Nieuwsoverzicht week 28: iPhone 8-camera en tweede indruk AirPods

Wouter Nijsen
15 juli 2017, 16:08
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 28: iPhone 8-camera en tweede indruk AirPods

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

‘Nieuwe cameralaser iPhone 8 verbetert focus en AR-functies’

iPhone 8 release

Een speciale laser zou de camera van de iPhone 8 sterk moeten verbeteren. Goed nieuws voor je foto’s, maar vooral voor augmented reality en het bijbehorende ARKit. Een bron bevestigt het gerucht van een paar maanden geleden: Apple zou een VCSEL hebben toegevoegd aan de achterste camera. Deze ‘Vertical Cavity Surface Emitting Laser’ laat de camera razendsnel scherpstellen en beter dieptes inschatten. Dit laatste is vooral een uitkomst voor augmented reality, al kan het ook helpen om de portretmodus te verbeteren.

→ Lees verder over de cameralaser van de iPhone 8

Tweede publieke bèta iOS 11 nu te downloaden

ios 11 tweede bèta

De tweede bèta van iOS 11 is nu te downloaden voor je iPhone of iPad. Deze tweede bèta is een stuk stabieler dan de eerste versie. Daarom is dit mogelijk het moment dat je zelf pas instapt. Voor het zover is, moet je wel eerst een back-up maken. Bij het gebruik van een bètaversie gaat er namelijk wel eens iets mis. Met iOS 11 krijgt je iOS-apparaat een aantal hele handige nieuwe functies. De App Store is bijvoorbeeld vernieuwd en Apple zet een enorme stap in augmented reality met ARKit.

→ Lees verder over de tweede publieke bèta van iOS 11

5 vragen en antwoorden over de nieuwe aftapwet: dit betekent het

Aftapwet

Op 1 januari 2018 is er een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) van kracht. Deze wet wordt hiermee voor het eerst sinds 2002 weer aangepast, en geeft inlichtingendiensten meer mogelijkheden om op grote schaal internetverkeer te bespioneren en af te luisteren. De Eerste Kamer stemde hier vannacht mee in. Een meerderheid werd behaald omdat de VVD, CDA, SGP, PVV, PvdA, 50PLUS en OSF er mee instemden. Verschillende privacy-organisaties hebben direct hun kritiek geuit op deze strengere aftapwet.

→ Lees verder over de nieuwe aftapwet

Tweede indruk AirPods: ongeëvenaard de beste draadloze oortelefoon

AirPods tweede indruk

Van het ene moment veranderde de AirPods van het onderwerp van grappen in het meest gewilde Apple-accessoire van nu. Ook wij waren aanvankelijk terughoudend over de simpel-ogende oordopjes. Ging Apple niet te ver door 179 euro te vragen voor wat in feite de jarenoude EarPods zijn zonder kabeltje? Al snel kwamen we erachter hoe fout we zaten. De AirPods zijn de perfecte samenkomst van alle dingen waar Apple het beste in is: een bestaand concept opnieuw uitvinden door het beter en toegankelijker aan te bieden dan de concurrentie.

→ Lees verder in onze tweede indruk van de AirPods

Interview ARKit-ontwikkelaars: “Dit platform is baanbrekend”

Apple zet dit najaar in op augmented reality. Met ARKit wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om AR-toepassingen te maken. Deze virtuele informatie wordt als een laag over de werkelijkheid gelegd via de iPhone- of iPad-camera. In de eerste demonstraties, die met name via sociale media worden gedeeld, zijn de resultaten nu al verbluffend. Hoe veelbelovend dit platform werkelijk is, vroegen we aan twee ontwikkelaars.

→ Lees verder in ons interview met ARKit-ontwikkelaars

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's