Nieuwsoverzicht week 29: Apple Card en kwetsbaarheid iOS en macOS

Florence Peeters
20 juli 2019, 16:02
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 29: Apple Card en kwetsbaarheid iOS en macOS

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Bluetooth-kwetsbaarheid in iOS en macOS maakt mensen volgen mogelijk

iPhone Bluetooth kwetsbaarheid

Een nieuw ontdekt lek in de beveiliging van iOS, macOS en Windows maakt het voor hackers mogelijk om apparaten te identificeren en volgen. Het gaat fout bij het protocol dat bluetooth-apparaten gebruiken om zichzelf kenbaar te maken aan andere apparaten in de buurt. Door zijn identificatiecode steeds te vernieuwen blijft je iPhone daarbij anoniem, maar de nieuwe kwetsbaarheid kan alsnog het echte adres achterhalen en dus het bluetooth-apparaat identificeren en daarna volgen. Apple heeft nog niet gereageerd.

Lees verder over de bluetooth-bug

‘Apple registreert Apple Card in Nederland en de rest van Europa’

Apple Card Nederland

Apples nieuwe betaalpas, de Apple Card, komt spoedig beschikbaar in de Verenigde Staten. Het bedrijf uit Cupertino lijkt ook plannen te hebben om het pasje naar Nederland en de rest van Europa te brengen. De Apple Card en bijbehorende logo zouden geregistreerd zijn in de 28 landen van de Europese Unie, waaronder Nederland en België. Tot nu toe heeft Apple enkel bevestigd dat de creditcard in de VS verschijnt in de loop van de zomer.

Lees verder over Apple Card

‘iPhone 2020 krijgt nieuwe 3D-camera voor betere diepteherkenning’

iPhone 2020 3D-camera

Op basis van een anonieme bron stelt Digitimes dat Apple druk bezig is om een 3D-camera voor de iPhone 2020 te ontwikkelen. Deze techniek toont gelijkenissen met de 3D-sensoren die nu al in de Face ID-camera op de voorkant van de iPhone zitten. Het grote verschil is dat deze camera deze 3D-kaart op een veel grotere afstand moet maken dan de Face ID-sensor. Met de nieuwe sensor worden er nieuwe functies mogelijk, omdat een iPhone hiermee beter in staat is om een omgeving in drie dimensies in kaart te brengen.

Lees verder over de iPhone 2020 3D-camera

iOS 13-bug geeft toegang tot wachtwoorden zonder authenticatie

iOS 13 functies

Er is een serieuze bug opgedoken in de bèta van iOS 13. Het is mogelijk om toegang tot de wachtwoordinstellingen van een Apple-apparaat te krijgen zonder je hiervoor te authenticeren. 9to5Mac schrijft dat de bug in de derde ontwikkelaarsbèta van iOS 13 zit, en in de tweede publieke testversie van de software-update. Normaal gesproken moet je altijd je gezicht of vingerafdruk scannen om toegang tot dit menu en de bijhorende instellingen, maar dat is nu te omzeilen door meermaals op ‘Wachtwoorden’ te tikken.

Lees verder over de iOS 13-kwetsbaarheid

‘Apple investeert in exclusieve podcasts om concurrentie te slim af te zijn’

Apple exclusieve podcasts

Bloomberg schrijft dat Apple het helemaal anders gaat doen op het gebied van podcasts. Nu Apple ook volledig inzet op diensten met Apple Music, Apple TV Plus en Apple Arcade, gaat er het één en ander veranderen. Het platform blijft gratis beschikbaar, maar daar bovenop zou Apple geld gaan uitgeven om exclusieve podcasts binnen te slepen. Deze zijn dan alleen op de dienst van Apple te beluisteren en zullen ook een prominente plek krijgen in de Podcasts-app.

Lees verder over Apples podcast-plannen

Bron afbeelding: Aziz Ghaus
Categorieën: Apps, Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's