Nieuwsoverzicht week 20: Google I/O en nieuwe MacBooks op WWDC

Wouter Nijsen
20 mei 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 20: Google I/O en nieuwe MacBooks op WWDC

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2017: de belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Google I/O 2017

Google I/O 2017 is op de eerste plaats een evenement voor Android-fans, maar ook op iPhones en iPads kunnen we niet zonder de zoekgigant. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat de Google Assistant naar iOS komt en de Gmail-app van een flinke update wordt voorzien. Ook gaat de standaard Foto’s-app op je iPhone het nog zwaar krijgen. Zo komen er de komende weken wederom wat slimme trucjes naar Google Foto’s. Straks herkent de app dankzij gezichtsherkenning zelfstandig je vrienden, en stelt hij voor om de leukste foto’s naar hen te sturen.

→ Lees verder over de aankondigingen op Google I/O 2017

Waarom Apple Music nooit gratis zal worden

Apple Music gratis

Apple Music-topman Jimmy Iovine geeft in een nieuw interview af op gratis muziekdiensten als Spotify. “Als we Apple Music gratis zouden maken, hadden we al 400 miljoen leden. Omdat gratis muziek technisch gezien zo goed is en makkelijk werkt, willen te weinig mensen ervoor betalen”, legt hij uit. Iovine stelt dat als Apple Music net als Spotify een gratis versie zou hebben, er inmiddels 400 miljoen leden op de teller zouden staan. “Maar dat is niet waarin Apple en ik geloven. Wat dat betreft zitten en zaten ik en Eddy (Cue) en Tim en Steve op één lijn.” In plaats daarvan maakte Iovine er zijn doel van om betalende leden zich speciaal te laten voelen. Als je bereid bent om te betalen voor muziek, mag daar best iets tegenover staan, gelooft de Apple-topman.

→ Lees verder over de gratis versie van Apple Music

6 manieren waarop BKR en telefoonkrediet de telecommarkt veranderen

BKR-effect

Sinds 1 mei worden smartphones die je samen met een abonnement koopt, gezien als een koop op afbetaling. Betaal je met je abonnement meer dan 250 euro af voor je telefoon, dan is een inkomenstoets verplicht. Hiermee wordt vastgesteld of je het abonnement ook daadwerkelijk kunt betalen. Tegelijkertijd word je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit heeft invloed op bijvoorbeeld de hoogte van je hypotheek. De gevolgen van de nieuwe regels zijn na twee weken al goed te zien. iPhoned sprak erover met woordvoerders van het BKR en de autoriteit financiële markten (AFM).

→ Lees verder over het effect van BKR en telefoonkrediet in Nederland

‘Apple onthult nieuwe MacBooks op WWDC 2017’

WWDC 2017 MacBooks

Een paar weken voor de eerste Apple-keynote van 2017, komt Bloomberg met een gerucht dat we nog niet eerder hoorde. Apple zou tijdens de ontwikkelaarsconferentie de volledige MacBook-lijn voorzien van een upgrade. Dit betekent dat zowel de 12-inch MacBook, MacBook Pro en zelfs de MacBook Air erop vooruit gaan. Hoewel de MacBook Pro eind 2016 nog werd vernieuwd, zou Apple tijdens WWDC een nieuw model introduceren met de snellere Kaby Lake-processors. Wat het uiterlijk betreft verandert er niets, het gaat puur om betere prestaties.

→ Lees verder over de mogelijke aankondiging van nieuwe MacBooks op WWDC

‘iPhone 8 wordt de eerste iPhone met een dubbele frontcamera’

iPhone 8 selfiecamera

Apple ziet in dat de frontcamera steeds belangrijker wordt, dus krijgt de selfiecamera van de nieuwe iPhone 8 een serieuze upgrade. De enkele lens verdwijnt en maakt plaats voor een dubbele. De camera moet veel betere selfies maken, net zoals de kwaliteit van de foto’s met de iPhone 7 Plus flink werd verbeterd. De dubbele selfiecamera zou bovendien een cruciale rol spelen bij de augmented reality-plannen van Apple.

→ Lees verder over de dubbele frontcamera van de iPhone 8

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen