Nieuwsoverzicht week 29: Schermformaat 2018 iPhones en doorstart Leapp

Florence Peeters
21 juli 2018, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 29: Schermformaat 2018 iPhones en doorstart Leapp

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

’15-inch MacBook Pro 2018 kan hitte van nieuwe processor niet aan’

MacBook Pro 2018 processor

Apple gooide vorige week hoge ogen met de onthulling van de nieuwe MacBook Pro’s. Naast een aantal kleinere verbeteringen zijn de nieuwe laptops uitgerust met een verbeterde SSD en krachtige nieuwe processors van Intel, die de prestaties een flinke duw in de rug geven. Vooral de grotere 15-inch MacBook Pro doet dit dankzij een i9-processor, die niet op de 13-inch versie aanwezig is. YouTuber Dave Lee (een bekende naam als het op het reviewen van techproducten aankomt) uit zijn zorgen hierover in een nieuwe video. Daarin laat hij zien dat de MacBook Pro noodgedwongen zijn prestaties beperkt na een paar seconden intensieve taken uit te voeren.

Lees verder over het processorprobleem van de Macbook Pro 2018

‘Gelekte foto toont verschillende schermformaten van drie 2018 iPhones’

Apple in 2018

Deze week hebben we voor het eerst een mogelijke blik op het 2018 iPhone scherm gekregen. Op een gelekte foto zien we drie verschillende schermpanelen naast elkaar, waardoor het verschil in schermformaat goed opvalt. De gelekte foto is afkomstig van Benjamin Geskin, een bekende naam als het op iPhone-geruchten aankomt. Zijn bronnen stellen dat dit de glasplaatjes zijn waarmee Apple de schermen van de drie 2018 iPhones afdekt. Op een aantal geruchten en schematische tekeningen na is dit de eerste keer dat we daadwerkelijk het scherm van de onaangekondigde iPhones te zien krijgen. Geskin maakte een render van de schermen, op basis van de gelekte foto. De foto laat niet alleen het verschil in formaat goed zien, maar onderstreept het gerucht dat de goedkopere 6,1-inch iPhone 2018 dikkere schermranden krijgt.

Lees verder over de schermformaten van de 2018 iPhones

Apple bevestigt: MacBook Pro 2018 toetsenbord bevat speciale laag tegen vuil

MacBook Pro 2018 toetsenbord

Apple heeft bevestigd dat de siliconen laag onder het toetsenbord gemaakt is om vuil en kruimels onder de toetsen te weren. Dit ontdekte Macrumors dankzij een gelekt document dat Apple aan Apple Store-personeel en goedgekeurde resellers verstuurd heeft. In het document staat dat een membraan onder de toetsen van de Macbook Pro 2018 bedoeld is om de toetsen te beschermen tegen vuil. iFixit ontdekte in een teardown dat Apple een siliconen membraan onder iedere knop heeft gestopt. Dit laagje beschermt het mechanisme onder de knop en houdt mogelijk vuil tegen om roet in het eten te gooien. Deze maatregel komt overeen met een patent dat Apple in het verleden indiende.

Lees verder over het MacBook Pro 2018 toetsenbord

Gorilla Glass 6 kan de iPhone 2018 sterker dan ooit maken

Gorilla-Glass-6-iPhone-2018

Corning heeft Gorilla Glass 6 onthuld, dat niet alleen steviger is dan zijn voorganger, maar ook beter tegen valschade kan. Mogelijk zit de schermtechniek al in de drie nieuwe iPhones die later dit jaar uitkomen. Gorilla Glass 6 is de meest duurzame variant tot nog toe, aldus de maker. De beschermlaag is gemaakt van een nieuw soort materiaal dat twee keer zo sterk is als zijn voorganger. Hierdoor kun je je telefoon niet alleen van grotere hoogtes laten vallen, je kunt hem ook vaker laten stuiteren voordat hij stuk gaat. Of de drie 2018 iPhones met de nieuwe beschermtechniek zijn uitgerust, is nog maar de vraag. Het lijkt echter aannemelijk, omdat beide bedrijven zeer intensief met elkaar samenwerken.

Lees verder over Gorilla Glass 6

Apple-winkel Leapp maakt doorstart: garanties klanten gered

Leapp doorstart

De failliet verklaarde tweedehands Apple-winkel Leapp maakt officieel een doorstart. Hierdoor zijn honderd banen gered en het is goed nieuws voor de garanties van klanten. De Leapp doorstart is bevestigd door Pieter Schroeder van de nieuwe eigenaar Nobel Capital tegenover RTL Z. Dankzij de doorstart blijven 14 van de in totaal 24 winkels bestaan. Op 26 juli openen de winkels hun deuren en wordt de website van Leapp weer actief. De winkels in Almere, Apeldoorn en Tilburg blijven helaas gesloten. Voor klanten is de doorstart van Leapp vooral goed nieuws. Als je in het verleden een product gekocht hebt bij de winkel en je garantie is nog niet verlopen, dan is deze vanaf nu weer geldig. Voorlopig richt de hernieuwde versie van Leapp zich op de Nederlandse markt.

Lees verder over de doorstart van Leapp

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen