Nieuwsoverzicht week 25: iPhone SE 2 geannuleerd en Apple Watch Series 4

Wouter Nijsen
23 juni 2018, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 25: iPhone SE 2 geannuleerd en Apple Watch Series 4

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple wilde iPhone X uitbrengen zonder Lightning-poort’

AirPower

Mark Gurman, Apple-kenner van Bloomberg, meldt dat Apple eind vorig jaar grootse plannen had op het gebied van draadloze techniek. De iPhone 8 en iPhone X zouden de eerste iPhones worden die draadloos op te laden zijn, en het team overwoog om daarom de Lightning-poort van de apparaten te verwijderen. Voor Apples top-ontwerper Jony Ive is het al jaren een missie om een iPhone uit te brengen die geen enkele poort of aansluiting meer heeft, en met de iPhone X was Apple dichterbij dan ooit. Toch besloot het bedrijf voorlopig van het plan af te zien, omdat de snelheid van draadloos opladen momenteel nog te laag is.

→ Lees verder over de toekomstige iPhone zonder Lightning-poort

Instagram brengt YouTube-concurrent uit: IGTV

YouTube krijgt er een nieuwe concurrent bij. Instagram brengt namelijk een nieuwe app uit, waarmee gebruikers video’s tot wel een uur lang kunnen uploaden. Ten eerste worden de video’s in portretmodus getoond, en kun je ze niet in de breedte van je scherm bekijken zoals bij Netflix wel het geval is. Men heeft hiervoor gekozen omdat het merendeel van de mensen hun telefoon standaard op deze manier gebruikt: IGTV moet intuïtief aanvoelen. Ten tweede beginnen video’s direct af te spelen zodra je de app opent. Je hoeft dus niet naar jouw favoriete Instagram-accounts te gaan of de zoekfunctie te gebruiken.

→ Lees verder over IGTV van Instagram

iOS 12-bèta verklapt komst van Apple Watch Series 4

iOS 12 Apple Watch Series 4

9to5Mac ontdekte dat er nieuwe, onaangekondigde Apple Watch-modellen in de code van iOS 12-bèta 2 verstopt zitten. Dat deze in iOS, en niet in watchOS zitten is niet zo gek, want een Apple Watch moet nog steeds verplicht gekoppeld worden met een iPhone om te werken. Apple heeft de nieuwe modellen de namen ‘Watch 4,1’, ‘Watch 4,2’, ‘Watch 4,3’ en ‘Watch 4,4’ gegeven. Deze nummers komen overeen met de manier waarop de Apple Watch Series 3 in het systeem staat. Naast dit cijfer is er ook een hele lijst aan serienummers ontdekt, die bijvoorbeeld een spacegrijs model van een roestvrijstalen exemplaar onderscheiden.

→ Lees verder over de aanwijzigingen naar de Apple Watch Series 4

‘Apple schrapt iPhone SE 2 en focust op drie 2018 iPhones’

iPhone SE 2 geannuleerd

De iPhone SE 2 gaat in de boeken als een van de meest opmerkelijke iPhone-geruchten in de geschiedenis van Apple. De afgelopen jaren leek het zo goed als zeker dat er vroeg of laat een nieuwe versie van de populaire 4 inch-iPhone zou verschijnen, met een vermoedelijke lancering in de eerste helft van 2018. Toen het toestel zowel tijdens Apples maart-event en WWDC 2018 nergens te bekennen was, bleek er iets anders aan de hand te zijn. Hoesjesmaker Olixar bevestigt deze geruchten, door te stellen dat Apple de plannen voor een iPhone SE 2 volledig heeft geschrapt.

→ Lees verder over de geannuleerde iPhone SE 2

In de toekomst is je iPhone ook een autosleutel

iPhone autosleutel

Apple is lid geworden van het Car Connectivity Consortium (CCC). Deze verzameling van bedrijven onderzoekt manieren om de verbinding tussen de smartphone en de auto te verbeteren. Naast Apple zijn BMW, Audi, Hyundai, Volkswagen en andere grote autofabrikanten lid van deze groep. Ook Samsung, Huawei, LG en grote chipmakers zijn aangesloten. Het CCC presenteert een nieuwe manier waarop smartphones als autosleutel kunnen werken. Deze standaard zet betrouwbaarheid en veiligheid voorop, en maakt het in theorie mogelijk dat je iPhone een auto op afstand kan vergrendelen en ontgrendelen.

→ Lees verder over de iPhone als autosleutel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen