De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 3: nieuwe iPod touch en iPhone 2019 met usb-c

Florence Peeters
19 januari 2019, 16:11
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 3: nieuwe iPod touch en iPhone 2019 met usb-c

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 krijgt mogelijk usb-c in plaats van Lightning-poort’

iPhone 2019 geruchten

Macotakara schrijft op basis van anonieme bronnen dat Apple ‘mogelijk’ dit jaar met de iPhone de overstap maakt naar usb-c. Een stuk aannemelijker nu de iPad Pro 2018 er al mee is uitgerust. De bronnen van de website zeggen wel dat dit project zich nog in de beginfase bevindt. Het kan dus gebeuren dat de resultaten tegenvallen en Apple de beslissing een jaartje doorschuift. Met usb-c kun je de iPhone gemakkelijk aansluiten op een extern scherm en veel sneller opladen.

→ Lees verder over usb-c op de iPhone 2019

Gerucht: Apple werkt aan een nieuwe iPod touch

nieuwe iPod touch 2019

De iPod touch zou voor het eerst in vier jaar een nieuw model krijgen. Het tijdperk van de iPod is dus voorlopig nog niet voorbij. De iPod touch uit 2015 zou een upgrade krijgen, zodat hij ook anno 2019 nog mee kan als volwaardig product. Veel concrete informatie is er nog niet bekend, maar het is te verwachten dat Apple het design ietwat aanpast en het apparaat van een nieuwere A-serie-chip voorziet. Het huidige model wordt straks waarschijnlijk niet meer ondersteunt door iOS 13, dus de timing is geen toeval.

→ Lees verder over de iPod touch 2019

‘iPad 2019 en iPad mini 5 verschijnen in eerste helft van 2019’

iPad 2019


In de eerste helft van 2019 kunnen we minstens twee nieuwe Apple-apparaten verwachten: de iPad 2019 en iPad mini 5 komen eraan. Volgens anonieme bronnen van Digitimes zouden de touchscreenleveranciers van Apple druk bezig zijn om de benodigde onderdelen te leveren voor de twee nieuwe iPads. Dat betekent dat ze in de eerste helft van 2019 verschijnen. Niet gek: ook de iPad 2018 en iPad 2017 werden in het begin van het jaar onthuld. Bijzonder is dat de iPad mini jarenlang geen upgrade meer heeft gehad.

→ Lees verder over de iPad 2019 en mini 5 release

Apple lanceert Smart Battery Case voor iPhone XS, XS Max en XR

iPhone XR Smart Battery Case

Apple heeft de nieuwe Smart Battery Case voor de iPhone XS, XS Max en XR uitgebracht. De afgelopen maanden hebben we ‘m al talloze keren in gelekte info voorbij zien komen: de opvolger van het accuhoesje dat de iPhone 7 destijds kreeg. Qua design en functie is er weinig veranderd, behalve dat het hoesje nu ook draadloos op te laden is. Hierdoor kun je een iPhone in dit hoesje gewoon op een Qi-lader leggen om de accu bij te vullen.

→ Lees verder over de Smart Battery Case

Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de iPhone 2019

iPhone 2019 geruchten

De iPhone 2019 komt eraan, maar laat nog een maand of acht op zich wachten. Toch is er al opvallend veel bekend over de drie nieuwe toestellen die dit najaar verschijnen. Een overzicht van de belangrijkste iPhone 2019-geruchten tot nu toe, waaronder een camera met drie lenzen en gradient-kleuren.

→ Lees verder over de belangrijkste iPhone 2019 geruchten

Bronnen afbeeldingen: Ben Geskin, Ben Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen