Nieuwsoverzicht week 20: iPhone 6S, Apple Music en iPad Pro release

Wouter Nijsen
16 mei 2015, 15:45
3 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Meer werkgeheugen, betere camera en nieuwe kleur voor iPhone 6S’

iphone 6s rose

Als we de goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, verschijnt de iPhone 6S voor het eerst ook in de kleur roségoud en wordt de Plus-variant verkrijgbaar met een krasbestendiger saffierscherm. Volgens Kuo beschikt het toestel over twee keer zoveel werkgeheugen (2GB), een verbeterde A9-processor en een nieuwe 12 megapixel-camera. Ook zouden de 6S en 6S Plus voorzien zijn van een stevigere behuizing en een krasbestendig scherm. Mogelijk geeft Apple alleen de grotere en duurdere Plus een beschermende laag saffierglas. Verder claimt Kuo dat beide iPhones worden voorzien van betere vingerafdrukherkenning en Force Touch.

‘Apple muziekdienst heet Apple Music en krijgt sociale functies’

beats music

De nieuwe muziekstreamingdienst van Apple gaat naar verluidt Apple Music heten. Gebruikers kunnen met de dienst artiesten volgen, die als op een sociaal netwerk berichten en muziek kunnen delen. De sociale opties moeten lijken op die van iTunes Ping. Dat onderdeel van iTunes was een soort sociaal netwerk met aanbevelingssysteem voor muziek. De software kwam echter nooit van de grond en werd twee jaar na de introductie gesloten. Net als bij Ping, kunnen gebruikers artiesten en bands volgen. Artiesten krijgen veel meer invloed op hun eigen pagina. Zo kunnen ze voorbeeldnummers delen, plaatjes en video’s uploaden en concert-updates plaatsen. Naar verwachting kondigt Apple de nieuwe muziekdienst ‘Apple Music’ tijdens de WWDC aan, het ontwikkelaarsevenement dat plaatsvindt van 8 tot en met 12 juni.

‘Grotere iPad Pro verschijnt pas volgend jaar’

ipad pro

De afgelopen weken is het nodige over de grotere iPad Pro uitgelekt, waaronder het schermformaat (naar verwachting 12,9 inch) en de implementatie van Force Touch. Dankzij dat laatste zou de tablet in staat zijn om lichte aanrakingen te kunnen onderscheiden van harde drukken. Dat is bijvoorbeeld handig voor het maken van schetsen en het uitvoeren van bepaalde acties. ETnews meldt nu dat de iPad Pro release pas volgend jaar zal plaatsvinden. De tablet is naar verluidt al meerdere keren uitgesteld door productieproblemen en een beperkte aanvoer van schermen. Voor de iPad Pro kiest Apple mogelijk voor een nieuw type touchscreen dat is voorzien van speciaal nanomateriaal en beter in staat is om aanrakingen te onderscheiden.

Apple Watch nu ook bij Nederlandse webshop te bestellen

Apple Watch

Het is sinds gisteren mogelijk om de Apple Watch te bestellen bij Belsimpel. De webshop heeft zowel de 38- en 42mm-versie van de Apple Watch Sport online staan met een levertijd van circa 6 weken. Wel wordt verwacht dat de Watch al twee weken eerder naar klanten kan worden verzonden. Vooralsnog is alleen de Sport-editie beschikbaar, maar de webshop geeft aan de andere modellen te zullen verkopen zodra ze beschikbaar zijn. De prijzen waarvoor de Apple Watch-modellen nu te koop zijn, liggen 50 euro hoger dan de officiële adviesprijs van Apple. Daar komt mogelijk nog verandering in, omdat de Watch nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Zodra dat wel het geval is, worden de prijzen bijgesteld naar de officiële adviesprijs.

‘Eerste HomeKit-producten verschijnen volgende maand’

HomeKit met siri

HomeKit werd tegelijk met iOS 8 gepresenteerd, maar sindsdien horen we er weinig meer van. Volgens nieuwe berichten zou het nog even duren voordat de eerste HomeKit-producten op de markt komen, maar Apple ontkent dat. Op basis van bronnen  ‘dichtbij Apple’ wordt geschreven dat je voorlopig nog geen slimme apparaten in huis kunt besturen met je Apple-device. Het bedrijf uit Cupertino was naar verluidt van plan om HomeKit in mei of juni van dit jaar te lanceren, maar besloot het om de release naar augustus of september te verschuiven. De berichten werden overigens later in een statement van Apple ontkend. Volgens het bedrijf van Tim Cook is er van enige vertraging geen sprake.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen