Nieuwsoverzicht week 20: iOS 12.3 en iPhone XR 2019-kleuren

Florence Peeters
18 mei 2019, 16:01
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 20: iOS 12.3 en iPhone XR 2019-kleuren

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.3 nu beschikbaar met nieuwe Apple TV-app, AirPlay 2-verbeteringen en meer

iOS 12 kleine functies

Apple heeft iOS 12.3 uitgebracht. Met de nieuwste software-update brengt Apple de totaal vernieuwde Apple TV-app naar Nederland. Dit programma vervangt Video’s. Onder meer het design is aangepast en ook de catalogus is flink uitgebreid met meer dan tienduizenden films. Bovendien kun je hiermee alle titels die je ooit in iTunes hebt gekocht terugkijken. Verder is het vanaf nu mogelijk om video’s, foto’s en muziek vanaf je iPad of iPhone naar een Samsung-smart tv met AirPlay 2-ondersteuning te streamen. Naast iOS 12.3 heeft Apple ook watchOS 5.2.1 en macOS Mojave 10.14.5 uitgebracht.

→ Lees verder over iOS 12.3 downloaden

Nederlander krijgt Apple Pay nu al werkend: “Alles staat klaar voor de lancering”

Sinds ING heeft aangekondigd dat Apple Pay naar Nederland komt, kijken Apple-gebruikers reikhalzend uit naar de komst van de betaaldienst. Op het forum van Tweakers blijkt dat sommigen het niet bij wachten laten en zelf aan de slag gaan om de dienst al te gebruiken. Melvin (achternaam anoniem) kreeg de dienst werkend en heeft er zelfs al mee betaald. Op het forum deelt hij hoe door te sleutelen in de code van de ING-app Apple Pay in Nederland werkend heeft gekregen. In de code van de app staat volgens Melvin alles klaar om Apple Pay in Nederland te lanceren. “Het zou me verbazen als het langer dan een maand zou duren.”

→ Lees verder over Apple Pay in Nederland

‘Gelekte behuizing toont nieuwe kleuren van iPhone XR 2019’

iPhone XR 2019 kleuren

Hoewel het design van de nieuwe iPhone XR ongeveer hetzelfde blijft als zijn voorganger, krijgen we wel twee nieuwe kleuren om uit te kiezen. Mark Gurman, een betrouwbare Apple-bron die bij Bloomberg werkt, deelt een foto waarin vier stukjes glas te zien zijn in vier verschillende kleuren. Volgens Gurman zijn dit vier stukjes van de achterkanten van de 2019 XR in de kleuren wit, geel en de nieuwe lavendel en groene kleuren. Volgens Gurman vervangen de twee nieuwe kleuren de blauwe en koraalkleurige versies van de iPhone XR. De andere grote vernieuwing waar XR-liefhebbers naar uit kunnen kijken zou een dubbele cameralens zijn.

→ Lees verder over de kleuren van de iPhone XR 2019

‘TSMC start productie van nieuwe A13-chip voor 2019 iPhones’

A13-chip productie

Apple-fabrikant TSMC zou zijn begonnen met de eerste productie van de A13-chip. Deze door Apple ontworpen processor vinden we eind dit jaar terug in de iPhone 2019. Voor de chips zou de fabrikant zogenaamde 7 nanometer-plus-techniek gebruiken. Dit proces maakt het mogelijk om een chip heel klein te maken, zonder in te leveren op het gebied van prestaties en energiezuinigheid. De chip wordt zo net iets geavanceerder als de 7 nanometer-chip die in de iPhone XS en XR werd gebruikt.

→ Lees verder over de A13-chip

WWDC 2019-verwachtingen: de 7 grote aankondigingen om naar uit te kijken

Op 3 juni is het zover: dan geeft Apple zijn grote jaarlijkse keynote op softwaregebied. Net als voorgaande jaren belooft WWDC 2019 weer een groot evenement te worden, met onder meer de onthulling van iOS 13, watchOS 6 en macOS 10.15. Maar we verwachten ook meer informatie over Apples nieuwe diensten, Apple Arcade en Apple TV Plus. Deze diensten gaan beide later dit jaar van start, maar er is nog veel onduidelijk rondom de kosten, het aanbod en andere zaken. Tot slot gaan er geruchten dat Apple ook wat hardware toont, zoals een modulaire Mac Pro en een externe 6K-monitor.

→ Lees verder over WWDC 2019

Bron afbeelding: Ben Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu