De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 27: iOS 10-bèta en iPhone 7 krijgt meer opslag

Wouter Nijsen
9 juli 2016, 13:28
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 27: iOS 10-bèta en iPhone 7 krijgt meer opslag

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Publieke bèta iOS 10 nu beschikbaar, en zo installeer je ‘m

WWDC 2016 iOS 10

De bèta van iOS 10 was eerder alleen voor ontwikkelaars beschikbaar, maar nu kan ook het grote publiek met de nieuwe iOS-versie aan de slag. Apple kondigde tijdens WWDC 2016 aan dat iedereen kan meedoen met het testprogramma. Om iOS 10 op je iPhone, iPad of iPod touch te downloaden, dien je je aan te melden bij het bètaprogramma van Apple. Doorloop hierna de stappen om de software naar je apparaat te sturen. Het besturingssysteem weegt circa 1,8GB. Zorg ervoor dat de accu van je toestel voor 50 procent is opgeladen of aan het stroom hangt, voordat je met de installatie begint. Apple bracht ook de publieke testversie van macOS Sierra uit.

Stappenplan: zo installeer je iOS 10 op je iPhone en iPad

‘Instapmodel iPhone 7 krijgt 32GB opslagruimte’

nieuw iphone 7 concept

Veel iPhone-gebruikers klagen al jaren over het feit dat het goedkoopste model, waarvoor je al gauw 749 euro betaalt, maar 16GB aan opslagruimte heeft. Na de installatie van wat apps en het systeemgeheugen blijft maar 10GB á 12GB voor de gebruiker over, wat vaak te weinig is om alle je favoriete applicaties en games te installeren. Volgens de laatste krijgt het instapmodel van de iPhone 7 32GB aan opslag, terwijl de grotere iPhone 7 Plus ook met 256GB aan opslagruimte beschikbaar zou komen. De huidige iPhone 6S en 6S Plus komen in 16GB, 64GB en 128GB. De grotere versie kosten wel honderden euro’s meer.

Dit is waarom Snapchat zich zorgen moet maken

snapchat ouders

Snapchat is een ingewikkelde app die daardoor vooral door de jongere generaties gebruikt wordt. De oudere generaties hebben geen zin meer om de alle functies te doorgronden. Dit is één van de redenen waarom de app zo snel groeit, omdat jonge mensen niet bang hoeven te zijn dat hun ouders de app ook zullen gebruiken. Daar komt nu verandering in, want de oudere generaties vinden ook hun plek in de app. Veertien procent van de Amerikaanse smartphonegebruikers die 35 jaar of ouder is, gebruikt nu Snapchat. Drie jaar geleden was dat nog twee procent. Ook tussen de leeftijden 25 en 34 is groei zichtbaar. In die leeftijdscategorie zit 38 procent van de Amerikanen op Snapchat, terwijl dat drie jaar geleden nog maar vijf procent was.

29 nieuwe Flyover-kaarten met Apple Maps-update

Flyover kaarten

Apple bijna dertig nieuwe locaties aan de Flyover-functie van Apple Maps toegevoegd. Zo kun je met de Flyover-update Europese steden als Leipzig (Duitsland), Napels (Italië), Stoke-on-Trent (Verenigd Koninkrijk) en Vigo en Gijon (Spanje) ontdekken. Daarnaast zijn er een groot aantal steden toegevoegd in Japan (Akita, Hagi, Hakodate, Hamamatsu, Kumamoto en Tsuoshima) en Mexico (Acapulco, Cuernavaca, Hermosillo, La Paz, Oaxaca en Puebla). Waarom juist deze laatste twee landen in de spotlights worden gezet, is onduidelijk. Het grootste aantal nieuwe steden in de Flyover-update vinden we in de Verenigde Staten.

‘Apple zoekt goedkopere onderdelen om winst hoog te houden’

apple logo

Apple zou druk bezig zijn om goedkopere onderdelen voor zijn producten te zoeken, om zo de winst op de iPhone en iPad hoog te kunnen houden. Bronnen van DigiTimes melden dat verschillende bedrijven die onderdelen voor Apple maken, zoals Largan Precision, Pegatron en Foxconn, getroffen worden door lagere prijzen. Daarnaast is Apple druk bezig om onderdelen bij andere bedrijven te bestellen, die de hardware mogelijk voor lagere prijzen leveren. Specifiek heeft het Taiwanese bedrijf Largan concurrentie van het Japanse Kantatsu, voor de bestellingen van cameramodules. Foxconn en Pegatron kijken daarnaast toe hoe Apple nieuwe partners zoals Wistron zoekt voor de productie van de iPhone 7.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen