Nieuwsoverzicht week 21: WWDC 2018-keynote en Beats-speaker

Wouter Nijsen
26 mei 2018, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 21: WWDC 2018-keynote en Beats-speaker

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2018 keynote officieel: Apple onthult iOS 12 en meer op 4 juni

WWDC keynote

Het viel te verwachten dat Apple een presentatie zou gaan geven, maar deze week werd dit pas officieel bevestigd. Voor het tweede jaar op rij zal de keynote plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose, California. Op 4 juni om 19:00 uur ‘s avonds Nederlandse tijd kun je live meekijken met alle aankondigingen. Dat beloven er een hoop te zijn, want naast bovengenoemde software-updates zijn er ook wat nieuwe producten die volgens geruchten staan te springen om onthuld te worden. Zo horen we al maanden het ene na het andere gerucht over de iPhone SE 2, en zou er ook een nieuwe MacBook Air verschijnen die eindelijk uitgerust wordt met een Retina-display.

→ Lees verder over de WWDC 2018-keynote

Apple geeft je een maand gratis meer opslag voor je iCloud

iCloud Google Cloud

Website AppleInsider meldt dat Apple nu de optie geeft om een groter iCloud-abonnement een maand lang te proberen. Elke Apple-gebruiker krijgt standaard 5GB aan iCloud-opslag, maar voor velen is dit te weinig om al hun data op te slaan. Apple heeft opties met meer opslag, maar daarvoor moet je maandelijks betalen. De optie om een abonnement te proberen, verschijnt wanneer je iOS-apparaat wil back-uppen en niet genoeg ruimte in iCloud hebt om dit te doen. Apple stelt dan voor om het 50GB-abonnement een maand lang te gebruiken, al kun je ook de opties met 200GB en 2TB proberen. Is de ‘proefversie’ na een maand voorbij, dan wordt het automatisch omgezet in een betaald abonnement.

→ Lees verder over hoe je gratis iCloud-opslag probeert

‘Apple maakt goedkope HomePod Beats-speaker, gaat 199 dollar kosten’

HomePod winactie

Apple is bezig met het maken van een HomePod die in de Beats-collectie uitgebracht gaat worden. De slimme speaker kost 199 dollar en heeft geen Siri, maar wel andere slimme functies dankzij AirPlay 2-ondersteuning. Althans, dat zegt de website Loveios op basis van bronnen in de productieketen. Deze melden dat Apple momenteel in gesprek is met chipleverancier MediaTek. Alhoewel het zeker niet de eerste keer is dat we horen over een goedkopere HomePod, is het wel de eerste keer dat Beats in het verhaal voorkomt. Het gerucht kan daarmee best wel eens op waarheid gebaseerd zijn. Tijdens de bekendmaking van AirPlay 2, werd namelijk verteld dat de streamtechniek ook met Beats-producten werkt.

→ Lees verder over de goedkopere HomePod Beats-speaker

Apple compenseert klanten die teveel voor accuvervanging hebben betaald

wachttijd iPhone accureparatie

Apple heeft een compensatieprogramma aangekondigd. Mensen die tussen 1 januari 2017 en 28 december 2017 hun accu hebben laten vervangen, krijgen 60 euro retour. Zo betalen ze in totaal niet 89 euro, maar 29 euro. De tegemoetkoming geldt alleen voor iPhone 6-exemplaren en nieuwere modellen. Klanten die in aanmerking komen krijgen tussen 23 mei en 27 juli een e-mail van Apple. Hierin staat precies beschreven hoe je het tegoed moet aanvragen. De 60 euro wordt naar je bankrekening overgemaakt, of bijgeschreven op de creditcard. Uiteraard moet de accu vervangen zijn door een erkende Apple servicelocatie. Mensen die hun iPhone-batterijvervanging bij een ander bedrijf hebben laten uitvoeren komen niet in aanmerking.

→ Lees verder over de iPhone-accuvervanging

‘Siri gaat uitleggen waarom je niet kon opnemen’

Siri zonder stem

Zoals gebruikelijk bij dergelijke documenten staat in formele taal omschreven dat Siri meer gebruik gaat maken van context, zoals waar je je op dat moment bevindt. Daarnaast gaat de assistent rekening houden wie je belt. Aan de hand van deze informatie gaat Siri bellers vertellen waarom je niet kunt opnemen. Word je gebeld omdat je te laat bent voor een afspraak? Dan gebruikt de assistent Apple Maps-data om de beller te vertellen hoe laat je ongeveer arriveert. Hierbij wordt rekening gehouden met je snelheid en de persoon die je probeert te bereiken. Wanneer je baas belt vraagt Siri bijvoorbeeld of je tóch op wil nemen, omdat het misschien belangrijk is. Wanneer een onbekend nummer belt, vraagt Siri niet eens of je op wilt nemen, zo laat het patent zien.

→ Lees verder over de slimme antwoorden van Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu