Nieuwsoverzicht week 30: Apples kwartaalcijfers en de iPhone 7-releasedatum

Lars Paijmans
30 juli 2016, 16:00
3 min leestijd

Het is weer zaterdag en dat betekent dat ons nieuwsoverzicht klaar staat om gelezen te worden. Al het belangrijkste Apple- en iPhone nieuws van de afgelopen week zetten we hier op een rij, zodat je zeker weet dat je niets gemist hebt.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Apples Q3 kwartaalcijfers

Apple kwartaalcijfers Q3 2016

Deze week stond voor een groot deel in het teken van Apples kwartaalcijfers. Van tevoren hielden investeerders hun adem in, wat vooral kwam door de tegenvallende cijfers uit het tweede kwartaal. Ook in het derde kwartaal zet de daling van de iPhone-verkopen door, maar minder hard dan werd gedacht. Ook de Mac en iPad verkochten minder dan vorig jaar. Er is echter ook goed nieuws: de dienstentak van Apple groeit nog steeds gestaag, voornamelijk dankzij het succes van Apple Music. De iPhone SE zou daarnaast boven verwachting presteren.

Apple koopt YouTube-hit Carpool Karaoke

Apple Carpool Karaoke

Carpool Karaoke, de YouTube-hit van de Late Late Show With James Cordon, is in handen van Apple. Nieuwe afleveringen van de komische video’s zullen gebruikt worden om Apple Music te promoten, al is het onwaarschijnlijk dat James Cordon nog steeds de presentatie voor zijn rekening neemt. Hoeveel Apple voor de overname heeft betaald is niet duidelijk, en is het de vraag of alle nieuwe afleveringen exclusief voor Apple Music-leden beschikbaar zullen komen.

Miljardste iPhone verkocht

Standaard-apps verwijderen

Naast de kwartaalcijfers waren er nog meer getallen in het nieuws rondom Apple. Deze maand heeft het bedrijf namelijk de miljardste iPhone verkocht. Een enorme mijlpaal die Apple over heel de wereld vierde met haar medewerkers. Het heeft negen jaar geduurd om dit aantal te bereiken, al is het jammer genoeg niet bekend wie of welke iPhone de miljardste was. Tim Cook omschreef de iPhone als ‘meer dan een constante metgezel’. “Het is een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijkse leven en stelt ons in staat vrijwel alles te doen.”

‘iPhone 7 pre-orders starten op 9 september in Amerika’

iPhone 6SE

Nu september dichterbij komt, zien we het aantal geloofwaardige geruchten rondom de iPhone 7 in hoog tempo toenemen. Zo zou het toestel op 9 september al te bestellen zijn in de Verenigde Staten, waarna het toestel in de week van 12 september op de markt komt. Voor dit zover is zou Apple het nieuwe toestel rond 6 september officieel uit de doeken doen. Heel lang hoeven we dus niet meer te wachten om te zien of de iPhone 7 inderdaad een verbeterde camera en grotendeels identiek design krijgt ten opzichte van de iPhone 6S.

Zo gaat de homeknop van de iPhone 7 werken

Zoals je hierboven al kon lezen draait de geruchtenmolen van de iPhone 7 op volle toeren. Zo zijn we deze week ook meer te weten gekomen over de vernieuwde homeknop die Apple de iPhone 7 zou geven. Dit is geen fysieke knop meer, maar een sensor die met haptische feedback jou het idee geeft dat je een knop indrukt. Deze techniek zagen we eerder al in de Force Touch-trackpads van de MacBook, dus is het geen gek idee dat Apple dit nu ook aan de iPhone 7 toevoegt. Vooral omdat dit het toestel weer een stapje bij een volledig waterdicht design brengt.

Categorieën: Apple, Devices, iOS
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's