Nieuwsoverzicht week 28: Pokémon GO in Nederland en iPhone 7-accu

Wouter Nijsen
16 juli 2016, 18:56
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 28: Pokémon GO in Nederland en iPhone 7-accu

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

‘iPhone 7 krijgt een grotere accu dan voorganger’

iphone 7 conceptplaatjesOnLeaks, het Twitter-account van de bekende lekker Steve Hemmerstoffer, meldt dat de iPhone 7 wordt voorzien van een accu met een capaciteit van 1960 mAh. Dit is meer dan de iPhone 6S, die het met een 1715 mAh-accu doet. Een verschil van 14 procent dus, dat er mogelijk voor zorgt dat de accu van de smartphone langer meegaat. Eerder dit jaar verscheen ook al een bericht dat de iPhone 7 een grotere accucapaciteit zou krijgen. Toen was echter nog niet bekend hoe groot de accu daadwerkelijk zou zijn. Hoewel een 1960 mAh-accu waarschijnlijk niet voor een enorme verbetering zal zorgen, kan Apple de accuduur van de iPhone 7 ook verbeteren door iOS 10, dat standaard op de telefoon draait, nog beter te optimaliseren.

Pokémon GO in Nederland: downloaden en tips

pokemon go google-accountDat Pokémon GO een succes zou worden, hadden de meeste Nintendo-kenners je wel kunnen vertellen. De spelreeks is al ruim twintig jaar populair en kent miljoenen fans over de hele wereld. Maar dat het succes zó groot zou zijn, dat is wel een verrassing. In korte tijd heeft Pokémon GO meer actieve spelers dan grote rivalen als Candy Crush Saga en de tien miljoen downloads werden binnen enkele dagen gepasseerd. Het spel is nu officieel uit in Nederland en hieronder vind je de downloadlink. De game werkt op iOS 8 of hoger en weegt 110MB.

Lees ook: Met deze 8 tips word je de beste in Pokémon GO

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

‘Verkopen Apple-computers gedaald in afwachting van nieuwe MacBook’

12-inch macbook airApple heeft de afgelopen tijd een stuk minder Macs verkocht. Het aandeel van het bedrijf uit Cupertino op de pc-markt is daarom gezakt, maar dat heeft een logische oorzaak. Apple heeft namelijk de laatste tijd weinig nieuwe Mac(Books) uitgebracht, al verscheen eerder dit jaar wel de 12 inch- MacBook (2016). Omdat nieuwe apparaten vooralsnog uitblijven, zouden veel consumenten nu nog wachten op de nieuwe MacBooks en andere modellen die mogelijk uitgebracht worden. Van de 62,4 miljoen computers die in het tweede kwartaal van 2016 werden uitgebracht, is 7,1 procent afkomstig van Apple. Vorig jaar was dat nog 7,4 procent. In het afgelopen jaar daalde de verkopen van Apples computer met maar liefst 8,3 procent, zo blijkt uit cijfers van IDC.

Nieuwe Nest Cam Outdoor biedt beveiligingsbeelden van buiten

nest cam uitgNest brengt een vernieuwde versie uit zijn zijn beveiligingscamera die ook in de buitenlucht werkt. De Nest Cam Outdoor zal vanaf dit najaar verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten met een adviesprijs van 199 dollar. In Nederland is de Nest Cam Outdoor ook vanaf deze herfst in de winkels. Het apparaat is een slimme beveiligingscamera. De Nest Cam Outdoor filmt automatisch zijn omgeving met een full hd-resolutie en een groothoekstand van 130 graden. Ook zit er een bewegingssensor op om gebruikers op de hoogte te stellen van verdachte activiteit. Met de ingebouwde microfoon en luidspreker kan een gesprek gevoerd worden via de camera. Ook is het design aangepast om wat meer op een traditionele beveiligingscamera te lijken.

Apple maakt eigen reality-serie: ‘Planet of the Apps’

planet-of-the-appsApple begint binnenkort met de opnames van ‘Planet of the Apps’, een reality-serie die in samenwerking met productiebedrijf Propagate wordt ontwikkeld. App-ontwikkelaars die hun verhaal willen delen, kunnen nu contact opnemen met het bedrijf. Planet of the Apps wordt een reality-serie waarin ontwikkelaars laten zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een app. Het lijkt een documentaire-achtige blik te worden op de mensen achter de duizenden applicaties in de App Store. “We willen verhalen vertellen over hoe apps bedacht en ontwikkeld worden,” aldus Ben Silverman, een van de executive producers achter de serie. Verschillende grote namen zijn bij de productie betrokken, waaronder Will.i.am, die de serie zou produceren en presenteren.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's