Nieuwsoverzicht week 21: Tim Cook in Nederland, Siri en MacBook Pro

Rutger Otto
28 mei 2016, 13:28
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 21: Tim Cook in Nederland, Siri en MacBook Pro

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook met OLED-balkmacbook pro

Dit jaar heeft Apple al een vernieuwde versie van de 12-inch MacBook uitgebracht, maar ook de MacBook Pro zou dit jaar grondig vernieuwd gaan worden. Het nieuwe apparaat moet dunner worden dan zijn voorganger, maar ook krijgt hij volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo een klein OLED-touchscreen boven het toetsenbord. Die balk zou de rij met functieknoppen vervangen. Ook wordt de MacBook Pro mogelijk uitgerust met usb-c. Volgens het bericht komt de MacBook pas eind 2016 op de markt.

iPhone 7 met vier speakers en 256GB geheugen

iPhone 7 speaker

Ook lekten er deze week foto’s van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, althans een case voor de toestellen. De foto’s zijn afkomstig van het Franse Nowhereelse.fr, dat in het verleden vaker foto’s publiceerde die later juist bleken te zijn. Op de hoesjes valt te zien dat er ruimte is voor vier speakers (twee boven en twee onder) voor beter geluid. Ook lekte er een plaatje van een mogelijke chip van de iPhone 7. Op deze NAND flash chip is ruimte voor 256GB aan opslag. Het is de vraag of we het terug gaan zien in Apples nieuwe toestellen.

Tim Cook in NederlandTim-Cook-Amsterdam04

De ceo van Apple was in Nederland voor een exclusief bezoekje aan Startup Fest in Amsterdam. Daar sprak hij met Neelie Kroes over zijn bedrijf. Cook zei onder meer dat de Apple Watch de komende tijd veel belangrijker wordt voor gebruikers. “Straks kijk je terug en denk je, hoe heb ik ooit zonder geleefd?”, zei hij. Ook vindt Cook dat kinderen al vroeg moeten leren programmeren. “Het is belangrijk, zo niet belangrijker dan een tweede taal leren.” De baas van Apple sprak verder over privacy en de zaak tegen de FBI. Wil je alles over de presentatie weten, lees dan dit artikel.

Slimme Siri-speaker, mogelijk in Apple TV

siri speaker

Nadat Google zijn Home-speaker aankondigde op Google I/O, kwamen er geruchten naar buiten over eenzelfde soort speaker voor Siri. Met deze speaker zouden gebruikers stemcommando’s kunnen gebruiken om dingen gedaan te krijgen, waaronder muziek aanzetten of het nieuws volgen. Later kwam er een nieuw gerucht waaruit bleek dat het hier niet om een geheel nieuw product zou gaan, maar dat de speaker onderdeel wordt van de volgende Apple TV. Op die manier zou Apple TV echt een hub kunnen worden voor een slim huis.

Apple wil eigen tv-content makenapple tv

Over Apple TV gesproken, hoe zit het met de tv-plannen van Apple? Volgens de Financial Times zou Apple honderden miljoenen dollars in originele content steken, zoals eigen tv-series die dan alleen bij Apple te zien zijn. In het verleden zouden zelfs gesprekken zijn geweest om Time Warner over te kopen. Dat bedrijf heeft diensten als CNN, HBO en Warner Bros. onder zich. Door eigen content te produceren zou Apple kunnen concurreren met een dienst als Netflix. De gesprekken liepen destijds echter uit op niets.

Nieuwe geruchten rond Apples autoplannen

Apple-Auto-delen

Het is volstrekt onduidelijk of Apple wel of niet met een auto bezig is, maar het bedrijf toont zeker interesse in de vierwielers. Een nieuw patent beschrijft hoe met de iPhone een tijdelijke sleutel is aan te maken, om zo een uit te lenen aan familie of vrienden. Interessant, omdat laatst ook het gerucht ging dat de komst van een mogelijk Apple Car onderdeel moest worden van een autodeeldienst. Een ander gerucht deze week is dat Apple onderzoek zou doen naar mogelijke oplaadstations voor auto’s.

Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen