De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 22: iOS 11.4, WWDC 2018 en meer

Michel van 't Klaphek
2 juni 2018, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 22: iOS 11.4, WWDC 2018 en meer

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.4: de 4 nieuwe functies en 3 grote bugfixes op een rij

iOS 11.4

Deze week kwam iOS 11.4 uit. We raden iedereen aan om de nieuwe versie zo snel mogelijk te downloaden, aangezien er enkele nieuwe functies en bugfixes in zitten. Zo krijg je onder meer de beschikking over AirPlay 2 waarmee je nu via meerdere speakers audio kunt streamen. Ook Siri is weer wat slimmer geworden en dankzij het Classkit-framework kunnen ontwikkelaars voortaan makkelijker apps voor studenten maken. Daarnaast lost iOS 11.4 enkele problemen op, waaronder het gegeven dat je telefoon crashte bij het tonen van de ‘Black Dot’-bug. Ook het probleem met iMessage-berichten die niet chronologisch weergeven worden is opgelost. Ook CarPlay-audio luister je voortaan weer zonder ruis.

→ Lees verder over de nieuwe iOS 11.4 functies

Gerucht: ‘Geen nieuwe MacBooks of iPads op WWDC 2018’

WWDC 2018 MacBook

Aanstaande maandag om 19:00 uur begint de WWDC 2018. De conferentie draait dit jaar compleet om software: er worden geen nieuwe hardware-producten aangekondigd. Dat zegt het doorgaans betrouwbare Bloomberg. Alhoewel Apple vorig jaar nog een nieuwe iPad Pro en HomePod aankondigde, hoeven we dit jaar niet te rekenen op nieuwe producten. Hiermee lijkt het erop dat we nog even geduld moeten hebben vooraleer we de iPhone SE 2 in levenden lijve kunnen zien. Ook de iPad Pro met Face ID en MacBook Air met Retina-display worden later dit jaar aangekondigd. Het wordt daarmee een druk einde van het jaar voor Apple, omdat men in september de iPhone 2018 aankondigt.

→ Lees verder over onze WWDC 2018-verwachtingen

‘Eerste renders van 6,1 inch-iPhone 2018 uitgelekt’

iPhone 2018 renders

Apple brengt dit najaar maar liefst drie nieuwe telefoons uit. Naast een opvolger van de iPhone X en een grotere iPhone X Plus, komt er ook een budgettelefoon uit. Deze 6,1 inch-iPhone dook afgelopen week voor het eerst op in een conceptvideo. Hierin is te zien dat de goedkoopste iPhone van 2018 één cameralens heeft, een lcd-display en een glazen achterkant heeft. Hierdoor is draadloos opladen mogelijk. Ook Face ID is aanwezig. Alhoewel er nog weinig bekend is over de prijs, gaan in de wandelgangen geruchten dat Apple 550 dollar voor het budgetmodel gaat vragen. Hiermee zou de 6,1 inch-iPhone zomaar een verkoopsucces kunnen worden.

→ Lees verder over de 6,1 inch-iPhone 2018

Apple brengt macOS High Sierra 10.13.5 met Berichten in iCloud uit

MacBook accutips

Ook bracht Apple een nieuwe versie van haar Mac-besturingssysteem uit. We zijn inmiddels aanbeland bij macOS High Sierra 10.13.5 en de belangrijkste toevoeging is Berichten in iCloud. Hiermee worden je iMessage-berichten tussen al je Apple-apparaten automatisch gesynchroniseerd. Wanneer je een bericht op je Mac of MacBook verwijdert, verdwijnt deze ook automatisch op je iPhone en iPad. In tegenstelling tot eerdere macOS-updates is versie 10.13.5 heel bescheiden qua nieuwe functies. Waarschijnlijk bewaart Apple grote updates voor macOS 10.14, dat aanstaande maandagavond tijdens de WWDC-keynote aangekondigd wordt.

→ Lees verder over macOS High Sierra 10.13.5

Waarom Apple met iOS 12 helpt om je iPhone-gebruik te minderen

iOS 12 Digital Health

Apple wil dat je je telefoon minder gaat gebruiken. Dit klinkt wellicht onlogisch, maar niets is minder waar. Aangezien smartphones en technologie een steeds belangrijkere rol in ons leven spelen, is het risico op verslaving ook groter. Apple wil dat mensen verantwoordelijk met hun iPhones omgaan en introduceert hierom ‘Digital Health’ in iOS 12. Dit is een nieuw onderdeel van het instellingenmenu waarin onder meer staat hoe veel je je telefoon gebruikt en welke apps je vaak opstart. Het is logisch dat Apple dit doet, omdat het bedrijf voornamelijk geld verdient met producten verkopen, in plaats van diensten en software. Met andere woorden: Apple heeft niet direct voordeel bij mensen die continu met hun iPhone in de weer zijn.

→ Lees verder over ‘Digital Health’ in iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen