Dit gaat Apple maandag aankondigen (iPhone-nieuws #22)

Michel van 't Klaphek
4 juni 2022, 16:08
2 min leestijd
Dit gaat Apple maandag aankondigen (iPhone-nieuws #22)

Maandag gaat Apple los en er zijn geruchten over de iPhone 14 naar buiten gekomen. Dit is het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple onthult maandag nieuwe MacBook Air-laptop’

WWDC 2020 aangekondigd

Aanstaande maandag vindt WWDC 2022 plaats. Tijdens deze bijeenkomst laat Apple zien welke nieuwe (software)functies naar de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV komen. Maar, volgens een nieuw gerucht laat het bedrijf ook een compleet nieuw product zien.

Volgens de doorgaans betrouwbare techjournalist Mark Gurman wordt maandag namelijk de nieuwe MacBook Air onthuld. De 2022-versie schijnt qua design meer op de MacBook Pro van 2021 te gaan lijken en zou worden uitgerust met een snellere M2-chip. Het is daarom slim om nu geen MacBook Air 2020 te kopen, de oude versie.

→ Lees verder over de mogelijke MacBook Air 2022-onthulling

iOS 16 komt eraan: kan ik straks updaten?

iOS 16 functies

Over WWDC 2022 gesproken: maandag presenteert Apple zeker weten iOS 16. De onthulling is dus geen geheim, maar dat geldt niet voor de functies. Dankzij geruchten denken we echter dat iOS 16 onder meer interactieve widgets en een vernieuwd vergrendelscherm krijgt.

Al die nieuwe functies zijn leuk, mits je kunt updaten. Apple maakt maandagavond pas officieel bekend welke iPhones iOS 16 ondersteunen, maar op basis van eerdere releases hebben wij afgelopen week al een inschatting gemaakt of jij straks kunt updaten.

→ Dit zijn de verwachte nieuwe functies van iOS 16
→ En deze iPhones kunnen iOS 16 (waarschijnlijk) downloaden

Zo kijk je live mee naar WWDC 2022

WWDC 2022

Maandagavond om 19:00 uur Nederlandse tijd gaat de grote WWDC-livestream van start. Je kunt de onthullingen live volgen vanuit je luie stoel.

De livestream wordt onder meer uitgezonden via Apple’s eigen website en op YouTube. Ook kun je meekijken via een Apple TV. In onderstaand artikel leggen we uit hoe je alle livestreams aan de praat krijgt.

→ Zo kun je de WWDC 2022-livestream volgen vanuit huis

Chromecast met Google TV komt binnenkort officieel naar Nederland

Vanaf 21 juni kun je de Chromecast met Google TV in Nederlandse (web)winkels kopen. De mediaspeler verscheen eind 2020 en was tot nog toe (officieel) alleen in het buitenland te koop.

De Chromecast met Google TV draait op een nieuw besturingssysteem (Google TV), kan allerlei soorten media afspelen en wordt met afstandsbediening geleverd. Hij gaat 69,99 euro kosten.

→ Hier kun je de Chromecast met Google TV kopen

‘A16-chip in iPhone 14 Pro wordt niet veel sneller dan voorganger’

iPhone 14 Pro renders

We hoopten dat de iPhone 14 Pro een stuk rapper dan zijn voorganger zou worden, maar schijn bedriegt. Volgens een bekende Apple-insider is de A16-chip namelijk niet veel sneller dan de A15-processor (die in de iPhone 13 Pro zit).

Het gerucht is afkomstig van ShrimpApplePro. Deze zogeheten leaker stelt dat de A16-chip met precies dezelfde techniek als de A15-variant wordt gemaakt. Daardoor zou de nieuwe processor amper sneller zijn dan het huidige exemplaar.

→ Waarom de iPhone 14 Pro-chip niet veel sneller wordt

Het laatste nieuws over iPhone en Apple:

Bron afbeelding: Jon Prosser
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Plus
Apple iPhone 14 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu