Nieuwsoverzicht week 3: Apple Watch-app en nieuwe iPhone 6S specs

Wouter Nijsen
17 januari 2015, 12:32
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 3: Apple Watch-app en nieuwe iPhone 6S specs

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile maakt onbeperkt sms’en in heel Europa gratis

t-mobile in europa

T-Mobile maakte afgelopen maandag bekend dat bellen en sms’en in Europa een stuk goedkoper wordt. Sms’en en gebeld worden in de Europese Unie wordt zelfs helemaal gratis. De eerste twee uur dat je als klant zelf belt, betaal je gewoon uit je bundel en dus niet extra. Voor mobiel internet blijven de roamingkosten voorlopig nog wel gehandhaafd, maar volgens consumentendirecteur Marco Kind worden deze later ook afgeschaft. De veranderingen gelden voor nieuwe abonnementen (Stel Samen & Stel Bij) die aanstaande maandag ingaan. Dit nieuwe abonnementsmodel laat je verder als gebruiker je bel- en internetbundel aanpassen, zodat je invloed kan uitoefenen op het bedrag dat je maandelijks betaalt.

‘Apples ‘iPhone 6S’ krijgt betere camera en Force Touch’

iDevices populair

Uit nieuwe geruchten rondom de nog aan te kondigen iPhone 6S blijkt dat het toestel een dual-lens camera krijgt en Force Touch; een touchscreen dat gevoelig is voor de druk die een gebruiker zet. Door de camera te voorzien van twee lenzen zouden iPhone-foto’s bijna even goed kunnen uitzien als kiekjes die met een DSLR-camera zijn gemaakt. Ook zou de nieuwe cameramodule meer licht opnemen, waardoor je mooiere foto’s in het donker schiet. Verder wordt Force Touch, een van de functies van de Apple Watch, mogelijk toegevoegd aan de nieuwe iPhone. Deze techniek maakt het mogelijk om met een zwaardere tik een andere actie te activeren dan wanneer je zachtjes op het scherm drukt. Het is echter nog onbekend hoe dit eventueel toegepast wordt op een nieuwe iPhone.

Details van Apple Watch app voor de iPhone gelekt

apple watch

Er is informatie uitgelekt over de Apple Watch-app, waarmee de smartwatch straks kunt instellen. Denk hierbij aan standaardantwoorden wanneer je op de Apple Watch een berichtje binnenkrijgt. Verder moet voice-over in te stellen zijn, een functie waarmee je alle tekst in beeld uitspreekt. Ook voor je gezondheid, een belangrijk onderdeel van de wearable, zijn er in de app een aantal zaken verwerkt. Denk hierbij aan het aan- of uitzetten van de hartslagmeter en het activeren van fitnesstracking. Daarnaast bedien je desgewenst het uurwerk van de smartwatch met de app. Zo laat je gemakkelijk een monogram met verschillende letters of een rood stipje voor notificaties verschijnen.

Mobiel internet in het buitenland: nog steeds (veel te) duur

mobiel internetten

In juli 2014 werd Local Break Out (LBO) aangekondigd, een nieuwe mogelijkheid waarmee je in het buitenland veel goedkoper uit zou moeten zijn op je telefoonrekening. Dit doe je door in het buitenland een databundel aan te schaffen bij een lokale provider. Je betaalt volgens de lokale tarieven, wat (veel) geld kan besparen. Een halfjaar later hebben we echter maar weinig vernomen van de nieuwe mogelijkheid en daarom besloten we om er dieper in te duiken.

Lees meer over Local Break out en wat je er als iOS-gebruiker mee kunt

‘Een op de vijf iPhone 6-gebruikers gaat zeker Apple Watch kopen’

Apple Watch onderzoek

De Apple Watch werd met veel enthousiasme ontvangen, maar het is nog maar de vraag in hoeverre de wearable – ook gezien zijn fikse prijskaartje – bij het grote publiek zal aanslaan. Uit onderzoek van Business Insider blijkt dat 18 procent van de iPhone 6-gebruikers zeker het slimme horloge zegt aan te schaffen. Onbekend is hoeveel iPhone 6-gebruikers deel hebben genomen aan het onderzoek. Verder schat Business Insider in dat er in 2015 ongeveer 35 miljoen Apples Watches over de toonbank zullen gaan. Dat leidt mogelijk tot tekorten: Apple zou dit jaar namelijk ‘slechts’ 20 miljoen smartwatches produceren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu