Nieuwsoverzicht week 30: het einde van de iPod nano en shuffle

Wouter Nijsen
29 juli 2017, 16:10
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 30: het einde van de iPod nano en shuffle

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Apple stopt definitief met iPod nano en shuffle

ipod touch-prijsverlaging

Apple maakte deze week bekend te stoppen met de iPod nano en shuffle. De focus van deze kleinere apparaatjes lag volledig op muziek, want het is bijvoorbeeld niet mogelijk om foto’s te maken of andere apps te draaien. Tegelijkertijd blijft de iPod touch gewoon bestaan en krijgt de mediaspeler een prijsverlaging. De iPod touch was voorheen verkrijgbaar in vier verschillende formaten. Voor 229 euro kreeg je 16GB opslagruimte, voor 279 euro 32GB, voor 339 euro 64GB en voor 449 euro 128GB. Nu zijn er enkel nog versies met 32GB (229 euro) en 128GB (339 euro).

→ Lees verder over de iPod nano, iPod shuffle en iPod touch

‘Apple Watch Series 3 verschijnt in september’

Apple Watch Series 3 release

Nu concurrenten links en rechts stoppen met het maken van smartwatches, zal dit aandeel van Apple naar verwachting alleen maar toenemen. Wederom lijkt de enorme spaarpot van het bedrijf uit Cupertino wonderen te verrichten: hierdoor kan het bedrijf zich veroorloven om jarenlang aan een product te werken, en zo stukje bij beetje de markt eromheen over te nemen. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de derde Apple Watch in drie jaar tijd: de Apple Watch Series 3. Deze zou wederom hetzelfde design hebben. Hierdoor lijkt het aannemelijk dat Apple de Series 3 tegelijk onthult met de iPhone 8 en iPhone 7S, tijdens een keynote in september.

→ Lees verder over de release van de Apple Watch Series 3

Achter het scherm: hoe een gebruikte iPhone refurbished wordt

Apple patent boete

De markt van de refurbished iPhone blijft groeien. iPhoned ging langs voor een letterlijk kijkje achter de schermen bij aanbieder SWOOP. Iedere refurbished iPhone, iPad en MacBook wordt bij SWOOP met de hand gecontroleerd. Dit duurt enkele minuten per iPhone, bij Macs nog wat langer. Tijdens deze check wordt uiteraard naar het uiterlijk van het toestel gekeken, maar gebruiken de testers ook speciale apps die de interne onderdelen van de iPhone controleren. Deze testen bijvoorbeeld de bewegingssensor en controleren de accu en helderheid van het scherm.

→ Lees verder in ons achtergrondartikel over SWOOP en refurbished

iOS 11-bèta 4: dit zijn de 5 belangrijkste verbeteringen

iOS 11 bèta 4

Apple bracht deze week de vierde bèta van iOS 11 uit voor ontwikkelaars. Doorgaans is een vierde testversie niet bijzonder, maar met iOS 11 maakt Apple hier een uitzondering voor. Zo kun je bijvoorbeeld weer notificaties sluiten en openen om te vegen. Het nieuwe Bedieningspaneel ziet er voortaan wat flitsender uit. Apple heeft meerdere animaties toegevoegd om het scherm tot leven te laten komen. Tik bijvoorbeeld op de accu van Energiebesparing en je ziet hoe het batterijtje gevuld wordt. Verder zijn diverse app-icoontjes aangepast.

→ Lees verder over de vierde bèta van iOS 11

Waarom een slimme speaker van Facebook niet zo’n vreemd idee is

Facebook

In achtervolging van Apple, Google en Amazon zou ook Facebook een speaker willen uitbrengen. De speaker zou zich niet richten op bediening via spraak, maar via een 15-inch touchpaneel. Het apparaat zou ontwikkeld worden door Pegatron Technology en gepland staan voor een release in het eerste kwartaal van 2018. Het display dat op de speaker komt, zou afkomstig zijn van LG Display. De speaker zelf krijgt volgens de bronnen een aluminium behuizing. Het ontwerp zou door Facebooks Building 8-afdeling zijn gemaakt. Dat is de hardwaredivisie van het bedrijf, waar in het geheim aan meer experimentele producten gewerkt wordt.

→ Lees verder over de slimme Facebook-speaker

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's