Nieuwsoverzicht week 29: iPhone 7-vergelijkingsvideo en iOS 9.3.3

Lars Paijmans
23 juli 2016, 15:55
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 29: iPhone 7-vergelijkingsvideo en iOS 9.3.3

Het weekend is weer in volle gang, en zoals je inmiddels van ons gewend bent staat er weer een kersvers nieuwsoverzicht voor je klaar. Heb je het iPhone nieuws deze week gemist? Hier lees je het belangrijkste op je gemakje nog eens terug.

Lees verder na de advertentie.

Video vergelijkt gelekte iPhone 7 met iPhone 6S

iPhone 7 video

Het zou geen normale week zijn als er geen nieuwe geruchten over de iPhone 7 op zouden duiken. Begin deze week kregen we een uitgebreide video te zien waarin de behuizing van de iPhone 7 wordt vergeleken met die van de iPhone 6S. Leuk, want zo zie je de iPhone 7 van alle kanten in beweging. Ben jij al overtuigd om er in september een aan te schaffen? Het uiterlijk zal in ieder geval niet erg veel verschillen van dat van de iPhone 6S als we onderstaande video en voorgaande geruchten mogen geloven.

Zo stellen Apple Music en Spotify jouw persoonlijke afspeellijsten samen

Apple Music afspeellijsten

Als je een abonnement hebt op een streaming muziekdienst, is de kans groot dat je de persoonlijke afspeellijsten fanatiek gebruikt. Deze worden met de hand gecureerd door een team muziekliefhebbers, en een nieuw interview geeft ons hiervan een interessant kijkje achter de schermen. Zo leggen Spotify en Apple Music uit hoe ze deze lijsten samenstellen. Hieruit blijkt dat niet de populairste bands centraal staan, maar artiesten die bij luisteraars de heftigste reactie oproepen. Ook geven de diensten aan dat deze persoonlijke lijsten steeds belangrijker worden en er dus ook flink in geïnvesteerd zal worden.

Apple brengt iOS 9.3.3 uit met kleine verbeteringen

iOS en OS X bug

Er is weer een update voor je iPhone, iPad en iPod touch beschikbaar. iOS 9.3.3 verandert op het eerste gezicht misschien niet veel, maar het moet je apparaat weer wat stabieler maken en bugs verhelpen. Ook wordt de beveiliging weer opgepoetst. Naast iOS 9.3.3 verscheen deze week watchOS 2.2.2, een update voor de Apple Watch die net zoals iOS 9.3.3 vooral voor stabiliteit en bugfixes zorgt. Deze update is erg klein en heb je dus zo geïnstalleerd.

Nieuwe iOS- en OS X-bug geeft toegang tot persoonlijke gegevens

ios 9.3.3

We raden het je aan om iOS 9.3.3 zo snel mogelijk op je toestel te installeren, want Apple heeft er een vervelend lek in de beveiliging mee gerepareerd. Door een mms of iMessage te versturen met een speciale code, kon iemand toegang krijgen tot je persoonsgegevens. De ontvanger van het bericht heeft geen idee dat iemand deze toegang heeft, en er valt daarom ook weinig aan te doen. Apple was al op de hoogte van dit lek en heeft het direct aangepakt in de updates die deze week verschenen. Wederom een reden om altijd de updates van Apple zo snel mogelijk op je toestel te zetten dus.

iOS 10 waarschuwt voor water in je Lightningpoort

ios 10 waterschade

Zo nu en dan worden er weer wat nieuwe functies ontdekt in de iOS 10-bèta. In bèta 3 heeft Apple een nieuwe waarschuwing toegevoegd die verschijnt als er vocht is gedetecteerd in de Lightning-aansluiting van je iPhone. De vraag is hoe de iPhone dit precies herkent, maar volgens de ontdekkers van de functie zou dit met een sensor werken die in de poort verwerkt is. De functie zorgt ervoor dat je tijdig op de hoogte bent van een natte iPhone en je hem misschien nog kunt redden voordat er meer schade optreedt.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen