Nieuwsoverzicht week 23: vooruitblik WWDC 2015, Apple Watch en iPhone 6C

Gijs Ettes
6 juni 2015, 13:16
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 23: vooruitblik WWDC 2015, Apple Watch en iPhone 6C

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Vooruitblik WWDC 2015: 8 aankondigingen die we verwachten

De ontwikkelaarsconferentie WWDC vindt dit jaar van 8 tot en met 12 juni plaats. Tijdens de keynote, die aankomende maandagavond om 19.00 uur begint, komen we meer te weten over Apple’s plannen voor de komende tijd, onder meer op het gebied van software. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten? Check onze WWDC 2015 vooruitblik.

Apple Watch voorlopig nog niet naar Benelux

apple watch iphone nieuws

De Apple Watch verschijnt op 26 juni in meer landen, maar daartoe behoren Nederland, België en Luxemburg helaas nog niet. De verkoop start later deze maand wel in Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan. Het slimme horloge zal via de fysieke en online Apple Store en enkele Apple-retailers worden verkocht. Apple maakt ook bekend dat het enkele modellen in de Apple Store gaat verkopen. Dat moet binnen enkele weken gebeuren in onder andere de Verenigde Staten. Een releasedatum voor de Benelux is momenteel nog niet bekend. Wil je meer over de smartwatch te weten komen, lees dan onze uitgebreide Apple Watch review.

‘Apple werkt aan laatste deals voor muziekdienst’

beats music kosten

Apple werkt nog steeds aan de laatste deals voor de nieuwe muziekdienst die het naar verluidt aankondigt tijdens WWDC 2015. Daarvoor is het bedrijf in last minute-besprekingen met platenmaatschappijen. Momenteel zou Spotify 55 procent van de maandelijkse abonnementskosten krijgen en uitgevers maar 15 procent. Bij Apple zouden platenmaatschappijen aandringen op een percentage dat dichter bij de 60 procent ligt. Dat is nieuw voor Apple, dat altijd een groot deel van de opbrengst wil hebben.

De muziekdienst van Apple is al een tijdje in ontwikkeling. Het is nog niet bekend het bedrijf het overgenomen Beats Music zal vernieuwen of dat iTunes helemaal op de schop gaat. Verwacht wordt dat expertise van Beats wel doorgevoerd wordt, bijvoorbeeld door menselijke curatie op afspeellijsten. De afgelopen tijd haalde Apple al belangrijke BBC-producenten aan boord, en artiesten als Pharrell Williams en David Guetta.

‘Nieuwe 4 inch-iPhone verschijnt pas in 2016’

iphone 6c concept 1

Geruchten over een nieuwe 4 inch-iPhone gaan al langer, en zouden onlangs zijn bevestigd door toeleveranciers van Apple. Het toestel wordt waarschijnlijk pas in 2016 en dus niet gelijktijdig met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd. Volgens de Chinese website UDN draagt de kleinere 4 inch-iPhone de naam iPhone 6C. Die naam hebben we al eerder voorbij zien komen en er zijn zelfs al vermeende foto’s uitgelekt van de behuizing van de iPhone 6C. De smartphone zou grotendeels uit plastic bestaan, maar qua design iets afwijken van de iPhone 5C. Zo is de opening van de True Tone-flitser langwerpig in plaats van rond en lijken er meer inkepingen aan de onderkant van het toestel te zitten, die waarschijnlijk dienen voor de luidsprekers.

‘Geen nieuwe Apple TV tijdens WWDC 2015’

nieuwe apple tv

De tv-dienst van Apple zal tijdens de WWDC niet aangekondigd worden en ook de presentatie van een volledig nieuwe Apple TV lijkt niet aannemelijk. Apple zou besloten hebben de Apple TV niet te tonen, omdat het product simpelweg nog niet klaar is voor een publieke kennismaking, zo melden de doorgaans goed ingelichte The New York Times en Re/code op basis van anonieme bronnen. Apple werkt waarschijnlijk wel aan een nieuwe versie van de settopbox. Deze zou voorzien zijn van een complete App Store die apps en games ondersteunt. Ook werkt Siri ermee en gaat de software iets meer open voor ontwikkelaars. Hij zou meer opslagruimte krijgen, een snelle A8-chip en een afstandsbediening die met touchbesturing werkt.

Categorieën: Apple, Devices
Devices: Apple TV, iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's