Nieuwsoverzicht week 26: macOS Mojave-bèta en AirPods Pro

Wouter Nijsen
30 juni 2018, 16:06
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 26: macOS Mojave-bèta en AirPods Pro

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Premium AirPods met noise-cancellation en nieuwe HomePod in 2019’

AirPods Noise Cancellation

Bloomberg schrijft dat Apple volgend jaar grote stappen zet op het gebied van audioproducten. De doorgaans betrouwbare website beweert dat Apple een gloednieuw model van de AirPods lanceert. Deze zouden uitgerust worden met noise-cancellation, zodat het geluid van de omgeving effectief wordt weggefilterd. Daarnaast zijn deze AirPods waterdicht, zodat ze beter bestand zijn tegen regen en zweet, al kun je er nog steeds niet mee gaan zwemmen. Apple zou deze oortelefoons de ‘AirPods Pro’ noemen, wat ook betekent dat ze duurder worden dan de huidige versie.

→ Lees verder over de AirPods met noise-cancellation

‘Apple lanceert dit najaar drie iPhones, nieuwe MacBook Air en iPads’

A12-chip productie

Apple heeft hoge verwachtingen van de 6,1 inch-iPhone. Dit toestel gaat namelijk meer verkopen dan de twee andere iPhones die dit jaar uitkomen. Daarnaast zou het bedrijf een flink aantal andere aankondigingen voor ons in petto hebben. Dat zegt de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo in een nieuw rapport. De goedkopere iPhone gaat het met name goed doen onder mensen die momenteel een iPhone X willen, maar het prijskaartje te hoog vinden. De 6,1 inch-iPhone 2018 gaat namelijk een hoop functies van dit toestel overnemen, maar wordt met een adviesprijs van ongeveer 650 dollar veel goedkoper.

→ Lees verder over de drie iPhones, nieuwe MacBook Air en iPads

Download nu de macOS Mojave-bèta met Dark Mode en meer

macOS Mojave preview

Apple heeft de eerste publieke macOS Mojave-bèta uitgebracht. De update voegt enkele fijne functies toe, waaronder de veelgevraagde donkere modus. We kunnen ons voorstellen dat je niet op de definitieve versie wil wachten, en alvast met de nieuwe functies aan de slag wil. Om mee te doen met de publieke bèta, moet je je eerst inschrijven bij Apple. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar is eigenlijk heel simpel. Zodra je bent aangemeld krijg je toekomstige bètaversies als reguliere update aangeboden. Let er wel op of jouw Mac de Mojave-upgrade ondersteunt.

→ Lees verder over de publieke bèta van macOS Mojave

‘Apple wil één abonnement bieden voor tv, nieuws en muziek’

Apple abonnementsdienst

Apple overweegt om in de toekomst een groot abonnement te introduceren, waarmee je toegang krijgt tot alle diensten van het bedrijf. Het bedrijf uit Cupertino zou daarmee een vergelijkbare strategie als Amazon kiezen met Amazon Prime. Voor een vast bedrag per maand krijg je daarmee ook toegang tot verschillende diensten. Apple zou dit kunnen doen om gebruikers lid te laten worden van muziekdienst Apple Music, de onaangekondigde Netflix-concurrent en de nieuwsdienst van Apple. Deze nieuwsdienst zou bestaan uit artikelen uit tijdschriften, iets waar het bedrijf aan werkt sinds de startup Texture werd overgenomen. Deze dienst zou te vergelijken zijn met het Nederlandse Blendle.

→ Lees verder over de abonnementsdienst van Apple

Gratis MacBook-toetsenbordreparatie: 8 veelgestelde vragen beantwoord

MacBook toetsenbord gratis reparatie

Het heeft maanden van klachten en rechtszaken gekost, maar Apple is eindelijk overstag gegaan: MacBooks met niet reagerende toetsen op hun toetsenbord kunnen worden ingeleverd om kosteloos gerepareerd te worden. Sinds de aankondiging van het reparatieprogramma zijn er online al flink wat vragen gesteld. Om deze te verduidelijken, hebben we deze FAQ opgesteld. Check de gids via de link hieronder.

→ Lees verder over de MacBook-toetsenbordreparatie in onze FAQ

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen