Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Nieuwsoverzicht week 20: WWDC 2018-verwachtingen en smartphoneverslaving

19 mei 2018, 16:06
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 20: WWDC 2018-verwachtingen en smartphoneverslaving

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook bevestigt: ‘Apple gaat zich sterk focussen op tv-series en films’

iPhone nieuws

In een nieuw interview met Bloomberg Television is Apple-ceo Tim Cook verrassend openhartig. Hij maakte niet alleen nieuwe Apple Music-cijfers bekend, maar bevestigt ook voor het eerst dat Apple zich de komende tijd richt op het aanbieden van series en films. Omdat Apple al maanden films en series opkoopt wisten we hier al van, maar het is de eerste keer dat de ceo er zo over spreekt. “We zijn enorm geïnteresseerd in de contentbusiness. We gaan ons mengen in een manier die bij ons merk past”, aldus Cook. “We geven er nu nog geen details over, maar het is duidelijk een belangrijk punt voor ons.” Hiermee doelt Cook op de enorme investering van meer dan een miljard dollar die Apple doet om zijn tv-platform van de grond te krijgen.

→ Lees verder over Apples mogelijke streamingdienst voor tv

Apple aangeklaagd: ‘Nieuwe MacBook-toetsenborden gaan te snel kapot’

MacBook toetsenbord aanklacht

Apple is aangeklaagd voor het nieuwe toetsenbord van de 12-inch MacBook en 2016 MacBook Pro. De aanklagers spreken van een fout in het ontwerp, waar Apple al lang van op de hoogte zou zijn. Drie jaar geleden introduceerde Apple het zogenaamde ‘vlindertoetsenbord’. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat toetsen minder ruimte in beslag nemen, waardoor MacBooks dunner gemaakt kunnen worden. Het probleem van deze vlinderknoppen is dat de toetsen hierdoor regelmatig blijven hangen, of door een beetje vuil of stof zelfs helemaal vast komen te zitten.

→ Lees verder over de Macbook toetsenbordaanklacht

Hoe onhoorbare Siri-commando’s jouw slimme huis kunnen overnemen

onhoorbare Siri-commando's

Studenten hebben een manier gevonden om stemcommando’s naar spraakassistenten als Siri te sturen, die niet hoorbaar zijn voor het menselijk gehoor. Een onschuldig liedje op de radio kan zo ineens je slimme huiskamer overnemen. Het onderzoek is afkomstig van studenten van Berkeley, die sinds 2016 bezig zijn om stemassistenten op deze manier stiekem te activeren. Bij zowel Siri, de Google Assistant als Amazon Alexa bleek dat er geheime commando’s verstuurd konden worden, die verstopt zitten in muziek of gesproken tekst. Zo kregen de onderzoekers het voor elkaar om de digitale assistenten websites te laten openen, telefoonnummers te laten bellen en slimme accessoires in huis te laten activeren.

→ Lees verder over het onderzoek naar onhoorbare Siri-commando’s

‘Apple werkt aan nieuwe videofunctie voor iPhones met dubbele camera’

iPhone videofuncties

De dubbele cameralens van de nieuwste iPhones is vooral een uitkomst als het op fotografie aankomt. Apple lijkt echter ook hard te werken aan nieuwe videofuncties die de unieke mogelijkheden van deze dubbele lens benutten. Onlangs werd er een nieuw Apple-patent goedgekeurd, dat laat zien hoe het bedrijf de mogelijkheden van de videocamera verder wil uitbreiden. Met een nieuwe techniek nemen beide lenzen een eigen video op, die vervolgens in splitscreen op je iPhone-scherm te zien is.

→ Lees verder over de nieuwe iPhone videofuncties

Opinie: Techbedrijven behandelen smartphoneverslaving nog steeds te vrijblijvend

smartphoneverslaving

2018 gaat nu al in de boeken als het jaar dat techbedrijven ons gaan aanmoedigen om apps en smartphones bewuster te gebruiken. Van Instagram tot YouTube en iOS: techbedrijven nemen eindelijk de verantwoordelijkheid. En dat is hard nodig. Zo laat Instagram met het nieuwe ‘Usage Insights’-tabblad zien hoelang je door je tijdlijn scrollt, om jou op die manier een spiegel voor te houden. YouTube voert op zijn beurt de ‘Take A Break’ functie toe, die na een bepaald aantal minuten een suggestie geeft om de app te sluiten en later terug te keren. Maar vooralsnog zijn al deze functies te vrijblijvend.

→ Lees verder over waarom smartphoneverslaving een probleem is

WWDC 2018: 8 verwachtingen van iOS 12 tot nieuwe MacBooks

WWDC 2018 verwachtingen

iOS 12, nieuwe iPads en nog veel meer: WWDC 2018 staat voor de deur. Op 4 juni weten we eindelijk wat Apple van plan is met iOS, macOS, watchOS en meer. Het belooft een veelbelovende keynote te worden, waar zelfs wat nieuwe producten hun opwachting maken. Ook is de kans groot dat Apple laat weten wanner we de HomePod in Duitsland en Frankrijk zullen kopen en moet de draadloze AirPower-oplaadmat nu echt een keer verschijnen.

→ Lees verder over onze WWDC 2018-verwachtingen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu