Nieuwsoverzicht week 24: iOS 12-beveiliging en Nederlandse app-economie

Wouter Nijsen
16 juni 2018, 16:14
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 24: iOS 12-beveiliging en Nederlandse app-economie

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple maakt het politiediensten moeilijker om iPhones te kraken

iOS 12 beveiliging

In een verklaring aan Reuters bevestigt Apple dat iOS 12 deze nieuwe maatregelen bevat. Dit vermoeden hadden bètatesters al, omdat de nieuwe functie al onderdeel is van de eerste testversie van de update, die dit najaar voor iedereen beschikbaar komt. Met iOS 12 zet Apple een nieuwe stap om iPhones en iPads beter te beschermen tegen pogingen van buitenaf om het toestel te kraken. Het werkt als volgt: als jij je iPhone een uur lang niet ontgrendelt, is het invoeren van je pincode verplicht als je een apparaat op de Lightning-poort aansluit. Dit geeft een buitenstaander maximaal een uur de tijd om een toestel te kraken en de gegevens zonder toestemming van de eigenaar uit te lezen.

→ Lees verder over de verbeterde iOS 12-beveiliging

Netflix start streamen van games met Minecraft: Story Mode

Netflix-games minecraft story mode

We kennen Netflix allemaal van de films en series die we massaal bingewatchen. Daar komt binnenkort een nieuwe functie bij, namelijk games spelen. Het bedrijf werkt hiervoor samen met Telltale Games, bekend van onder meer het spel van The Walking Dead en The Wolf Among Us. De eerste Netflix-gametitel wordt Minecraft: Story Mode, een spel dat origineel in 2015 uitkwam. Het wordt een vijfdelig verhaal waarin kijkers, of liever gezegd spelers, op bepaalde momenten indringende keuzes moeten maken. Deze beslissingen hebben vervolgens invloed op de verloop van het verhaal.

→ Lees verder over het streamen van Netflix-games

watchOS 5 brengt podcasts naar de Apple Watch: zo gaat het werken

watchOS 5 podcast

Apple Watch-eigenaren krijgen dit najaar eindelijk de optie om podcasts rechtstreeks vanaf het horloge te streamen, downloaden en afspelen. Als je de officiële Podcasts-app van Apple gebruikt tenminste, want voor apps van derden zijn de opties nog wat beperkter. Zeker als het op podcasts aankomt gebruiken veel mensen iets anders dan Apples standaard-app. Apps als Pocket Casts, Overcast en Castro zijn al jaren enorm populair en hebben vaak ook een eigen Apple Watch-app. De vraag is dus hoe deze apps vanaf watchOS 5 verbeterd kunnen worden.

→ Lees verder over podcasts in watchOS 5

Gids: Zo maakt iOS 12 je iPhone minder verslavend

iOS 12 schermtijd

Met iOS 12 introduceert Apple een set aan nieuwe functies die bedoeld zijn om jou bewust te maken van je iPhone-gebruik. Zonder dat we er erg in hebben, gebruiken we de smartphone namelijk de hele dag door, ook als er eigenlijk geen reden is om het toestel weer uit je broekzak te pakken en te bekijken. Apple doet dit na een aantal klachten van grote investeerders, die stellen dat het bedrijf verantwoordelijkheid moet nemen om smartphoneverslaving te bestrijden. De belangrijkste functie die jou bewuster maakt van je iPhone-gebruik, is Schermtijd.

→ Lees verder in onze gids van iOS 12 Schermtijd

Zoveel Nederlanders hebben een baan dankzij het maken van Apple-apps

App Store adresboekgegevens

Maar liefst 167.000 Nederlanders hebben een baan dankzij het maken van apps voor Apple-producten. Ons land heeft daarmee de grootste dichtheid aan banen in de app-ontwikkeling van heel Europa. Het gaat hierbij om zowel banen in de ontwikkeling van apps – het daadwerkelijke ‘bouwen’ – als aanvullende diensten. Denk hierbij aan het winkelpersoneel van Apple en mensen die bij toeleveranciers werken, zoals distributeurs. In totaal is 2 procent van de Nederlandse werkenden direct of indirect werkzaam voor Apple. Ook als het puur om de app-economie gaat, doen we het goed. In de top 30 zijn maar liefst vier Nederlandse steden te vinden, namelijk Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

→ Lees verder over de Nederlandse app-economie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen