Nieuwsoverzicht week 3: iPhone vertraging, iPhone X 2 en MacBook Pro 2018

Lars Paijmans
20 januari 2018, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 3: iPhone vertraging, iPhone X 2 en MacBook Pro 2018

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! Ook in 2018 zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Volgende iOS-update maakt iPhone-vertraging uitschakelen mogelijk

iOS accubeperking

Apple ceo Tim Cook belooft dat de eerstvolgende iOS-update gebruikers tegemoet komt. Voortaan kun je zelf kiezen of de prestaties worden beperkt om de accuduur te besparen. Zo gaat het werken. In een gesprek met ABC News laat Apple weten niet tot iOS 12 te wachten om deze functie door te voeren.

De eerstvolgende grote update voor iOS 11 zal een extra knop in de Instellingen-app krijgen. Tim Cook bevestigt dat deze update volgende maand verschijnt voor ontwikkelaars, waarna de publieke versie waarschijnlijk in maart wordt gelanceerd. De nieuwe instelling geeft jou de keuze of de iPhone-prestaties wel of niet in te perken als de gezondheid van de accu achteruit gaat. Nu bepaalt je iPhone dit nog zelfstandig, wat ervoor kan zorgen dat het toestel ineens trager reageert dan mogelijk is.

→ Lees verder over de iPhone-vertraging update

Dit watchOS 5-concept toont 4 grote Apple Watch-verbeteringen

watchOS 5 concept

Onze Apple Watches zullen nog tot dit najaar op watchOS 5 moeten wachten, maar dat weerhoudt deze ontwerper er niet van om een indrukwekkend concept te presenteren. Zo hopen wij ook dat de toekomst van de Watch eruit ziet. Ontwerper Matt Birchler overtuigt direct met zijn watchOS 5 concept. In zijn uitgebreid artikel legt hij uit hoe de eerstvolgende grote Apple Watch-update bestaande functies verder kan uitbouwen.

Deze richten zich op een aantal speerpunten. Allereerst pleit Birchler voor een manier om altijd de tijd te tonen op het horloge, ook als je pols niet gedraaid is. De Watch kan hiervoor zijn voordeel doen met zijn oled-display. Door alleen de witte pixels op te lichten, verbruikt het horloge nauwelijks energie en kun je toch de tijd zien zonder het horloge te bewegen. De Watch zou in dat geval twee wijzerplaten krijgen: de normale die we nu al kennen en een ‘Ambient’ wijzerplaat die op het scherm verschijnt als de Watch nu op zwart gaat.

→ Bekijk het volledige watchOS 5 concept

‘Opvolger iPhone X krijgt in 2019 kleinere notch’

iPhone Nieuws

De opvolger van de iPhone X krijgt in 2019 waarschijnlijk een kleinere notch. Apple heeft een duidelijk plan om ruimte te besparen. De iPhone X is in veel opzichten een bijzonder toestel. Toch heeft Apple op één vlak een concessie moeten doen: de ‘notch’. Deze inkeping aan de bovenkant van het toestel zorgt ervoor dat het scherm niet de volledige voorkant vult. Daarvoor in ruil krijg je wel Face ID, de gezichtsherkenningstechnologie waardoor je jouw iPhone ontgrendelt door er alleen maar naar te kijken. Ook wordt de 3d-camera gebruikt voor bijvoorbeeld Animoji.

→ Lees verder over de opvolger van de iPhone X

‘MacBook Pro krijgt geen nieuwe functies of grote upgrade in 2018’

iPhone nieuws

Als je op zoek bent naar een nieuwe MacBook, lijk je niet te hoeven wachten op een grote upgrade dit jaar. Apple speelt het veilig met zijn laptops en laat ze in 2018 nagenoeg ongewijzigd. Digitimes schrijft vandaag dat Apple zijn MacBook Pro-orders intrekt bij Quanta en voortaan door Foxconn laat produceren. Het bedrijf kiest er juist nu voor om deze stap te zetten, omdat de MacBook Pro toch geen noemenswaardige upgrade zou krijgen.

→ Lees verder over de MacBook Pro in 2018

Facebook in 2018: 3 dingen die het sociale netwerk anders gaat doen

Facebook in 2018

Ceo Mark Zuckerberg heeft de nodige goede voornemens voor zijn sociale netwerk. Facebook gooit het roer drastisch om in 2018, en dat ga jij als gebruiker goed merken.

De belangrijkste verandering voor Facebook in 2018 is een compleet herziene versie van de Tijdlijn. Deze is de afgelopen jaren langzaam maar zeker overgenomen door merken en bedrijven, zodat er weinig ruimte overblijft voor foto’s en verhalen van vrienden en familie. Dit jaar zet het sociale netwerk daar een punt achter. De nieuwe tijdlijn die binnen nu en een paar maanden verschijnt heeft een duidelijk doel: mensen dichter bij elkaar brengen.

→ Lees verder over Facebooks veranderingen in 2018

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen