Nieuwsoverzicht week 27: watchOS 4 preview en iPhone 8

Wouter Nijsen
8 juli 2017, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 27: watchOS 4 preview en iPhone 8

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 4 preview: Apple maakt tijd voor de dingen die er toe doen

watchOS 4 preview

Vergeleken met iOS 11 en macOS High Sierra is watchOS 4 niet de spannendste update. Toch verandert het de manier waarop je de Apple Watch gebruikt aanzienlijk. Vorig jaar werden er met watchOS 3 al belangrijke stappen gezet om de bediening van Apples slimme klokje te verbeteren. Met het dock bleven je meestgebruikte apps altijd actief, zodat je minder lang naar een laadscherm hoeft te staren. Een jaar later krijgt dit dock een kleine opknapbeurt met watchOS 4.

→ Lees verder in de watchOS 4 preview

‘iPhone 8 verschijnt in minder kleuren, Touch ID niet in het scherm’

iPhone 8 Touch ID

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de iPhone 8 het grootste ‘scherm-tot-behuizing’-ratio heeft van alle smartphones. Dit betekent dat het scherm in verhouding tot de rest van de behuizing relatief erg groot is. Dit krijgt Apple voor elkaar door de fysieke homeknop te vervangen met een digitale en dankzij iets wat Kuo de ‘Notch’ noemt. Dit is de inkeping aan de bovenkant van de iPhone waar de frontcamera’s en microfoon in verwerkt zitten. Aan de linker- en rechterkant gaat het scherm door tot aan de bovenkant van het toestel.

→ Lees verder over de iPhone 8-kleuren en Touch ID-sensor

Zo gaat de NS-app helpen met het vinden van een zitplaats

NS-app zitplaatsen

De NS kondigt aan dat de app vanaf 2018 een nieuwe functie krijgt. Met een druk op de knop kun je zien hoe druk het is in de afzonderlijke coupés van een trein. Zo weet je al voordat de trein het station inrijdt op welke plek je klaar kunt gaan staan. Om een betrouwbare inschatting te maken van de drukte in een coupé, worden sensoren in de sporen gebruikt. Deze worden nu alleen gebruikt voor goederentreinen en de wielen, maar gaan voortaan ook intercity’s en sprinters wegen.

→ Lees verder over de nieuwe functie van de NS-app

Opinie: Beats 1 bestaat bijna twee jaar, maar staat niet altijd meer aan

beats 1 terugluisteren

De radiozender van Apple Music bestaat twee jaar, maar veel horen we er inmiddels niet meer van. De zender is 24/7 te beluisteren, kent grote artiesten als dj’s (waaronder Martin Garrix, Joshua Homme en Dr. Dre) en claimt ‘de grootste zender ter wereld te zijn’. Beats 1 werd gelijktijdig met muziekdienst Apple Music gelanceerd. Dat is inmiddels iets meer dan twee jaar geleden. De zender wordt voor het grootste gedeelte gedragen door drie dj’s die vanuit verschillende plekken op de wereld uitzenden: Zane Lowe, Ebro Darden en Julie Adenuga. Alledrie radiosterren die een nieuwe zender van Apple van de grond wilden brengen.

→ Lees verder in onze terugblik op Beats 1

Waarom YouTube sinds 2012 niet meer standaard op je iPhone staat

iPhone YouTube

Met de concurrentie tussen Apple en Google is het haast ondenkbaar dat de iPhone standaard YouTube zou installeren. Toch was het tot 2012 de normaalste zaak van de wereld dat er een YouTube-icoontje op je startscherm stond. Daar kwam met iOS 6 pas verandering in. Vijf jaar lang was YouTube de standaard videodienst die op de iPhone aanwezig was. De exacte reden was altijd onduidelijk, tot Hunter Walk dit weekend uitleg gaf. Walk is een ex-YouTube-medewerker, die het hele proces rondom de iOS-app van dichtbij heeft meegemaakt.

→ Lees verder over de YouTube-app op de iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen