De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 22: iOS 9, Apple Watch-apps en iPhone 6S camera

Wouter Nijsen
30 mei 2015, 13:25
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 22: iOS 9, Apple Watch-apps en iPhone 6S camera

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Apple werkt aan Google Now-concurrent voor in iOS 9′

iOS 8.2 release

Volgens een nieuw bericht Apple bezig met een Google Now-concurrent, die momenteel de codenaam ‘Proactive’ draagt. Proactive zou al enkele jaren in ontwikkeling zijn en informatie uit Siri, Agenda, Passbook, Contacten en apps van derden combineren. Hiermee toont de dienst relevante informatie voor iedere gebruiker. Gebruikers zouden zelf met de dient kunnen aangeven welke persoonlijke data wordt gedeeld. Proactive moet de opvolger worden van Spotlight, de huidige zoekfunctie van iOS. Daarnaast zou de Google Now-concurrent geimplementeerd worden in Apples Kaarten-app en Siri. Er wordt verwacht dat een aantal functies van Proactive al in iOS 9 aanwezig zijn.

Eerste native Apple Watch-apps verschijnen in herfst dit jaar

apple watch sport

Apple-topman Jeff Williams meldt in een interview dat de eerste native apps voor de Apple Watch later dit jaar verschijnen. Het verschil tussen native apps en de huidige Apple Watch-applicaties, is dat eerstgenoemde direct vanaf de smartwatch draaien. Momenteel worden applicaties op een iPhone opgestart, waarna informatie naar het schermpje van de Watch wordt gestuurd. Dat zorgt er wel voor dat apps behoorlijk traag zijn en niet werken wanneer de gekoppelde iPhone buiten bereik is. Native Apple Watch-apps verhelpen deze ‘problemen’. De applicaties worden naar verwachting op WWDC 2015 voor het eerst aan ontwikkelaars getoond.

‘iPhone 6S krijgt 12 megapixel Sony-camera met RGBW’

iPhone 6 camera-apps

De iPhone 6S krijgt hoogstwaarschijnlijk een betere camera. Volgens de laatste geruchten zou het gaan om een 12 megapixelsensor van Sony die van RGBW-technologie gebruikmaakt. De komst van een duel-lens camera, waar eerder sprake van was, zou daarmee van de baan zijn. De nieuwe camera zou betere foto’s bij minder licht maken. Hiervoor wordt van RGBW gebruikgemaakt. Bij de RGBW-technologie van Sony worden pixels iets verkleind en wordt een witte pixel toegevoegd. Daarmee wordt het beeld lichter en kun je betere foto’s schieten in een wat donkerdere omgeving.

Smartwatchgebruik in de auto niet strafbaar

apple watch auto

Het gebruik van een smartphone in de auto is bij wet verboden. Regelgeving met betrekking tot smartwatches in de auto is er namelijk nog niet. Het gebruik van een smartwatch in de auto hoeft je echter geen boete op te leveren. “Zolang je geen gevaar of hinder in het verkeer veroorzaakt, kun je een smartwatch gewoon in de auto dragen en gebruiken”, zo laat een politiewoordvoerder weten aan iPhoned. De politiewoordvoerder vergelijkt het gebruik ervan met dat van een navigatiesysteem. “Dat kun je in principe ook zonder problemen in de auto gebruiken, al werken de meeste systemen niet meer zodra je begint te rijden. Je kunt alleen een boete ontvangen als je bij het gebruik van een smartwatch – zoals de Apple Watch – gevaar en hinder veroorzaakt in het verkeer.”

Google’s kartonnen virtual reality-bril werkt nu ook met iOS

google-cardboard

Google Cardboard heeft ook ondersteuning voor iOS gekregen. Bovendien is de nieuwe versie van de vr-bril nu te gebruiken met smartphones met een maximale schermgrootte van 6 inch. De nieuwe vr-bril is daardoor ook te gebruiken met de iPhone 6 Plus, die met zijn 5,5 inch-scherm niet volledig past in de vorige versie van de kartonnen vr-bril. Ook is de interactieknop op de bril gewijzigd en compatibel met elke smartphone. Op die manier kun je bij het gebruik van Cardboard niet alleen rondkijken, maar ook specifieke acties uitvoeren. De bijhorende Google Cardboard-app is echter nog niet in de Nederlandse App Store te downloaden. Wanneer hier verandering in komt, is onduidelijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen