Nieuwsoverzicht week 25: iPad Pro, beveiligingslek in iOS en Apple Watch 2

Wouter Nijsen
20 juni 2015, 15:51
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 25: iPad Pro, beveiligingslek in iOS en Apple Watch 2

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro krijgt 12,9 inch-scherm met haarscherpe resolutie’

apple logo

De geruchten omtrent de iPad Pro volgen elkaar in rap tempo op. Volgens een nieuw bericht krijgt de aanstaande tablet een 12,9 inch-scherm met een extreem hoge resolutie. Code in iOS 9 verwijst namelijk naar een resolutie van 1366 bij 1024 pixels voor de iPad Pro, maar volgens ontwikkelaars wordt dit uiteindelijk geschaald naar een Retina-resolutie van 2732 bij 2048 pixels. De pixeldichtheid zou dan uitkomen op circa 263 pixels per inch, waardoor afzonderlijke beeldpunten nauwelijks zijn te onderscheiden. Bovendien biedt de hogere resolutie meer mogelijkheden voor multitasking. Vanaf iOS 9 heeft de iPad de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te draaien, en daarbij is de extra schermruimte natuurlijk meer dan welkom.

iOS en OS X bevatten een ernstig beveiligingslek

ios malware

Onderzoekers hebben in een uitgebreid rapport aangetoond dat iOS en OS X een ernstig beveiligingslek bevatten. Malafide apps kunnen daardoor wachtwoorden kapen die zijn opgeslagen in de iCloud-sleutelhanger. Volgens het rapport is de wachtwoordenbeheerder van Apple zo lek als een mandje, maar er zijn ook kwetsbaarheden aangetroffen waardoor data kan worden gestolen van apps als Gmail, Google Drive, Facebook en Twitter. Bovendien is het de onderzoekers gelukt om apps die gebruikmaken van het lek te uploaden naar de App Store. Apple zou al sinds oktober 2014 op de hoogte zijn van het lek. Het bedrijf aan Cupertino vroeg zes maanden tijd om de problemen op te lossen, maar sindsdien lijkt er weinig gebeurd te zijn.

‘Apple Watch 2 krijgt FaceTime-camera, is minder afhankelijk van iPhone’

Apple Watch

Hoewel de Apple Watch pas twee maanden geleden werd gelanceerd en momenteel nog niet beschikbaar is in Nederland, verschijnen er al geruchten over een eventuele opvolger. 9to5Mac zegt namelijk over informatie te beschikken van de Apple Watch 2. De site schrijft dat de Watch 2 een FaceTime-camera krijgt. Apple zou al langer geïnteresseerd zijn om een camera in de smartwatch te implementeren. Ook zegt de bron dat de tweede generatie Apple Watch beter werkt zonder iPhone. Dat zou komen door een betere wifi-chip. Apple zou verder het aantal verschillende modellen van de Apple Watch willen uitbreiden. Hierbij gaat het waarschijnlijk om modellen die tussen de duurste stalen versie en goedkoopste Watch Edition vallen.

Apple scoort uitstekend op bescherming van gebruikersdata

apple music aankondiging

De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft zijn jaarlijke ‘Who has your back’-rapport uitgegeven. Daarin worden bedrijven beoordeeld over hun vermogen om gebruikersdata te beschermen. Apple krijgt de perfecte score van vijf sterren toegewezen van het EFF. De organisatie bekijkt zaken als privacy en vrijheid in de digitale wereld. De EFF prees Apple dit jaar om zijn vermogen zeer transparant te zijn over hun aanpak wat betreft gebruikersdata. Zo is Apple altijd open geweest over wat het met verzoeken van de overheid doet om gegevens in te zien. Vorig jaar werd Tim Cook’s bedrijf eveneens met vijf sterren beloond, terwijl het er drie jaar eerder nog slechts één ontving.

Verkoop goedkopere refurbished iPhone 6 gestart in Nederland

iphone 6 knoppen

Phoneoutlet is gestart met de verkoop van refurbished iPhone 6 toestellen, zo laat de webshop weten aan iPhoned. Ze worden goedkoper aangeboden en zijn gereviseerd, waarbij de behuizing, knoppen en het scherm zijn vervangen. Momenteel biedt de webshop de 64GB-versie van de iPhone 6 voor 649 euro aan en de 128GB-versie voor 699 euro. De refurbished iPhones zijn daarmee respectievelijk 150 en 200 euro goedkoper dan in de Apple Store. Volgens iPhoneoutlet is de kwaliteit van de refurbished iPhone 6 vergelijkbaar met die van een refurbished iPhone die Apple levert wanneer je een toestel onder garantie omruilt. Dat betekent dat de iPhone 6 krasloos is en dat onderdelen die eventueel niet functioneren, zijn vervangen. Op deze pagina kom je meer te weten over de refurbished iPhone 6 die iPhoneoutlet verkoopt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen