Nieuwsoverzicht week 26: iOS 13-bèta en Jony Ive verlaat Apple

Florence Peeters
29 juni 2019, 16:03
3 min leestijd

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Design-topman Jony Ive verlaat Apple na 30 jaar en richt eigen bedrijf op

Jony Ive verlaat Apple

Een grote verschuiving in de top van Apple: de wereldberoemde designer Jony Ive verlaat na bijna dertig jaar het bedrijf om voor zichzelf te beginnen. Al blijft Apple wel een van zijn belangrijkste klanten. Van het design van de iMac tot de iPhone en zelfs het nieuwe hoofdkantoor Apple Park: Jony Ive is de grote man die bij al deze ontwerpen een centrale rol gespeeld heeft. Het designteam wat Ive om zich heen heeft bij Apple, blijft wel bij het bedrijf uit Cupertino.

Lees verder over het vertrek van Jony Ive

Eerste publieke iOS 13-bèta nu beschikbaar

iOS 13 preview

Het is zover. Apple heeft de eerste publieke iOS 13-bèta uitgebracht. Hierdoor kan iedereen met een ondersteunde iPhone alvast aan de slag met de testversie van iOS 13. Ook iPadOS 13 is vast uit te proberen. Beide testversies kun je binnenhalen via de bètawebsite van Apple. Zorg er wel voor dat je een back-up maakt van je iPhone of iPad, want er kunnen altijd nog bugs of andere kinderziektes in de testversie zitten. De definitieve versies verschijnen waarschijnlijk in september.

Lees verder over de iOS 13 publieke bèta

’16-inch MacBook Pro en verbeterde MacBook Air verschijnen in september’

16-inch MacBook Pro september

LG Display bezig is met een LCD-scherm voor een nog onaangekondigd product. Deze zou een resolutie hebben van 3072×1920 pixels, terwijl de huidige grootste MacBook met 15-inch display 2880×1800 pixels heeft. Mogelijk zijn de panelen voor een onaangekondigde 16-inch Pro. Analist Jeff Linn van onderzoeksbureau IHS Markit zegt op basis van deze info dat “Apple in september 2019 een nieuwe 16-inch MacBook Pro uitbrengt, tenzij er nog productieproblemen opduiken”. Ook de MacBook Air zou een opfrisbeurt krijgen.

Lees verder over de 16 inch MacBook Pro

Apple neemt ARM-topman aan: ‘eerste Macs met ARM-chips in 2020’

Apple Mike Filippo

Apples ambitie om Macs te maken met zelfontworpen ARM-chips is weer een stap dichterbij. Het bedrijf heeft een van de belangrijkste ontwerpers op dit gebied overgenomen. Mike Filippo was de ‘lead CPU architect’ en ‘lead system architect’ bij ARM en werkte daarvoor bij onder meer AMD en Intel, naast ARM twee van de grootste namen als het op processors aankomt. Naar verwachting zal Apple volgend jaar al de overstap maken van Intel-chips naar de eerste Macs met een ARM-processor.

Lees verder over de overname van de ARM-topman

‘iPhone 11 Max krijgt nieuwe muteknop en Lightning-poort’

IPHONE 11 max renders

Een webshop heeft alvast hoesjes voor de iPhone 11 Max online gezet. Naast de opvallende camerabult is ook een nieuwe muteknop zichtbaar. Nu beweeg je het knopje aan de zijkant van de iPhone nog naar links en rechts om geluid aan- of uit te zetten, maar dat gaat straks anders. De muteknop van de iPhone 11 Max lijkt namelijk op en neer te bewegen. Ook is het schakelaartje wat meer rechthoekig dan nu het geval is. Verder laat het hoesje zien dat Apple wederom voor een Lightning-poort lijkt te gaan.

Lees verder over de iPhone 11 Max-renders

Apple neemt zelfrijdende auto-startup Drive.AI over

Apple Drive.ai overname

Hoewel Apple zijn grootschalige autoproject even geparkeerd lijkt te hebben, doet het bedrijf een forse overname die anders doet vermoeden. Apple bevestigt aan Axios dat het Drive.ai overgenomen heeft, samen met tientallen personeelsleden. De startup stond bekend om hardware waarmee je normale auto’s kon ombouwen om er een autonoom voertuig van te maken. Dit gaf het bedrijf een marktwaarde van rond de 200 miljoen dollar.

Lees verder over de Drive.AI-overname

Bron afbeelding: MobileFun
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen