Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 28: nieuwe MacBooks onthuld, AirPods 3 onderweg

Florence Peeters
13 juli 2019, 15:57
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 28: nieuwe MacBooks onthuld, AirPods 3 onderweg

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple vernieuwt MacBook Air en MacBook Pro, stopt met 12 inch-versie

Apple heeft een vernieuwde MacBook Air aangekondigd die minder kost dan zijn voorganger. De Air heeft nu een Retina-scherm met ondersteuning voor True Tone. Een Retina-scherm had de laptop al, maar True Tone was nog afwezig. Ook is er een kleine upgrade voor de MacBook Pro met een betere chip, de achtste generatie quadcore-processor van Intel. Daarmee is deze volgens Apple twee keer zo snel als zijn voorganger. De Pro heeft ook een Touch Bar, waardoor de MacBook Pro zonder Touch Bar verdwijnt. Ook de Air zonder Retina-scherm verdwijnt en Apple stopt met de de verkoop van de 12 inch-MacBook.

Lees verder over de nieuwe MacBooks

‘iPad 2019 verschijnt dit najaar met groter 10,2 inch-scherm’

iPad 2019

Toen Apple begin dit jaar geen opvolger van de iPad 2018 uitbracht, leek het even dat de dagen van de budgettablet waren geteld. Een nieuw gerucht blaast deze iPad 2019 echter weer nieuw leven in; hij verschijnt mogelijk zelfs al dit najaar. De grootste verandering zou dit jaar het scherm zijn, dat groeit van 9,7 naar 10,2 inch. Het is nog even afwachten wat dit nieuwe schermformaat betekent voor het design van de iPad. Zo is het aannemelijk dat Apple simpelweg de schermranden iets smaller maakt, net zoals dit bij de iPad Air 2019 het geval is. Apple zou deze iPad 2019 dit najaar onthullen, tegelijk met de 16 inch-MacBook Pro waar we al maanden geruchten over lezen.

Lees verder over de iPad 2019

‘Apple brengt dit najaar waterbestendige en duurdere AirPods 3 uit’

AirPods 2 productie 2

Apple brengt dit najaar een nieuwe generatie AirPods uit. Tenminste, dat stellen analisten. De ‘AirPods 3’ zouden een vernieuwd design hebben en volledig waterdicht zijn. De draadloze oordopjes zouden daarom een hogere prijs hebben dan de AirPods 2. Eerdere geruchten noemden ook noise-cancellation. Verder zouden ze dankzij een nieuw materiaal zwart zijn en gezondheidssensoren bevatten. Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple deze functies echter verdeeld worden over twee AirPods 3-modellen. Eén model zou noise cancellation hebben, terwijl een duurdere versie ook de andere vernieuwingen bevat.

Lees verder over de mogelijke AirPods 3 release

‘Apple komt met drie 5G-iPhones en nieuw instapmodel in 2020’

iPhone 2020 refurbished

Apple zou in 2020 drie iPhones met 5G en oled-schermen presenteren, net als een nieuw ‘budgetmodel’. Dat meldt CNBC op basis van analisten van de zakenbank JP Morgan. De analisten verwachten in totaal vier nieuwe iPhones in 2020, waarbij het sowieso gaat om drie toestellen met een oled-scherm en 5G-ondersteuning. De telefoons zouden een schermformaat van 5,4, 6,1 en 6,7 inch en dus ook een oled-paneel hebben. De vierde iPhone 2020 zou deze features niet hebben. Dit zou een goedkoper model zijn ter grootte van de iPhone 8.

Lees verder over de iPhone 2020

SSD-opslag van Macs upgraden voortaan honderden euro’s goedkoper

MacBook Pro 2018 reparatie

Apple heeft het een stuk goedkoper gemaakt om SSD-opslag uit te breiden bij aanschaf van een nieuwe iMac, Mac Pro of MacBook Pro. Zo betaal je ongeveer 200 euro minder wanneer je wil upgraden naar een SSD van 1TB. Bij het aanschaffen van de dubbele capaciteit ben je ongeveer 400 euro minder kwijt dan eerst. De besparing is het grootst wanneer je een 4TB-schijf in je Mac laat plaatsen, want dan wordt de originele prijs van ruim 3000 euro ongeveer gehalveerd. Daarnaast kun je bij de MacBook Air, het instapmodel, nu niet alleen kiezen voor 256/512GB opslag, maar ook voor 1TB.

Lees verder over je Mac SSD upgraden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu