Nieuwsoverzicht week 23: WWDC 2019 met iOS 13, macOS en meer

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WWDC 2019 round-up: Alle aankondigingen op een rij

WWDC 2019 round up

In een moordend tempo heeft Apple afgelopen maandag niet alleen iOS 13, macOS Catalina, watchOS 6 en meer onthuld, maar ook een nieuwe Mac Pro en een extern scherm met 6K-resolutie. De software-updates zitten bomvol nieuwe functies en verbeteringen, waaronder een donkere modus in iOS 13, het nieuwe iPadOS en gezondheidsfuncties in watchOS 6. In deze round-up hebben we alles wat we geschreven hebben gebundeld, zodat je snel door alle vernieuwingen kunt scrollen.

→ Lees verder over WWDC 2019

Sign in with Apple: dit zijn alle voordelen op een rijtje

sign in with apple

Tijdens WWDC heeft Apple Sign in with Apple onthuld. Dit is een alternatief voor inloggen via Facebook of Google, met een focus op je privacy. Met inloggen met Google en Facebook geef je vaak meer informatie dan je zou willen, zoals wie je vrienden zijn en waar je woont. Daarnaast zet het de deur open voor hackers naar de andere diensten die jij gebruikt. De gegevens die worden gedeeld als je inlogt via Apple bestaan enkel uit je gebruikersnaam en eventueel je e-mailadres, wat je ook kan afschermen.

→ Lees verder over Sign in with Apple

‘Zo zorgt iOS 13 ervoor dat je nooit meer je sleutels kwijtraakt’

Apple Tag

Ben je ook altijd je portemonnee of sleutels kwijt? Daar heeft Apple een oplossing voor. De Apple Tag weet namelijk precies waar je spullen zijn en laat de locatie op een kaart zien. De zoeksensor zou later dit jaar verschijnen, blijkt uit aanwijzingen in de broncode van iOS 13. De Apple Tag is een klein apparaatje dat je bevestigt aan spullen, zoals een rugzak of autosleutels, waarna ze traceerbaar zijn via de Find My-app. Zodra je in de buurt bent, maakt de sensor contact met je iPhone of iPad.

→ Lees verder over de Apple Tag

‘Siri ondersteunt Spotify en andere audio-apps vanaf iOS 13’

Siri spotify

Na Siri jarenlang exclusief beschikbaar te maken voor Apple Music en Apples eigen Podcast-app, luistert de spraakassistent vanaf iOS 13 ook naar Spotify en andere apps. Apple zou het SiriKit-framework eindelijk openstellen voor muziek-, podcast-, radio- en audioboek-apps van derden. Dat betekent dat de keuze nu bij deze diensten ligt om wel of geen ondersteuning voor Siri in te bouwen. Zo kan je straks waarschijnlijk tijdens het rijden ook een Spotify-afspeellijst handsfree aanzetten via Siri.

→ Lees verder over Siri-ondersteuning voor apps

Waarom Apples Project Catalyst een uitkomst is voor alle Mac-gebruikers

Project Catalyst

Vanaf dit najaar krijgt de App Store van de Mac het een stuk drukker. Met Project Catalyst geeft Apple app-ontwikkelaars vanaf macOS Catalina en Xcode 11 alle benodigdheden om een iPad-app om te zetten in een Mac-app. Dat kan soms al zo simpel zijn als het ‘macOS-vakje’ aanvinken in Xcode, de ontwikkelaarssoftware van het bedrijf. De Mac App Store krijgt zo gemakkelijker een stroom aan nieuwe apps, waar het nu regelmatig aan ontbreekt. Bovendien maakt dit het wisselen tussen de iPad en Mac makkelijker voor gebruikers.

→ Lees verder over Project Catalyst

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.