Nieuwsoverzicht week 21: WWDC 2017-verwachtingen en meer

Wouter Nijsen
27 mei 2017, 16:05
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 21: WWDC 2017-verwachtingen en meer

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Apple voegt Nederlandse ov-info toe aan Apple Maps: zo gebruik je het

Apple Maps OV-info Nederland

In een land waar zo intensief met het openbaar vervoer gereisd wordt, had Google Maps met zijn uitgebreide ov-informatie altijd een streepje voor op Apples Kaarten-app. Daar is deze week verandering in gekomen: Nederland is het tweede Europese land dat reisinfo krijgt voor bussen, treinen, trams en metro’s. Apple gebruikt gegevens van onder meer de NS, GVB en Connexxion om correcte informatie te geven. Belangrijk, want zo worden mogelijke vertragingen en veranderingen in de dienstregeling automatisch meegenomen in de routebeschrijvingen. Is de vertraging te groot, dan stelt Apple Maps een alternatieve route voor.

→ Lees verder over de Nederlandse ov-info in Apple Maps

WWDC 2017: 8 verwachtingen voor de keynote van 5 juni

WWDC 2017 verwachtingen

Dat Apple de opvolger van iOS 10 op 5 juni aankondigt is zo goed als zeker, en dit jaar is de update interessanter dan ooit. In iOS 11 kunnen namelijk aanwijzingen zitten dat de iPhone 8 een nieuw design krijgt. Eerder ontdekten we in iOS 10 al vroeg dat de homeknop van de iPhone 7 anders werkt dan voorheen. Wat concrete functies betreft is er nog relatief weinig bekend over iOS 11. Zo zijn er net als vorig jaar weer aanwijzingen voor een donkere modus ontdekt, samen met groepsgesprekken in FaceTime en verbeterde notificaties. Apple Music wordt wederom opgepoetst, met een nieuwe sectie die bedoeld is voor videoproducties.

→ Lees verder in ons overzicht met WWDC 2017 verwachtingen

‘Dit is de 10,5-inch iPad Pro die Apple op 5 juni onthult’

10.5-inch iPad Pro gelekt

Aanvankelijk klonk de nieuwe 10,5-inch iPad Pro als de voorloper van de iPhone 8. Nu de 10,5-inch iPad Pro gelekt is, blijkt het toch iets minder spectaculair te zijn. De geruchten over een oled-display, minuscule schermranden en het ontbreken van een homeknop klonken veelbelovend, maar worden nu tegengesproken. Wel worden de schermranden iets kleiner, maar niet zo klein als bijvoorbeeld bij de iPhone 8 het geval zou zijn. Daarnaast krijgt de nieuwe iPad Pro alles wat de andere twee Pro’s ook hebben: ondersteuning voor de Apple Pencil, stereospeakers en een Smart Connector om accessoires als het Smart Keyboard op aan te sluiten.

→ Lees verder over de gelekte 10,5 inch-iPad Pro

Zo vaak vraagt de Nederlandse overheid toegang tot Apples gegevens

WWDC 2017 MacBooks

Omdat Apple graag transparant wil zijn, publiceert het bedrijf een paar keer per jaar een rapport met daarin het aantal verzoeken van overheden voor informatie. Het meest recente verslag beslaat de periode tussen 1 juli en 31 december 2016. In een tabel worden alle verzoeken van afzonderlijke landen uiteen gezet. Hieruit blijkt dat de Nederlandse overheid 56 keer een verzoek indiende voor informatie over een apparaat. In totaal ging het in deze verzoeken over 358 Apple-apparaten. Slechts 27 keer gaf Apple toestemming, wat neerkomt op 48 procent. Verderop in het transparantierapport legt Apple uit waar deze verzoeken voor bedoeld zijn. Zo hadden 6 gevallen te maken met politie-onderzoek waarbij een apparaat gebruikt zou zijn om de wet te overtreden.

→ Lees verder over het transparantierapport van Apple

5 manieren waarop watchOS 4 de Apple Watch beter kan maken

watchOS 4 verwachtingen

Tot nu toe hebben we weinig concrete aanwijzingen over watchOS 4. Wel zou Apple tests hebben gedaan om skiën en snowboarden als training toe te voegen aan de app. Die zouden het bestaande aanbod van Workouts uitbreiden, en de kans bestaat dat Apple nog meer verbeteringen aan toevoegt. Ook zou Apple workouts socialer kunnen maken door de info ervan gemakkelijker deelbaar te maken. Dit past mooi in de visie die het bedrijf heeft met de Watch: een apparaat om mensen meer te laten bewegen.

→ Lees verder in ons overzicht met verwachtingen voor watchOS 4

Bronnen afbeeldingen: Matt Birchler, iDropNews
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's