Nieuwsoverzicht week 29: iOS 10.3.3 en nieuwe WhatsApp-functies

Wouter Nijsen
22 juli 2017, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 29: iOS 10.3.3 en nieuwe WhatsApp-functies

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Apple brengt iOS 10.3.3 uit: dit is er allemaal nieuw

iOS 10.3.3

Het is weer tijd om je iPhone of iPad te updaten. iOS 10.3.3 is namelijk beschikbaar, de nieuwste update voor iOS 10. Deze update is voornamelijk bedoeld om de beveiliging van je toestel te verbeteren. Het is belangrijk om ook deze kleinere updates zo snel mogelijk te downloaden en te installeren, want alleen dan ben je goed beveiligd van alle gevaren van buitenaf. Er is specifiek een lek opgelost waarmee het voor kwaadwillenden mogelijk was om een iPhone volledig over te nemen. Met iOS 10.3.3 krijg je ook een aantal nieuwe wallpapers om je iPad Pro op te frissen.

→ Lees verder over iOS 10.3.3

Tip: iOS-apps geforceerd sluiten is slecht voor je iPhone

iPhone-apps geforceerd afsluiten

Voordat je gaat slapen alle geopende apps afsluiten: veel mensen doen het, maar het heeft een averechts effect. Apple-kenner John Gruber legt nog eens uit waarom je dit niet meer moet doen. Als je na een tijdje een bevroren app weer opent, kost het voor je iPhone heel weinig moeite om hem weer op te starten. Sterker nog, een app die geforceerd is afgesloten opnieuw opstarten, kost veel meer energie. Uiteindelijk is de iPhone van iemand die apps op deze manier sluit dus minder vlot en eerder leeg.

→ Lees verder over het geforceerd afsluiten van iPhone-apps

WhatsApp test nieuwe videospeler met picture-in-picture-modus

WhatsApp YouTube

Als je binnenkort een video ontvangt in WhatsApp, hoef je niet meer over te schakelen naar de YouTube-app om ‘m te bekijken. WhatsApp test namelijk een handige YouTube-speler in de chat-app zelf. Deze heeft bovendien een picture-in-picture-modus, waardoor het filmpje in een los venster op je scherm verschijnt. Terwijl de video in een hoek zichzelf afspeelt, kun jij door de chats blijven scrollen of verder praten. Naast de nieuwe speler wordt er ook een terugroepfunctie getest. Deze functie laat je een verzonden bericht terughalen, wat bijvoorbeeld van pas komt als een bericht stuurt waar je later spijt van hebt.

→ Lees verder over de nieuwe videospeler van WhatsApp

Nieuwe App Store van iOS 11: een eerste indruk van de veranderingen

app store update

De App Store zal voor veel gebruikers de grootste verandering zijn van iOS 11. De app ziet er niet alleen een stuk frisser uit, maar heeft ook een nieuwe indeling. De vernieuwing was nodig, omdat Apples app-winkel grotendeels hetzelfde is gebleven sinds de opening in juli 2008. Na bijna tien jaar is het tijd voor een make-over die het design en de werking van de app naar 2017 tilt. Niet alleen voor gebruikers, maar ook voor ontwikkelaars die hun nieuwe apps na release snel zien verdwijnen in de uitpuilende winkel.

→ Lees verder over de nieuwe App Store van iOS 11

De iPhone-jailbreak is dood: zo won Apple de strijd van iOS-krakers

iPhone jailbreak

Door een iPhone of iPad te jailbreaken, kraak je de software zodat je er zelf dingen in aan kunt passen. Je bent hierdoor je garantie meteen kwijt, maar kunt wel extra functies toevoegen die niet via de App Store te installeren zijn. Iedere keer als er een nieuwe iOS-update verschijnt, moet er weer een nieuwe manier gevonden worden om de anti-jailbreak beveiligingen te omzeilen. Na een kat- en muisspel dat jaren heeft geduurd, lijkt Apple nu degene te zijn met de langste adem.

→ Lees verder over de dood van de iPhone-jailbreak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's