Nieuwsoverzicht week 22: iOS 11-verwachtingen en Siri-speaker

Wouter Nijsen
3 juni 2017, 13:40
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 22: iOS 11-verwachtingen en Siri-speaker

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

iOS 11: onze 9 verwachtingen voor nieuwe functies

iOS 11

Apple onthult iOS 11 op WWDC tijdens zijn eerste keynote van 2017. Deze vindt aankomende maandag (5 juni) plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd. In de aanloop naar de keynote lekte er al een aantal functies uit, al is het aantal lager dan voorgaande jaren. Mogelijk betekent dit dat iOS 11 een wat ingetogener update is, al worden er waarschijnlijk toch een aantal interessante features toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een donkere modus, video’s en series in Apple Music en groepsgesprekken in FaceTime.

→ Lees verder in ons overzicht met iOS 11-verwachtingen

Carpool Karaoke vanaf 8 augustus alleen te zien op Apple Music

Carpool Karaoke

Carpool Karaoke kennen we al langer als onderdeel van The Late Late Show with James Corden, maar de sketch is nu eigendom van Apple. De rechten werden halverwege 2016 overgekocht, en op 8 augustus zien we op Apple Music wat hier het resultaat van is. Vanaf die dag verschijnt er iedere dinsdag een nieuwe aflevering. Hierin nemen steeds twee of meer ‘supersterren’ plaats in een auto. Terwijl ze een rondje rijden, praten ze met elkaar en wordt er luidkeels meegezongen met nummers die op de radio voorbij komen.

→ Lees verder over de start van Carpool Karaoke

Twee redenen waarom de Siri-speaker een uitkomst is voor Apple

Siri Speaker

Apple is gestart met de productie van zijn eigen slimme speaker. Mogelijk vindt maandag al de onthulling van deze Siri-speaker plaats. In tegenstelling tot de Google Home en Amazon Echo zou Apples variant surround sound krijgen en ‘diepe integratie’ hebben met andere producten van het bedrijf. Ook krijgt de speaker mogelijk sensoren die de akoestiek in een kamer meten, om daar vervolgens het geluid op af te stemmen. Deze betere geluidskwaliteit moet een van de voordelen worden ten opzichte van de concurrentie.

→ Lees verder over de productie van de Siri-speaker

Wat je moet weten over de afschaffing van roamingkosten

Zo’n tien jaar geleden had de Europese Commissie al plannen om roamingkosten af te schaffen. Hierdoor kun je binnen de EU internetten, bellen en sms’en zoals je thuis gewend bent. Je betaalt dus niet extra als je in het buitenland MB’s of belminuten verbruikt. Uiteindelijk heeft volledige afschaffing toch tot 2017 geduurd. De officiële datum is 15 juni, al nemen diverse providers eerder afscheid van de kosten voor roaming. Wat is roaming precies en wat verandert er voor jou?

→ Lees verder over de afschaffing van roamingkosten

Apple registreert nieuwe Macs, iPads en Magic Keyboard in aanloop naar WWDC

2017 MacBooks geregistreerd

De Franse website Consomac ontdekte deze week een nieuwe registratie die in het Russisch geschreven is. Hierin zouden vijf nieuwe Macs beschreven worden, die allemaal op macOS Sierra draaien. Vooralsnog zijn alleen de modelnummers bekend: A1289, A1347, A1418, A1419 en A1481. Deze nummers zijn anders dan de huidige A-serie die Apple voor huidige MacBooks gebruikt. Vooralsnog gaan we er vanuit dat het hier om nieuwe MacBook Pro’s en een 12-inch MacBook gaat.

→ Lees verder over de nieuwe Macs, iPad en Magic Keyboard

Bron afbeelding: iDropNews
Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's