De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Nieuwsoverzicht week 23: WWDC 2018 en iOS 12 preview

Wouter Nijsen
9 juni 2018, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 23: WWDC 2018 en iOS 12 preview

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 preview: Indrukwekkende optelsom van ingrijpende verbeteringen

iOS 12

Apple heeft geleerd van de grote hoeveelheid bugs in iOS 11 en doet dit jaar een stapje terug met iOS 12. De update verschijnt voor alle iPhones, iPads en iPod touch (zesde generatie) die nu op iOS 11 draaien, en zorgt er op de eerste plaats voor dat de prestaties en betrouwbaarheid erop vooruit gaan. Zo zijn de animaties versneld, wat het navigeren door menu’s en je homescreen fijner maakt. Daarnaast heeft Apple vooral veel tijd gestoken in het verbeteren van prestaties op oudere iPhones. Zo moet een iPhone van een paar jaar geleden dit najaar ineens weer een flinke oppepper krijgen. Lees er alles over in onze preview.

→ Lees verder in de uitgebreide iOS 12 preview

Deze Macs krijgen de update naar macOS 10.14 Mojave

De belangrijkste vernieuwing in macOS Mojave is de Dark Mode, waarmee het besturingssysteem donkere tinten krijgt. De donkere interface moet het voor gebruikers fijner maken om hun Mac in de avonduren te gebruiken. Daarnaast zijn er verbeteringen voor je bureaublad, omdat zaken worden gegroepeerd op basis van je bestanden. Ook beschermt Mojave beter je privacy door je te behoeden voor trackers en krijgt de Mac App Store (eindelijk) een redesign. We zetten op een rijtje welke Macs en MacBooks de update krijgen.

→ Lees verder over de macOS Mojave-update

Opinie: iOS en macOS worden niet gecombineerd, maar komen wel samen

iOS en macOS zijn altijd twee afzonderlijke besturingssystemen geweest, terwijl de software van de Mac en iPhone veel raakvlakken hebben. Al jaren vragen gebruikers zich daarom af wanneer Apple de twee met elkaar combineert. Een serie aan geruchten over Apples project ‘Marzipan’ dat precies dit zou doen, gooide begin dit jaar olie op het vuur. Dit vuurtje laaide zo hoog op dat Apple zelfs tijdens de WWDC 2018-keynote de tijd nam om het te bespreken. Nee, Apple gaat iOS 12 en macOS niet versmelten, want het bedrijf vindt de Mac te uniek en belangrijk.

→ Lees verder in ons opinie-artikel over iOS en macOS

iOS 12 verandert AirPods in gehoorapparaten met ‘Live Listen’

waterdichte airpods

TechCrunch ontdekte de Live Listen-functie in de Instellingen van de eerste iOS 12 ontwikkelaarsbèta. Het werkt als volgt. Zodra je de instelling aanzet kun je een iPhone in feite gebruiken als een draadloze microfoon. Alle audio die de microfoon van de iPhone oppikt wordt live doorgestuurd naar de AirPods. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in een druk restaurant je iPhone bij de persoon tegenover je te leggen, en je hem of haar dankzij je AirPods vervolgens gemakkelijker kunt verstaan. Zo lang je binnen het bluetooth-bereik blijft van de iPhone doen je AirPods dienst als gehoorapparaatje.

→ Lees verder over Live Listen op de AirPods

WWDC 2018 round-up: alle aankondigingen op een rij

WWDC 2018 terugkijken

Op ontwikkelaarsconferentie WWDC ontvouwt Apple doorgaans zijn softwareplannen voor de komende maanden. Ook dit jaar kregen we een eerste blik op de vele nieuwe features die het bedrijf belooft voor iOS, macOS en andere software, in een bijna twee uur durende presentatie. Ontdek de verbeteringen voor Siri, ARKit en meer, of lees welke nieuwe features iOS 12 met zich meebrengt in deze WWDC 2018 round-up. Ook kun je de WWDC-keynote van afgelopen maandag helemaal terugkijken.

→ Lees verder in de recap van WWDC 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu