Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 22: iPod touch 2019 en iPhone 11-geruchten

Florence Peeters
1 juni 2019, 16:03
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 22: iPod touch 2019 en iPhone 11-geruchten

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 11 ondersteunt bluetooth-audio voor twee apparaten tegelijk’

iPhone 11 Bluetooth Audio

De iPhone 11 krijgt een leuk extraatje voor mensen die graag samen naar muziek luisteren. Dankzij een speciale bluetooth-audiofunctie kun je vanaf één iPhone muziek naar twee apparaten tegelijk sturen. Daardoor kunnen twee mensen met hun eigen AirPods bijvoorbeeld naar muziek luisteren, of kan de audio van een film die je op je iPhone kijkt naar twee draadloze koptelefoons worden gestuurd. Huidige iPhones kunnen de audio naar slechts één audio-apparaat verzenden, maar al wel langer meerdere apparaten tegelijk met bluetooth-ondersteunen.

→ Lees verder over iPhone 11 bluetooth-audio

Apple onthult nieuwe iPod touch 2019: dit moet je weten

iPod touch 2019 onthuld

Apple heeft plotseling de iPod touch 2019 onthuld. De mediaspeler is jarenlang onveranderd gebleven, maar nu vooral aan de binnenkant vernieuwd. De iPod heeft namelijk precies hetzelfde design, maar enkel een betere chip. De mediaspeler is nu uitgerust met de A10 Fusion-chip, die ook in de iPhone 7 en iPad 2018 zit. De iPod touch 2019 is verkrijgbaar in zes kleuren en in drie verschillende opslagcapaciteiten. Voor de 32GB-variant betaal je 229 euro en voor 128GB opslagruimte 339 euro. Tot slot kost het 256GB-model 449 euro.

→ Lees verder over de iPod touch 2019

‘Apple schrapt 3D Touch op alle 2019 iPhones’

iPhone 11 Max

Het lijkt erop dat de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, die later dit jaar verschijnen, niet meer beschikken over 3D Touch. Apple zou de feature willen schrappen en vervangen door Haptic Touch, dat werd geïntroduceerd met de iPhone XR. Terwijl 3D Touch werkt op basis van hoe stevig je drukt, registreert Haptic Touch hoe lang je drukt. Het is onduidelijk waarom Apple 3D Touch precies zou willen weglaten. Mogelijk is Apple van plan om de mogelijkheden van Haptic Touch uit te breiden, waardoor het 3D Touch helemaal zou kunnen vervangen.

→ Lees verder over 3D Touch op de iPhone 2019

Screenshots: zo ziet de donkere modus van iOS 13 eruit

iOS 13 screenshots donkere modus uitg

Met de officiële onthulling voor de deur weten we nu al zo goed als zeker hoe iOS 13 eruit gaat zien met de nieuwe donkere modus. Het doorgaans betrouwbare 9to5Mac heeft namelijk screenshots in handen gekregen van het besturingssysteem. Via het Bedieningspaneel of de Instellingen kun je de donkere modus in iOS 13 aanzetten. Op het thuisscherm merk je er overigens weinig van, op een iets donkerdere Dock na. De dark mode is meer zichtbaar in bijvoorbeeld de Apple Music-app. Bovendien valt de notch minder op.

→ Lees verder over de iOS 13 donkere modus

Apple bijt van zich af: ‘dit is waarom de App Store geen monopolie is’

App Store Monopolie uitgelicht

Via een nieuwe webpagina legt Apple uit dat de App Store geen monopolie is en dat concurrerende apps juist welkom zijn. De iPhone-maker reageert hiermee op claims dat het eigen apps zou voortrekken. Ook vinden enkele app-ontwikkelaars dat ze teveel omzet aan Apple moeten afdragen en daardoor amper een boterham kunnen verdienen. Na een eerdere verklaring is er nu de nieuwe webpagina. Hierop is te lezen dat de App Store twee doelen heeft. Ten eerste moet het een veilige plek voor consumenten zijn om nieuwe apps te ontdekken en downloaden. Ook voor ontwikkelaars moet de App Store (financieel) aantrekkelijk zijn, anders is er geen aanbod.

→ Lees verder over de App Store-kwestie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu