Nieuwsoverzicht week 25: iPad Pro 10.5 review en meer

Wouter Nijsen
24 juni 2017, 16:06
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 25: iPad Pro 10.5 review en meer

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 10,5 review: de perfecte tablet

iPad Pro 10.5 review

Iedereen weet hoe een iPad eruitziet: een aluminium rechthoek met een groot scherm en daaronder een homeknop. Deze checklist kan ook bij de 10,5-inch iPad Pro worden afgestreept. Maar gebruik de tablet een paar seconden en je ontdekt dat er meer aan de hand is. Een gloednieuw display geeft de iPad voor het eerst in jaren een nieuw gevoel, en zorgt ervoor dat alle andere Apple-apparaten verouderd aanvoelen. Dit heeft alles te maken met het nieuwe 120Hz ProMotion-scherm, dat 20 procent groter is dan dat van de 9,7-inch iPad.

→ Lees verder in de uitgebreide iPad Pro 10,5 review

iPhones repareren als vakantiebaantje: zij verdienen er duizenden dollars mee

iPhones repareren

Bij het woord vakantiebaantje denk je vast aan vakkenvullen, maar een groepje Amerikaanse jongeren pakt het anders aan. Zij verdienen 24.000 dollar per maand aan het repareren van kapotte iPhones. The Wall Street Journal beschrijft hoe de 16-jarige Grayson Shadow dit hoge bedrag verdiende. Hij repareerde dag in dag uit iPhones, soms wel tot negen telefoons per dag. Het idee erachter was simpel: sinds zijn twaalfde sleutelde hij aan de telefoons van Apple, dus besloot hij een kraampje voor de plaatselijke ijssalon weg te zetten. Al snel stroomden de defecte iPhones en iPads binnen.

→ Lees verder over het repareren van iPhones als vakantiebaantje

Apple verwijdert honderdduizenden apps uit de App Store

App Store-update

Apple wil de App Store flink opschonen in aanloop naar de release van iOS 11 dit najaar. Voor de app-winkel zijn de regels weer aangescherpt, om de kwaliteit van apps in de Store te verbeteren. De vernieuwde richtlijnen gaan met name over klonen, waarvan er het afgelopen jaar al enorm veel werden verwijderd. Vaak zorgt een populaire app, zoals 2048 of Flappy Bird, ervoor dat andere app-makers gelijksoortige spelletjes maken om een graantje van het succes mee te pikken.

→ Lees verder over de schoonmaak van de App Store

iPhone 7 vs OnePlus 5: specs, camera en scherm vergeleken

Onder smartphonegebruikers heeft OnePlus zijn naam inmiddels wel bewezen. De Chinese prijsvechter biedt altijd toptelefoons voor een scherpe adviesprijs, waardoor ze in Nederland veel worden verkocht. Het nieuwste toestel is de OnePlus 5. Uiteraard verschilt de telefoon van de iPhone 7 Plus, maar op een aantal vlakken zijn ze vergelijkbaar. In het artikel hieronder lees je daar meer over. Houd er wel rekening mee dat Apple in september weer een nieuw toptoestel presenteert.

Lees verder over de iPhone 7 vs OnePlus 5-vergelijkingsartikel

‘Apple beslist eind juni over Touch ID-sensor van iPhone 8’

iPhone 8 render

AppleInsider kreeg een nieuwe notitie van analistenbureau Cowen and Company in handen. Daarin staat dat de Touch ID-sensor nog steeds het grooste obstakel is voor de iPhone 8. Er zouden momenteel nog drie opties over zijn, waar eind deze maand een keuze uit wordt gemaakt. De drie opties spelen zich allemaal op de voorkant van het apparaat af. Hier verdwijnt de klassieke homeknop door het voorkantvullende oled-scherm, dus moet ook Touch ID een nieuw onderkomen vinden.

→ Lees verder over de Touch ID-sensor van de iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen