De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nieuwsoverzicht week 28: Apple Music review, iOS 9 bèta en Apple Watch verkoop

Wouter Nijsen
11 juli 2015, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 28: Apple Music review, iOS 9 bèta en Apple Watch verkoop

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Onze voorlopige Apple Music review

apple music

Apple moest wel met een streamingdienst komen om de concurrentie bij te kunnen houden. Vorige week werd iOS 8.4 met Apple Music dan ook eindelijk beschikbaar gemaakt en uiteraard hebben we de muziekdienst uitgebreid getest. De eerste stap is met Apple Music gezet, maar het bedrijf is er nog lang niet. Zeker wat betreft gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden schiet de dienst momenteel gewoonweg tekort. Het is dan maar de vraag of Apple Music genoeg mensen weet te overtuigen. Onze volledig oordeel over de muziekdienst lees je in de uitgebreide Apple Music review.

Publieke iOS 9- en El Capitan-bèta’s vanaf nu beschikbaar

ios 9 publieke bèta

Apple kondigde tijdens de WWDC nieuwe besturingssystemen aan voor mobiel en Mac. De bèta’s van iOS 9 en El Capitan (voor Mac) waren voor ontwikkelaars al toegankelijk, nu kan ook het publiek beginnen met testen. De laatste ontwikkelaarsbèta is nog maar net online, maar ook niet-ontwikkelaars kunnen al met de nieuwe iOS en het Mac OS aan de slag. Tijdens de Worldwide Developers Conference kondigde Apple al aan dat ook deze besturingssystemen door gewone gebruikers getest konden gaan worden. Het is voor het eerst dat gebruikers die geen ontwikkelaar zijn aan de slag kunnen met iOS 9 en Mac OS X El Capitan. Daarvoor moet je je wel inschrijven bij het speciale Apple Beta Software Program.

iOS 8.4 installaties na een week op 40 procent van alle toestellen

apple music review

De nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem wordt snel geïnstalleerd door gebruikers. Na een week heeft 40 procent van alle iOS-gebruikers al geüpdatet naar iOS 8.4. Het lijkt erop dat Apple Music voor veel mensen een reden was om te updaten naar iOS 8.4, hoewel dat verder niet uit vastgelegde gegevens blijkt. Het zou echter wel logisch zijn, aangezien Apple Music de laatste tijd veel in het nieuws is geweest en mensen nieuwsgierig zijn naar de muziekdienst. Momenteel is iOS 8 (of nieuwer) geïnstalleerd op 84 procent van alle iOS-toestellen. iOS 7 staat nog op 14 procent en de overige twee procent staat voor oudere besturingssystemen.

apple watch voorverkoop

De Amerikaanse verkoop van Apple Watches zou sinds de pre-orders in april enorm zijn gekelderd. Volgens Slice Intelligence is de verkoop namelijk met 90 procent gedaald sinds 10 april, de dag dat de pre-orders live gingen. Toen werd in de verkoop een piek gehaald, daarna zijn er steeds minder Apple Watches verkocht. Van alle Apple Watch-verkopen zou het Sport-model het populairst zijn. Deze is van alle versies het meest verkocht. Daarna komen de stalen Apple Watches en van de gouden varianten zijn er volgens Slice minder dan 2.000 verkocht in de Verenigde Staten.

WhatsApp krijgt mogelijk markeer-als-gelezen-optie

WhatsApp Web voor iOS

In het open vertaalplatform voor WhatsApp zijn zinnen opgedoken die duiden op een markeer-als-gelezen-optie. Hierbij wordt aangegeven dat de optie als knop moet verschijnen in WhatsApp. De knop wordt beschikbaar wanneer gebruikers in het menu een gesprek naar rechts vegen. Dat werkt op eenzelfde manier als in bijvoorbeeld de Mail-app van iOS, waar deze functie al langere tijd aanwezig is. De markeer-als-gelezen-optie gaat mogelijk gebruikers ‘helpen’ met de blauwe vinkjes, die een tijdje geleden aan WhatsApp werden toegevoegd. Door berichten als (on)gelezen te markeren, kun je bepalen of dat bij de ontvanger te zien is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu