Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 27: FaceTime-update en iPhone 11-tekeningen

Florence Peeters
6 juli 2019, 15:57
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 27: FaceTime-update en iPhone 11-tekeningen

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Schematische tekeningen iPhone 11 bevestigen design, camerabult en Lightning-poort’

iphone 11 max renders 2

Opnieuw zijn er schematische tekeningen opgedoken van de iPhone 11 Pro. De plaatjes afkomstig van de bekende lek-website Slashleaks bevestigen de vele geruchten over het design en de vernieuwde camera van de 2019 iPhones. Het gaat om zogeheten cad-tekeningen. Deze worden vaker voor onaangekondigde iPhones en iPads gemaakt. Ook gebruiken bijvoorbeeld hoesjes-fabrikanten deze renders om alvast modellen te maken. Zo dook er onlangs een eerste iPhone 11 Pro Max-hoesje op met een nieuw soort muteknop en Lightning-poort.

Lees verder over iPhone 11 schematische tekeningen

Apple repareert MacBook Air (2018) met moederbordproblemen gratis: zo werkt het

MacBook Air 2018 schermhelderheid

Heb jij een MacBook Air uit 2018? Dan is er misschien iets aan de hand met het moederbord. Apple is erachter gekomen dat sommige MacBook Air-modellen uit 2018 moederbordproblemen hebben en gaat deze problemen gratis oplossen. MacRumors kreeg een intern bedrijfsbericht in handen waarin het reparatieprogramma werd aangekondigd. Je krijgt vanzelf een e-mail als jouw laptop mogelijk gedupeerd is. In het document wordt niet duidelijk wat het probleem precies is, maar wel dat Apple het gehele moederbord vervangt. Het is niet het eerste reparatieprogramma dat Apple de afgelopen tijd heeft aangekondigd.

Lees verder over het MacBook Air 2018-reparatieprogramma

iOS 13 gebruikt ARKit voor kunstmatig oogcontact in FaceTime

FaceTime-bug

Als je niet je best doet om in de cameralens te kijken tijdens een FaceTime-gesprek, kijk je voor de ander al gauw een beetje naar beneden. Dit ongemak verhelpt Apple in iOS 13 met een slim trucje waar augmented reality-platform ARKit aan te pas komt. In de derde ontwikkelaarsbèta van iOS 13 is de functie te vinden. Dankzij de zogeheten FaceTime Attention Correction kun je gewoon naar het scherm kijken en lijkt het door een correctie alsof je de ander gewoon recht in de ogen aankijkt. De functie lijkt enkel te werken met de iPhone XS, XS Max, iPhone XR en iPad Pro 2018. Dit zou betekenen dat de functie enkel werkt via de tweede generatie van de Face ID-camera.

Lees verder over de FaceTime oogcontact-functie

‘Nieuwe MacBooks krijgen dit jaar vernieuwd, steviger toetsenbord’

MacBook toetsenbord

Apple zou van plan zijn om het vlindertoetsenbord dat sinds 2015 in MacBooks zit te schrappen. Na alle problemen en reparatieprogramma’s keert de Mac terug naar het bekende schaartoetsenbord. Analist Ming-Chi Kuo stelt dat Apple een nieuw schaarmechanisme heeft ontworpen voor het toetsenbord van de MacBook Air die dit najaar verschijnt en de MacBook Pro van volgend jaar. Het nieuwe toetsenbord moet een langere levensduur hebben dan de huidige toetsen in MacBooks en heeft ook meer ruimte om ingedrukt te worden. Zo is er een glaslaagje toegevoegd voor extra stevigheid.

Lees verder over het nieuwe MacBook-toetsenbord

Tim Cook: ‘Geruchten reden vertrek Jony Ive zijn absurd’

Apple maart-event 2019 officieel

De soap rondom het vertrek van Jony Ive bij Apple heeft er een nieuwe aflevering bij. Nadat er een uitgebreid profiel verscheen in The Wall Street Journal over de frustraties van Ive in de aanloop naar zijn vertrek, bijt ceo Tim Cook van zich af. In een mail aan NBC News stelt Cook dat hij de verhalen absurd vindt. De conclusies uit het profiel van The Wall Street Journal komen volgens hem absoluut niet overeen met de realiteit. De topman van Apple stelt verder dat de media niet voldoende begrijpen hoe het ontwerpteam van Apple en het bedrijf zelf te werk gaan. Tot slot sluit Cook zich aan bij een eerdere uitspraak van Ive dat het ontwerpteam sterker dan ooit is.

Lees verder over het vertrek van Jony Ive bij Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu