Nieuwsoverzicht week 26: 10 jaar iPhone en publieke iOS 11-bèta

Wouter Nijsen
1 juli 2017, 16:04
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 26: 10 jaar iPhone en publieke iOS 11-bèta

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

10 jaar iPhone: deze 4 prototypes gingen er aan vooraf

Het is deze week tien jaar geleden dat de eerste iPhone in de winkels lag. Hoewel de eerste iPhone nog steeds genoeg gelijkenissen met de huidige iPhones vertoont, geldt dat niet voor de prototypes. Tony Fadell, ex-Apple-topman die aan de iPhone en iPod werkte, legt in een interview uit hoe vier verschillende testversies uiteindelijk in de iPhone resulteerde die iedereen kent. Steve Jobs ergerde zich aan een Microsoft-topman die hoog van de toren blies. Dus ging Apple aan de slag om een touchscreen aan de Mac toe te voegen. “Uiteindelijk moest er zoveel veranderen en werkte multitouch niet goed genoeg op een groot Mac-scherm”, aldus Fadell.

→ Lees verder over 10 jaar iPhone en hoe de smartphone zich tot de huidige iPhone verhoudt

Publieke bèta van iOS 11 beschikbaar: zo download je ‘m

iOS 11

De officiële versie van iOS 11 verschijnt pas in de herfst, maar je kunt nu al de eerste publieke bèta installeren. Voordat je begint met de installatie van iOS 11 is het raadzaam een back-up te maken. Het is nu eenmaal een bètaversie. Dat betekent dat het besturingssysteem nog wel eens last kan hebben van foutjes, haperingen en vastlopers. Zo kan de accu sneller leeglopen en moet je niet schrikken als de iPhone of iPad zichzelf ineens herstart. Gaat er echt iets mis, dan raak je dankzij een back-up geen bestanden kwijt en kun je naar iOS 10.

→ Lees verder over hoe je de iOS 11-bèta installeert

macOS High Sierra preview: vooral vernieuwend op de achtergrond

macOS high sierra wallpaper

MacOS High Sierra werd tijdens de WWDC-ontwikkelaarsconferentie in juni aangekondigd. High Sierra zal de huidige versie van het Mac-besturingssysteem, macOS Sierra, opvolgen. De officiële release daarvan is in de herfst van 2017, maar de eerste publieke bèta kun je al downloaden. Een belangrijke vernieuwing is het Apple File System. Met dit nieuwe bestandssysteem worden je gegevens aangepast op de flashtechnologie van nieuwe Macs en worden ze beter gestructureerd.

→ Lees verder in de uitgebreide macOS High Sierra preview

‘iPhone 8 wordt gebundeld met usb-c-adapter voor snelladen’

iPhone 8-oplader

Hoewel eerdere geruchten stelden dat Apple geen adapter of draadloze lader bij de iPhone 8 levert, lijkt dit toch het geval te zijn. De smartphone zou hierdoor usb-c en snelladen ondersteunen. Volgens Barclays-analist Blayne Curtis zit in de verpakking van de iPhone 8 namelijk een 10W-adapter met een usb-c-aansluiting. Volgens de analist is er een chip verwerkt in zowel de smartphone als de oplader. Dit is dezelfde chip die verwerkt zit in de nieuwe 10,5-inch iPad Pro.

→ Lees verder over de snellaadfunctie van de iPhone 8

Dit zijn de 4 mooiste iPhone-foto’s van het afgelopen jaar

mooiste iphone-foto's

Met een iPhone zijn prachtige foto’s te maken. De camera in elke versie van de smartphone zorgt voor steeds scherpere en levendigere kiekjes. Daarom worden de iPhone Photography Awards uitgereikt, om zo de mooiste foto’s extra onder de aandacht te brengen. Fotografen uit meer dan 140 landen deden dit jaar meer. Er zijn winnaars gekozen voor allerlei categorieën, zoals ‘abstract’, ‘dieren’ en ‘architectuur’. Van alle foto’s zijn de vier mooiste kiekjes uitgekozen.

→ Lees verder over de iPhone Photography Awards

Categorieën: Apple, Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's