Nieuwsoverzicht week 23: iOS 11, HomePod en iPhone 7S

Wouter Nijsen
10 juni 2017, 16:02
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 23: iOS 11, HomePod en iPhone 7S

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

iOS 11 officieel: dit is er allemaal nieuw

iOS 11 officieel

iOS 11 is de grote nieuwe update voor je iPhone en iPad. Het besturingssysteem introduceert een compleet vernieuwd Bedieningspaneel en ARKit, waarmee ontwikkelaars augmented reality-toepassingen kunnen bouwen voor iOS-apparaten. Daarnaast krijgt de App Store een makeover, Siri een boel nieuwe functies en zijn er diverse functies voor de iPad toegevoegd. Wil je weten of jouw iOS-apparaat een update krijgt, check dan het overzicht met iOS 11-toestellen. Ook hebben we 11 kleine iOS 11-verbeteringen op een rijtje gezet.

→ Lees verder op de uitgebreide iOS 11-versiepagina

Deze Macs krijgen de update naar macOS High Sierra

mac os high sierra

Tijdens WWDC onthulde Apple ook macOS High Sierra, de eerste grote update van het besturingssysteem sinds de naamswijziging van OS X naar macOS. High Sierra voert diverse verbeteringen door in macOS. Zo komt het Apple File System van iOS 10 naar de Mac, wat ervoor zorgt dat bestanden veel sneller overgezet en gekopieerd worden. Je ontvangt de update als je beschikt over een iMac (eind 2009 en nieuwer), MacBook Pro (2010 en nieuwer), Mac Pro (2010 en nieuwer), MacBook Air (2010 en nieuwer), MacBook (Eind 2009 en nieuwe) of Mac mini (2010 en nieuwer).

→ Lees verder over de macOS High Sierra-update

‘Ook iPhone 7S en 7S Plus krijgen glazen achterkant voor draadloos opladen’

iPhone 8 draadloos opladen

Naast de iPhone 8 kunnen we de iPhone 7S en 7S Plus straks mogelijk ook zonder kabeltje opladen. Een nieuw gerucht over het design hint sterk naar draadloos opladen. De bronnen van Digitimes stellen dat Apple de aluminium achterkant inruilt voor een glazen met een aluminium frame eromheen. Daarnaast zouden de 7S en 7S Plus zich richten op interne upgrades van onder meer de chip. Hierdoor kan de prijs gelijk blijven aan die van de iPhone 7, terwijl het bedrijf uit Cupertino meer vraagt voor de iPhone 8.

→ Lees verder over draadloos opladen met de iPhone 7S

Apple onthult de HomePod: slimme speaker komt je huiskamer veroveren

HomePod

Met de HomePod zet Apple de grootste stap voor haar spraakassistent tot nu toe. In plaats van een plekje op je iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac, krijgt Siri nu een product voor zichzelf. Het apparaat is uitgerust met een A8-chip en weet wanneer er meerdere speakers in je huis staan. Zo kun je gemakkelijk een grote kamer vullen met geluid als je meerdere HomePods aanschaft. Met het apparaat kan muziek of een radiozender worden gestart. Met het nieuwe product gaat het bedrijf uit Cupertino de strijd aan met onder meer Amazon en Google, die met de Amazon Echo en Google Home de slimme speakermarkt in handen hebben.

→ Lees verder over de HomePod van Apple

Nfc-chip in iPhone voorlopig niet geschikt voor ov-reizen

iOS 11 NFC

Alleen oplettende kijkers zullen tijdens de WWDC-keynote gemerkt hebben dat iOS 11 de nfc-chip openstelt. Terwijl de nieuwe functies je rond de oren vlogen, kwam de tekst ‘core nfc’ voorbij op een van de slides van de presentatie. Hierdoor zou je denken dat het om een kleine verbetering ging, maar niets is minder waar. Voor het eerst krijgen ontwikkelaars de kans om apps te maken die nfc-tags kunnen lezen. Vooralsnog was dit alleen mogelijk voor Apples eigen apps en Apple Pay. Toch zitten er nog de nodige haken en ogen aan de nfc-techniek.

→ Lees verder over het gebruik van nfc in iOS 11

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's