelde Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat deze iPhones in goud, blauw, rood, oranje, grijs en wit zou verschijnen.

→ Lees verder over in welke kleuren de iPhone 2018 verschijnt

Apple breekt met Qualcomm: voortaan alleen (‘tragere’) Intel-chips in iPhones

Apple Qualcomm

De strijd tussen Apple en Qualcomm begint steeds grotere gevolgen te hebben. Qualcomm bevestigt nu dat Apple dit jaar geen iPhone-modems meer van het bedrijf gebruikt. Maar wat betekent dat voor de nieuwe iPhones die in september verschijnen? In een gesprek met investeerders waarin ook de kwartaalcijfers bekend werden, onthulde Qualcomm het nieuws. “Apple zal alleen nog modems gebruiken van onze concurrenten voor de iPhone”, zo bevestigt George Davis, financieel directeur van het bedrijf, aldus CNET. Eind vorig jaar dook het gerucht al op dat Apple deze beslissing zou maken. ‘De concurrent’ is in dit geval Intel, de enige andere fabrikant die sinds de komst van 4G al modems voor de iPhone maakt.

→ Lees verder over de breuk tussen Apple en Qualcomm

‘Problemen met T2-chip resulteren in systeemcrash bij MacBook Pro 2018 en iMac Pro’

MacBook Pro 2018 processor

De stroom aan problemen met de MacBook Pro 2018 is nog niet opgehouden. Meerdere gebruikers ervaren uit het niets systeemcrashes op hun gloednieuwe MacBook, soms meerdere malen per dag. De zogeheten kernel panics, zijn al langer een bekend probleem, maar dan bij iMac Pro-bezitters. Nu de nieuwe MacBook Pro 2018 op de markt is, blijkt ook dit apparaat last te hebben van systeemcrashes. De T2-chip zou zomaar de oorzaak van het probleem kunnen zijn, stelt Digital Trends. Deze twee computers zijn de enige Apple-apparaten die de T2-chip bevatten en op Bridge OS draaien. De T2-chip werd met de lancering van de iMac Pro gelanceerd en neemt taken over van andere chips.

→ Lees verder over de problemen met de T2-chip in de Macbook Pro en iMac Pro

Categorie: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's