De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 27: iOS 8.4 met Apple Music, iPhone 6S foto’s en roaming

Wouter Nijsen
4 juli 2015, 15:46
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 27: iOS 8.4 met Apple Music, iPhone 6S foto’s en roaming

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.4 met Apple Music nu te downloaden

iOS 8.1.3

Zoals verwacht heeft Apple deze week iOS 8.4 met Apple Music beschikbaar gemaakt. iOS 8.4 is de laatste grote update van iOS 8, voordat Apple later dit jaar overgaat op iOS 9. De update staat voornamelijk in het teken van Apple Music, de muziekstreamingdienst die tijdens WWDC 2015 werd aangekondigd. Een grote verandering in iOS 8.4 is de muziek-app, die voorzien is van een flinke update. De applicatie is voorzien van een nieuw design, dat meer ruimte biedt voor afbeeldingen van artiesten en albumhoezen. iOS 8.4 is te downloaden door op je iPhone, iPad of iPod Touch naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan. Hierna verschijnt de update automatisch.

Lees ook onze eerste indrukken van Apple Music!

‘iPhone 6S krijgt geen nieuw design, wel interne veranderingen’

iPhone 6S foto's

De iPhone 6S is in al zijn glorie te zien op foto’s die afkomstig zijn uit de productieketen van Apple en in handen kwamen van 9to5Mac. Op de beelden is echter maar weinig nieuws te zien, want het toestel ziet er exact hetzelfde uit als de iPhone 6 en 6 Plus. Het verschil in breedte en dikte tussen de iPhone 6S en zijn voorgangers is volgens de bron maar minimaal. Daarnaast lijken de foto’s een einde te maken aan het gerucht dat de iPhone 6S zou beschikken over een dubbele camera. Op de foto’s is te zien dat dezelfde openingen voor de camera, led-flitser en microfoon aanwezig zijn. Onder de motorkap zijn er wel een aantal veranderingen in de iPhone 6S te vinden. Een foto laat zien dat beveilingingsplekken anders zijn geplaatst, wat mogelijk duidt op een nieuwe chip.

Weg met roaming: voorlopig akkoord bereikt in EU

roaming

Per 15 juni 2017 is het zover, dan worden roaming-tarieven in de 28 lidstaten van de EU geschrapt. Goed nieuws, want dan betaal je overal in Europa hetzelfde voor bellen, sms’en en internet als thuis. De Europese Raad, de Europese Commissie en het Europees Parlement hebben in daarover een akkoord bereikt na 12 uur vergaderen. Het is een voorlopig akkoord, maar in een tweet zegt Europees commissaris van digitale economie Günther H. Oettinger dat het ‘gegarandeerd’ is. Zoals gezegd duurt het nog wel twee jaar voordat roaming helemaal wordt afgeschaft en je binnen Europa gewoon vanuit je bundel kunt browsen. Buiten Europa betaal je dan overigens nog steeds extra als je wil bellen, sms’en of van internet gebruik wil maken.

iOS 9 biedt ruimte voor 100.000 eigen liedjes in iTunes Match

apple music

Gebruikers kunnen aanvankelijk 25.000 nummers uploaden naar iCloud, maar als iOS 9 er is, wordt dat aantal verviervoudigd. Dat heeft Apple’s directeur van internetsoftware en -diensten Eddy Cue op Twitter gezegd. Een gebruiker vroeg zich af of Apple Music een limiet van 25.000 eigen nummers krijgt, net als iTunes Match. Het gaat hierbij om liedjes die buiten iTunes zijn aangeschaft, met iTunes Match kun je deze straks ook met Apple Music beluisteren. iTunes Match zit vanaf iOS 8.4 standaard in Apple Music. Gebruikers van Beats Music kunnen volgens Eddy Cue hun afspeellijsten meenemen naar Apple Music. Dat is voornamelijk voor Amerikaanse gebruikers interessant, omdat we de muziekdienst in Nederland nooit hebben gehad.

‘iPhone 6S krijgt 12 megapixel-camera en filmt in 4K’

iphone 6s rose

De geruchten rond een verbeterde camera in de iPhone 6S gaan al een paar maanden. Nu zouden nieuwe documenten van een productiemedewerker van het bedrijf Foxconn gelekt zijn, waaruit blijkt dat de iPhone 6S een 12 megapixel-sensor in de camera krijgt. Een behoorlijke sprong van de 8 megapixel-sensor die momenteel in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zitten. Daarnaast zou de camera in de iPhone 6S ook 4K video kunnen opnemen en heeft het mogelijkheden om de opname met 240 beelden per seconden te vertragen. Verder melden de documenten dat beide toestellen een 5 megapixel-camera krijgen aan de voorkant. Momenteel moet die camera het doen met 1,2 megapixels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen