De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Nieuwsoverzicht week 21: MacBook Pro (2019) en WWDC 2019 officieel

Florence Peeters
25 mei 2019, 15:58
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 21: MacBook Pro (2019) en WWDC 2019 officieel

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple kondigt MacBook Pro (2019) met beter toetsenbord en snelste processor ooit aan

MacBook Pro 2019 design

Uit het niets heeft Apple een nieuwe generatie van de MacBook Pro aangekondigd. De snelle laptops draaien op Intel-chips en de meest krachtige uitvoering heeft 8 processorkernen. Hierdoor zou hij ruim twee keer zo snel zijn als de MacBook Pro met vier processorkernen, en daarmee de krachtigste laptop ooit. Ook het toetsenbord is flink verbeterd. Apple kreeg een hoop kritiek op het toetsenbord met de zogeheten ‘vlindermechanisme’-techniek te verduren. Het materiaal is daarom veranderd, wat minder problemen moet opleveren.

→ Lees verder over de MacBook Pro (2019)

WWDC 2019 keynote officieel: Apple onthult iOS 13 en meer op 3 juni

wwdc 2019 officieel

Apple heeft de uitnodigingen verstuurd voor de WWDC 2019 keynote. Dit betekent dat het bedrijf iOS 13, macOS 10.15 en meer officieel aankondigt op 3 juni. WWDC is Apples conferentie voor ontwikkelaars en de bijeenkomst draait daarom vooral om software-aankondigingen. Zo krijgen we naar verluidt te zien dat iOS 13 onder meer een donkere modus, een hoop verbeteringen voor de iPad en meer naar de iPhone en iPad brengt. Ook zien we waarschijnlijk macOS 10.15 en watchOS 6 voor de Apple Watch te zien.

→ Lees verder over WWDC 2019

Apple registreert 11 nieuwe iPhones voor dit najaar

iPhone 2019 selfiecamera

Apple heeft elf nieuwe iPhone-modellen geregistreerd bij een Europese keuringscommissie. Dit maakt het zo goed als zeker dat we dit najaar weer drie nieuwe iPhones te zien krijgen. Wat opvalt is dat enkel de eerste en laatste codenaam afwijkt, en de rest in twee groepen van twee en zeven codes te verdelen valt. Het is gissen of dit verwijst naar meer opslagcapaciteiten voor de iPhone XS en XS Max-opvolgers, of naar de verschillende kleuren voor de iPhone XR 2019.

→ Lees verder over de iPhone 2019-registratie

Apple wordt duidelijker over updates die iPhone-prestatie beïnvloeden

iPhone-updates transparantie

Apple heeft toegezegd dat het bedrijf duidelijker gaat communiceren als een software-update invloed heeft op de prestaties van een apparaat. Dat zegt de Britse overheid. In 2017 kreeg Apple de nodige kritiek over zich heen, toen bleek dat een iOS-update ervoor zorgde dat de prestaties van oude iPhones naar beneden werden bijgesteld. Apple ging hiervoor door het stof, maar belooft nu op last van de Britse overheid ook vooraf transparanter te zijn over de gevolgen van iOS-updates voor de prestaties.

→ Lees verder over Apples update-transparantie

Met Apple Pay betalen doe je straks ook in webwinkels

Webwinkels en apps die gebruikmaken van betaalprovider Mollie om jou je bestelling te laten afrekenen, ondersteunen straks ook Apple Pay in Nederland. Mollie heeft zijn dienst klaargestoomd voor de naderende komst van Apple Pay. Veel webwinkels en apps gebruiken Mollie’s dienst om klanten gemakkelijk af te laten rekenen. Dit betekent dat je straks in een app van je favoriete kledingketen kan rondneuzen, om vervolgens via Touch ID of Face ID je gevulde winkelwagentje te betalen.

→ Lees verder over Apple Pay in webwinkels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu