Nieuwsoverzicht week 20: iOS 9.3.2, iPhone 7-camera en Google I/O 2016

Wouter Nijsen
21 mei 2016, 13:19
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 20: iOS 9.3.2, iPhone 7-camera en Google I/O 2016

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt iOS 9.3.2 uit met oplossingen voor bugs

ios 9.3.2

Apple bracht deze week iOS 9.3.2 uit. De update voor iOS 9 lost enkele problemen op en heeft ook enkele beveiligingsupdates om je iPhone, iPad of iPod touch een stukje veiliger te maken. Met de update is onder andere een bug opgelost waarmee de audiokwaliteit van sommige bluetooth-accessoires in combinatie met een iPhone SE niet om aan te horen was. Tevens is VoiceOver-stem Alex gerepareerd, want het kon voorkomen dat leestekens en spaties door een hele andere stem werden uitgesproken. Helaas werd kort na de release van iOS 9.3.2 een hardnekkige bug ontdekt, die iPad Pro’s laat vastlopen.

‘iPhone 7 krijgt laser autofocus voor betere en snellere camera’

iPhone-7-autofocus

Een nieuwe mogelijke behuizing van de iPhone 7 heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Een extra gaatje naast de camera doet namelijk vermoeden dat Apple iPhone 7 laser autofocus overweegt. Op de gelekte foto is een gouden variant van de iPhone 7 te zien, die een extra gaatje heeft tussen de iSight-camera en led-flitser in. Dit zou verschillende dingen kunnen betekenen, als we er vanuit gaan dat het hier daadwerkelijk om een iPhone 7 gaat. Een theorie is dat Apple een tweede microfoon toevoegt om zo beter de ruis weg te filteren als je een video opneemt en Siri je beter laat verstaan.

Gelekte screenshots tonen Siri op de Mac in het Dock en menubalk

Siri Mac screenshots

Op nieuwe screenshots is te zien hoe Siri er in het Dock van OS X uit komt te zien. Zoals je kunt zien staat Siri tussen de Finder en de Launcher, in een cirkel waar het bekende spraakgolfje instaat. Door hierop te klikken open je Siri en kun je met je stem een spraakopdracht geven, net zoals je op de iPhone en iPad doet. Als je Siri geen plekje in je Dock geeft kun je de spraakassistent ook nog op een andere manier activeren. Klik simpelweg op het Siri-logo in de rechter bovenhoek van de menubalk om Siri te activeren en een boodschap in te spreken.

Google I/O 2016 voor Apple-gebruikers: dit moet je weten

Google I/O 2016 app

Zoals je waarschijnlijk hebt meegekregen vond deze week Google I/O 2016. Tijdens een keynote deed Google allerlei nieuwe producten en diensten uit doeken. Daar zaten ook de nodige aankondigingen tussen die voor jou als Apple-gebruiker relevant zijn. Google trapte de presentatie bijvoorbeeld af met Google Assistant. Deze persoonlijke assistent op je smartphone en tablet reageert op je stem, maar doet meer dan een simpel antwoord geven. Door te reageren op een zoekresultaat kun je vervolgvragen stellen, zodat je echt het gesprek aan kan gaan met Google. Ook werden de apps Allo en Duo aangekondigd, die de concurrent met iMessage en FaceTime moeten aangaan. In onze Google I/O 2016 round-up hebben we alle belangrijke aankondigingen op een rij gezet.

‘Slechts één iPhone-model krijgt volgend jaar glazen design’

iphone 7 conceptplaatjes

De geruchten rondom een iPhone met glazen design, zoals de iPhone 4 dat had, doken eerder dit jaar al op. Volgens de CEO van Carter Technology, Allen Horng, krijgt één iPhone-model in 2017 zo’n glazen ontwerp. Carter Technology is een bedrijf dat cases maakt voor de iPhone. Horng vertelde onder meer aan Nikkei dat er, zover hij weet, maar één iPhone komt met een glazen achterkant. De randen blijven een metalen rand houden, zoals ook bij de iPhone 4 het geval was. Eerdere berichten meldden dat de iPhone in 2017 volledig uit glas zou bestaan, dus zonder metaal. Er zou dan gebruikgemaakt worden van een extra sterk soort glas.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu