Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 24: Apple Pay beschikbaar en nieuwe MacBooks

Florence Peeters
15 juni 2019, 15:58
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 24:  Apple Pay beschikbaar en nieuwe MacBooks

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay in Nederland nu beschikbaar: zo activeer je het

Apple Pay in Nederland werkend

Het is zover! Na jaren wachten is de Apple Pay in Nederland release eindelijk hier. De betaaldienst van Apple is beschikbaar voor klanten van ING. Andere banken volgen mogelijk later. ING-klanten werden op de hoogte gebracht via een melding van de Mobiel Bankieren-app van ING, maar ook als je deze melding niet hebt ontvangen kun je nu de betaaldienst van Apple instellen. Omdat de betaaldienst bestaande contactloze betaalautomaten ondersteunt, kun je in praktisch iedere winkel nu met je iPhone of Apple Watch betalen.

→ Lees verder over Apple Pay

Apple registreert plots 7 nieuwe MacBooks in Europa

2019 MacBook registratie

Uit het niets heeft Apple een zevental nog onaangekondigde MacBooks geregistreerd bij een Euraziatische keuringscommissie. Het lijken allemaal MacBooks te zijn, aangezien ze ‘portable’ computers zijn volgens de beschrijving. Het lijkt ons het meest waarschijnlijk dat deze registratie een voorbode is voor een nieuwe MacBook. Dit model is namelijk voor het laatst in 2017 vernieuwd. Een 16 inch-MacBook Pro zou een goede tweede optie zijn, omdat daar veel geruchten over rondgingen.

→ Lees verder over de MacBook-registratie

‘iPhone XR 2019 krijgt grootste iPhone-accu tot nu toe’

iPhone 11 Haptic Touch

De accu van de iPhone 11 is 5 procent groter dan zijn voorganger, zo blijkt uit informatie van Ameperx Technology Limited (ATL), schrijft PhoneArena. ATL zou verantwoordelijk zijn voor de productie van de batterij voor de iPhone XR-opvolger. De accucapaciteit zou hierdoor 3110 mAh bedragen, wat de grootste iPhone-accu tot nu toe is. De iPhone XR, die zich onderscheidt door de opvallend goede accuduur, heeft een batterij van 2942 mAh.

‘iPhone 2019 krijgt nachtmodus voor betere foto’s in het donker’

Apple gaat de camera van de 2019 iPhones flink verbeteren en zou een nachtmodus introduceren, die voor veel mooiere foto’s in het donker moet zorgen. Volgens nieuwe informatie werkt deze nachtmodus nog beter dan die van de concurrentie. De modus zou automatisch worden ingeschakeld als de iPhone 2019 ziet dat de lichtomstandigheden niet ideaal zijn. Het zou ook mogelijk zijn om de Night Mode handmatig te activeren.

→ Lees verder over de iPhone 2019 nachtmodus

iOS 13 laat op een kaartje zien waar apps je locatie bijhouden

iphone privacy gids

iOS 13 laat op een kaartje heel precies zien waar apps je locatie bijhouden. De makers van het programma leggen vervolgens uit waarom dit nodig is, waarna jij het verzoek kunt afwijzen of accepteren.iOS 13 toont deze ‘route’ alleen voor programma’s die achtergrondgegevens gebruiken. Naast een knop om het bijhouden van locatie goed te keuren of af te keuren, zie je ook een uitleg van de app-ontwikkelaar. Zo’n kaartje verschijnt zo nu en dan en niet elke keer dat een app achtergrondgegevens gebruikt.

→ Lees verder over de app-locatiekaart in iOS 13

Bron afbeelding: Viktor Kadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu