Nieuwsoverzicht week 3: iPhone 8-concept en nieuwe MacBooks

Wouter Nijsen
21 januari 2017, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 3: iPhone 8-concept en nieuwe MacBooks

In de derde week van 2017 verscheen er weer interessant iPhone nieuws. Heb je het gemist, check dan dit nieuwsoverzicht met de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8-concept toont draadloos opladen, OLED-scherm en edge-display

iPhone 8 concept

De Duitse website Handy-Abovergleich heeft een iPhone 8-concept gemaakt die zo’n beetje alle recente geruchten samenvat. Zoals je op de afbeeldingen in dit artikel kunt zien, stellen ze zich een iPhone voor die zowel op het kleine als grote model de dubbele cameralens van de iPhone 7 Plus heeft. De camerabult is bovendien verdwenen. Het OLED-display maakt de zwarte kleuren dieper dan ooit tevoren en loopt bovendien naadloos door in de randen van het scherm. Omdat ook de onderkant van het toestel uit een scherm bestaat, kun je hier twee knoppen kwijt. WhatsApp en de Telefoon-app bijvoorbeeld. Deze drie virtuele knoppen doen denken aan Android-smartphones, die dit al jaren doen. In het concept zie je bovenin een irisscanner, een extra manier om de inhoud van je iPhone te beveiligen.

‘MacBooks in 2017: prijsverlaging, meer werkgeheugen en nieuw 15-inch model’

google screensaver

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo stelt dat de 12-inch MacBook dit jaar uitgerust wordt met de nieuwe Kaby Lake-processors. Ook komt er een nieuwe 16GB-versie bij naast het huidige model met 8GB werkgeheugen. Deze nieuwe modellen zouden in het begin van het tweede kwartaal al massaal geproduceerd worden. In de maanden maart en april dus. Ook de MacBook Pro maakt dit jaar de overstap naar de Kaby Lake-processors, al start de productie van deze upgrade pas rond juli. Over een upgrade van het werkgeheugen wordt niet gesproken, wat doet vermoeden dat Apple vast blijft houden aan de 16GB RAM. Opvallend genoeg spreekt Kuo wel over een nieuwe 15-inch MacBook, die met 32GB RAM het ‘grootste redesign van het jaar krijgt’.

‘iPhone 7S en 7S Plus krijgen mogelijk ook een OLED-display’

OLED iPhone 7S

Wall Street-analist Timothy Arcuri onderstreept dat de iPhone 8 een OLED-scherm krijgt zoals dat van de Galaxy Note 7. Apple twijfelt bovendien nog over een OLED iPhone 7S. Arcuri stelt dat Apple dit jaar naast een ‘standaard’ 4.7-inch en 5.5-inch iPhone 7S en iPhone 7S een grotere iPhone 8 uitbrengt met 5.8-inch display. Vooral dit laatste is interessant, omdat deze een ‘wraparound screen’ zou krijgen. Een scherm dat in de randen doorloopt dus. Hierdoor zie je praktisch geen schermranden meer aan de voorkant van het toestel. Deze 5.8-inch iPhone krijgt volgens Arcuri gegarandeerd een OLED-scherm. Apple zou echter nog twijfelen om ook de iPhone 7S dit nieuwe display te geven. Dit hangt af van de capaciteit van Samsung om genoeg schermen te produceren voor het einde van het jaar.

Netflix groeit gestaag door: 2 miljoen abonnees in Nederland

netflix downloads

Het gaat Netflix voor de wind. De videodienst blijft maar gebruikers aantrekken. Wereldwijd zijn het er nu 93,8 miljoen. Dat was een jaar eerder nog 74,8 miljoen. In Nederland zijn er ruim 2 miljoen abonnees. Dat waren er aan het eind van het derde kwartaal nog 1,77 miljoen. In totaal had ruim 26 procent van alle Nederlandse huishoudens een abonnement op Netflix. Daarmee is het de grootste video-on-demand-dienst in Nederland. De grootste concurrent voor Netflix blijft Youtube, zegt het bedrijf. Verder zijn Amazon Prime Video en Facebook steeds meer in opkomst.

‘Apple stelt release nieuwe iPads uit naar tweede helft 2017’

2017 iPads uitgesteld

Hoewel we ons stiekem al hadden verheugd op de komst van drie nieuwe iPads in maart, moeten we mogelijk tot de tweede helft van 2017 wachten. Apple heeft mogelijk de 2017 iPads uitgesteld. De twijfel bij Apple doet vermoeden dat de iPads de nieuwe A10X-chip krijgen, al is het nog de vraag of dit ook geldt voor de 9.7-inch iPad. Omdat dit het nieuwe instapmodel moet worden, zou het bedrijf mogelijk een minder goede chip kiezen, om op deze manier de prijs naar beneden te krijgen. Apple heeft voor 2017 drie nieuwe iPads op de planning staan: een nieuwe 12.9-inch iPad Pro, een 9.7-inch iPad die met een langere prijs als instapmodel gericht is op de educatieve markt en een gloednieuwe 10.5-inch iPad.

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen